REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Pedeapsă cu EXECUTARE pentru administratorul OSETRA FARM, într-un dosar al DNA Constanța

Pedeapsă cu EXECUTARE pentru administratorul OSETRA FARM, într-un dosar al DNA Constanța

Replica API 13 august 2021 | 12:41 1598

Procurorii din cadrul DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Mihăiță Minea, în calitate de administrator al SC Osetra Farm SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri. Tribunalul Constanța l-a condamnat pe Mihăiță Minea la doi ani de închisoare cu suspendare în timp ce firma Osetra Farm a fost amendată cu 20.000 de lei și va fi dizolvată. Totodată, Tribunalul Constanța a dispus obligarea inculpaţilor Mihăiţă Minea şi SC Osetra Farm SRL, în solidar, către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale la plata sumei de 2.362.572,35 lei, reprezentând despăgubiri civile – daune materiale precum şi la plata accesoriilor (majorări şi penalităţi de întârziere calculate potrivit legii fiscale ) până la achitarea integrală a debitului. Minea Mihăiță dar și DNA Constanța au depus apel la această sentință, care s-a judecat pe 23 iulie 2021.

Tribunalul și Curtea de Apel Constanța (foto stânga)

Ce a făcut Mihăiță Minea

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, la data de 30 noiembrie 2011, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile, inculpatul Minea Mihăiţă, în calitate de administrator al SC Osetra Farm SRL, cu rea-credinţă, a anexat la cererea de finanțare un certificat de atestare fiscală fals. În cuprinsul acestui document se menţiona că SC Osetra Farm SRL nu avea, la momentul respectiv, obligaţii de plată către bugetul de stat, aspect nereal, cunoscut de inculpat. Ca urmare a acestei conduite infracționale, inculpații au obținut, pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 2.362.572,35 lei, sumă cu care Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal. În cauză s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatei SC Osera Farm SRL.

Ce a spus instanța

Magistrații din cadrul Curții de Apel Constanța au decis respingerea ca nefondată a apelului înaintat de Mihăiță Minea. Totodată, instanța a admis apelul declarat împotriva aceleiași sentințe de Parchetul de pe lângă Î.C.C.J.-D.N.A.-Serviciul Teritorial Constanța și, rejudecând, a majorat pedeapsa inculpatului, urmând ca acesta să execute 3 ani și 4 luni de închisoare în regim de detenție. Decizia este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212