REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Penele de curent, din ultima perioadă, din zona Far, provocate de Dorei

Penele de curent, din ultima perioadă, din zona Far, provocate de Dorei

Ana Maria LIPAN 4 februarie 2023 | 00:00 1146

"Dorel" lovește din nou! Abonații Enel, în special cei din zona Far, au declarat război furnizorului de energie electrică, asta după ce, în ultimele zile au fost pene lungi de curent. Sunt oameni care au înghețat în case, agenți economici care nu și-au putut desfășura activitatea... din pricina penelor de curent. Cine este de vină? Muncitorii care execută lucrările de reabilitare a bulevardelor, spun cei de la Enel, a căror îndeletnicire a condus la avarierea unor linii subterane. Au fost dedicate deja multiple articole felului în care aceștia își fac, sau nu își fac treaba, de data aceasta însă ne vom opri asupra faptului că iresponsabilitatea lor nu a condus doar la rezultate dezamăgitoare în ceea ce privește înfățișarea orașului, ci și la sistarea activităților zilnice a altor zeci de oameni.

Penele de curent, din ultima perioada, din zona Far, provocate de Dorei

Penele tot mai frecvente de curent din ultimele zile au afectat puternic desfășurarea rutinei zilnice a cetățenilor din Constanța, cu atât mai mult cu cât aceștia nu au fost notificați în privința lor. Zeci de abonați s-au confruntat marți, 31 ianuarie a.c., și joi, 2 februarie a.c., cu frustrarea provocată de aceste incidente, fiind nevoiți să își lase la o parte sarcinile, timp de câteva ore, până când s-a reluat alimentarea cu energie electrică. Întreruperile neprogramate se datorează activității lucrătorilor care execută lucrările de reabilitare din zona Abator-Gară, spun cei de la Enel. Lipsa de atenție a acestora a condus la avarierea a două linii subterane, la care sunt racordate zeci de locuințe. Aceste lucrări care au împânzit întreg orașul continuă, deci, să producă frustrare, consecințele efectuării în mod neadecvat a acestora aducând cu sine consecințe ce influențează bunul mers al numeroaselor întreprinderi și nu numai. Există totuși posibilitatea ca rezultatele finale să compenseze timpul risipit în încercarea de a remedia greșelile produse de cei ce au ca principal scop îmbunătățirea stării actuale a orașului.

Ce declară reprezentanții E-Distribuție

Pentru a putea obține un punct de vedere cu privire la aceste incidente, am contactat reprezentanții E-Distribuție Dobrogea, care ne-au oferit mai multe informații cu privire la cauzele întreruperilor repetate de curent ce au avut loc recent. Aceștia susțin faptul că sistarea alimentării cu energie electrică a clădirilor racordate la rețea, se datorează avariilor produse la nivelul a două linii electrice subterane, de către muncitorii care efectuează lucrările de reabilitare din zona Abator-Gară.

"În zilele de marți, 31 ianuarie (intervalul 13:02-14:12), și joi, 2 februarie (intervalul 10:59-11:35), două linii electrice subterane au fost avariate de către lucrători care nu aparțin E-Distribuție sau contractorilor săi, și care efectuau lucrări în zona Abator-Gară. Aceste incidente au dus la întreruperea în alimentarea cu energie electrică a clienților din zona menționată, în intervalele precizate mai sus. Alimentarea cu energie electrică a fost reluată imediat după finalizarea manevrelor de izolare a tronsonului defect.", ne-a transmis purtătorul de cuvânt.

Penele de curent, din ultima perioada, din zona Far, provocate de Dorei

Primăria declară că responsabile sunt doar firmele contractate

Am luat legătura cu reprezentanții Primăriei, în încercarea de a identifica un motiv al apariției acestor incidente. Responsabilitatea producerii avariilor, care au condus la întreruperea alimentării cu energie electrică, îi revine antreprenorului contractat pentru realizarea lucrărilor de reabilitare, spun surse din primărie.

Probleme, însă, sunt în tot orașul, iar mulți agenți economici se confruntă cu această situație de mult mai mult timp, de ani chiar. Să ne aducem aminte de situația localurilor de pe bulevardul Tomis care, de mai multe ori au fost lăsate în beznă cu orele. Operatorii care-și desfășoară activitatea în această zonă spun că de 7 ani se confruntă cu aceste probleme și, cel puțin o dată pe săptămână, rămân în beznă cu orele, din pricina penelor de curent. Iar exemplele pot continua.

Mai grav este că, în unele situații, aparatura are de suferit, fiind arsă din pricina fluctuațiilor de tensiune. Cine răspunde? Cine plătește? Sigur nu Enel...

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614