REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Penelope Cruz, omagiată într-o gală organizată de Muzeul de Artă Modernă din New York

Penelope Cruz, omagiată într-o gală organizată de Muzeul de Artă Modernă din New York

Replica API 18 decembrie 2021 | 00:00 781

Muzeul de Artă Modernă din New York (MoMA) i-a adus un omagiu special marţi seară actriţei spaniole Penélope Cruz, considerând-o o "artistă de importanţă globală", într-o gală în care artista a purtat o impresionantă rochie roşie creată de casa de modă Chanel, relatează EFE, citată de Agerpres.

Penelope Cruz

Penelope Cruz a venit neînsoţită la gală, dar a fost înconjurată de numeroşi colegi de breaslă, care au dorit să o sărbătorească pe protagonista din "Madres Paralelas", cel mai recent film al regizorului Pedro Almodovar, ce va fi lansat în ziua de Ajun în cinematografele din Statele Unite.

Actriţa spaniolă a mulţumit pentru acest omagiu, despre care a spus că "nu l-ar fi primit dacă nu ar fi lucrat cu regizori străluciţi" care au modelat-o ca artistă şi ca om.

Penelope Cruz i-a mulţumit regizorului Pedro Almodóvar, care a învăţat-o "să aibă încredere în ea însăşi" şi alături de care continuă "să înveţe să joace, despre comportamentul uman şi despre sine", ajutând-o să depăşească frontierele artistice.

Printre participanţii la gală s-au aflat, printre alţii, cântăreaţa spaniolă Rosalia, actriţele Diane Kruger şi Anne Hathaway şi cântăreţul portorican Ricky Martin, alături de care Penelope Cruz a jucat în miniseria de televiziune "Inside Look: The Assassination of Gianni Versace - American Crime Story" (2017-2018).

Sursa video: AP

Gala de marţi seară, organizată pentru a strânge fonduri în beneficiul Departamentului de Film al MoMA (MoMA's Department of Film), l-a omagiat într-o ceremonie similară în 2020 pe actorul George Clooney, iar în urmă cu zece ani pe cineastul Pedro Almodóvar.

"Penélope Cruz a încântat publicul de cinematografe încă din anul 1992 şi este o artistă convingătoare, atât în filme de acţiune şi de aventuri, cât şi în filme de autor", a subliniat într-un comunicat curatorul Departamentul de Film al MoMA, Rajendra Roy.

Penélope Cruz a fost prima artistă spaniolă care a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar, pentru interpretarea din filmul "Vicky Cristina Barcelona", regizat de Woody Allen. Ea a fost recompensată şi cu premiul pentru cea mai bună actriţă - Copa Volpi - la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneţia, pentru rolul interpretat în "Madres Paralelas".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272