REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Pelicula „Tenet“ a obţinut încasări de 20 de milioane de dolari în America de Nord

Pelicula „Tenet“ a obţinut încasări de 20 de milioane de dolari în America de Nord

Replica API 8 septembrie 2020 | 00:00 907

În timp ce cinematografele, afectate de pandemia de COVID-19, se luptă să revină la normalitate, prima lansare majoră de la Hollywood din ultimele şase luni, blockbusterul ''Tenet'', al regizorului cu numeroase succese de box-office Christopher Nolan, a obţinut încasări de 20 de milioane de dolari în cinci zile în America de Nord, conform datelor publicate de compania de specialitate Exhibitor Relations, citate luni de AFP și Agerpres.

În circumstanţe obişnuite, o asemenea sumă ar fi fost îngrijorătoare pentru Warner Bros., distribuitorul lungmetrajului ''Tenet''. Cu un buget de producţie de 200 de milioane de dolari, lansarea filmului reprezintă o provocare majoră pentru studioul american.

''Literalmente, nu există niciun context care să permită compararea rezultatelor lansării unui film în timpul unei pandemii'', a transmis Warner Bros. într-un comunicat, întrucât multe săli de cinematograf operează la capacitate redusă din cauza pandemiei de COVID-19.

În Statele Unite, Warner Bros. a dorit totuşi să profite de pe urma Zilei Muncii (Labor Day), sărbătorită în SUA şi Canada în prima zi de luni din septembrie, anul acesta prilejuind un weekend prelungit între 5 şi 7 septembrie.

''Tenet'', un blockbuster situat între genurile spionaj şi ştiinţifico-fantastic, a fost lansat miercuri în speranţa unei reveniri a spectatorilor în cinematografe după mai multe luni în care sălile au fost închise.

Potrivit Hollywood Reporter, la nivel mondial filmul a obţinut încasări de 150 de milioane de dolari de la premiera sa.

După mai multe amânări, filmul a fost primul care a îndrăznit o lansare în sălile de cinematograf în timpul pandemiei.

Spre deosebire de Warner Bros., Disney, spre exemplu, a preferat să renunţe la marele ecran pentru produsul său emblematic ''Mulan'', redirecţionat către platforme de streaming.

Cea mai recentă producţie din seria ''James Bond'', filmul ''No Time to Die'', care ar fi trebuit să ajungă în cinematografe în aprilie, a fost amânată până în luna noiembrie.

''Tenet'' a fost lansat în peste 70 de ţări, inclusiv în majoritatea ţărilor europene, Canada, Australia şi Coreea de Sud.

Fără a revoluţiona genurile pe care le abordează cu pasiune timp de două ore şi jumătate, regizorul Christopher Nolan duce lucrurile foarte departe în această poveste de spionaj cu tente din ''James Bond'', notează AFP. Personajele pot avansa normal în intrigă sau se pot întoarce în timp pentru a încerca să fie cu un pas înaintea celorlalţi. Dincolo de această notă din genul fantastic, povestea este cea clasică, a unui agent secret - John David Washington, fiul lui Denzel, care a putut fi văzut în ''BlacKkKlansman'' - aflat pe urmele unui spirit malefic - Kenneth Branagh -, care ameninţă umanitatea.

Filmările pentru ''Tenet'' au avut loc în şapte ţări.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108