REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Pelicula românească „Moon Hotel Kabul“, în competiţia oficială a Festivalului Filmul Central-Est European "goEast" de la Wiesbaden

Pelicula românească „Moon Hotel Kabul“, în competiţia oficială a Festivalului Filmul Central-Est European "goEast" de la Wiesbaden

Replica API 12 aprilie 2019 | 17:44 509

Pelicula românească "Moon Hotel Kabul" face parte din Competiţia Oficială a Festivalului Filmul Central-Est European "goEast" de la Wiesbaden, eveniment ajuns la cea de-a 19-a ediţia şi care se va desfăşura în perioada 10-16 aprilie, conform unui comunicat de presă miercuri de ICR Berlin.

În cadrul celor 10 secţiuni ale festivalului vor fi prezentate peste 100 de filme din diferite ţări. Festivalul a fost înfiinţat în anul 2001 de Institutul de Film din Frankfurt/Main şi s-a dezvoltat ca o platformă de dialog între Est şi Vest.

Pelicula "Moon Hotel Kabul", regizată de Anca Damian, este un film de ficţiune despre carismaticul şi cinicul jurnalist Ivan Semciuc, jucat de Florin Piersic Jr., pus în situaţia de a-şi reconsidera viaţa după moartea suspectă a unei traducătoare din România pe care o întâlneşte în Afganistan. Un film despre o întâlnire aparent neînsemnată, care ridică întrebări importante despre adevăr şi iubire, şi preţul pe care suntem dispuşi să îl plătim pentru acestea. Din distribuţie mai fac parte Ofelia Popii, Adrian Titieni, Rodica Negrea, Iulian Postelnicu şi Alexandru Nagy.

Filmul "The Curse of the Hedgehog/Blestemul ariciului", în regia lui Dumitru Budrala, va fi de asemenea prezentat în cadrul festivalului, în secţiunea Symposium. Această secţiune are ca temă combaterea discriminării şi a marginalizării de orice fel. Anul acesta sunt confruntate stereotipurile asociate cu etnia rromă din spaţiul balcanic şi perspectiva fie romantică, folclorică, exotică sau rasistă din care aceasta este abordată. Filmul lui Dumitru Budrala urmăreşte pe parcursul unui an o familie extinsă de romi aparţinând comunităţii Băieşilor, care se luptă pentru supravieţuire într-o societate absurdă, căreia îi fac faţă cu spirit şi umor.

Totodată, filmul "Balanţa", în regia lui Lucian Pintilie, va fi prezentat în cadrul secţiunii Everything stays different? - The Wild Nineties, proiect realizat în colaborare cu FilmFestival Cottbus, sponsorizat de Fundaţia Federală pentru Studiul Dictaturii Comuniste în Germania de Est, care îşi propune să analizeze efectele Cortinei de Fier asupra Europei de est şi prăbuşirii acesteia, dar şi ce a însemnat prăbuşirea unui sistem social şi politic pentru regizorii de la începutului anilor 1990.

De asemenea, anul acesta se va prezenta pentru a doua oară, în cadrul competiţiei Open Frame Award, o selecţie de proiecte artistice ambiţioase de realitate virtuală ale unor tineri artişti vizuali şi regizori. Aici îşi vor găsi locul proiectele neliniare, non-narative, care permit spectatorului să exploreze lumi noi şi să depăşească graniţele filmului, artei şi tehnologiei vizuale. Printre acestea se numără şi două proiecte româneşti: "Rocket Man 360" de Millo Simulov şi "The Wetland" de Ioana Mischie.

Institutul Cultural Român din Berlin se află la cel de-al unsprezecelea an de parteneriat cu Festivalul de Film goEast, în cadrul căruia a susţinut prezenţa la festival a unor nume importante din cinematografia românească.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Le uram succes cu acest film. Florin Piersic junior ne-a lasat impresia ca este un pampalau. Nu stiu cum s-a descurcat in film.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212