REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

PENITENCIARUL Poarta ALBĂ a CERUT întreruperea PEDEPSEI în cazul unui INFRACTOR VIOLENT

PENITENCIARUL Poarta ALBĂ a CERUT întreruperea PEDEPSEI în cazul unui INFRACTOR VIOLENT

Replica API 22 iunie 2021 | 23:09 12216

A fost condamnat de către autoritățile din Cehia pentru o faptă cutremurătoare, după care a fost adus în România, la Penitenciarul Poarta Albă, să execute pedeapsa. Între timp, se pare că s-a îmbolnăvit grav, iar reprezentanții unității de detenție au constatat că nu poate fi tratat în rețeaua medicală a penitenciarelor, motiv pentru care au solicitat întreruperea pedepsei de 10 ani. Cererea a fost declinată de la Curtea de Apel Constanța, la Tribunal.

Centrul Nadeje U Bulhara

În cuprinsul sentinței de condamnare s-a reținut că, la data de 3.11.2019, ora 10,35, în parcarea din fața imobilului cu nr.46, după ce Rusu Marian Gabriel a consumat băuturi alcoolice și a stat jos pe bordura din fața Centrului Nadeje U Bulhara, dintr-o dată s-a ridicat și a venit spre persoana vătămată D. C., născută la 23.01.1972, pe care a atacat-o fără nici un fel de motive și fără nici un fel de atenționare prealabilă prin înjunghierea cu un cuțit rabatabil al cărui lamă avea lungimea de 11 cm, în partea dreaptă a gâtului, cu toate că trebuia să fie conștient de faptul că prin modul și intensitatea atacului, prin atingerea organelor importante, cum sunt arterele și venele și căile respiratorii și de înghițire, îi poate cauza persoanei vătămate chiar și moartea.

Prin acest atac i-a cauzat persoanei vătămate o rană deschisă prin înjunghiere cu lungimea de 3,5 cm., în zona bifurcației venei gâtului, care este un organ vital important, iar prin tăierea acesteia s-a ajuns la o sângerare masivă, iar la moartea persoanei vătămate nu s-a ajuns doar datorită intervenției rapide a medicilor și inclusiv a îngrijirii prin operație, iar după acest atac, acuzatul a plecat de la fața locului.

Penitenciarul Poarta Albă

Acesta a fost condamnat la 10 ani, iar în martie anul curent a ajuns la Penitenciarul Poarta Albă. La scurt timp a fost transferat la Spitalul Penitenciar Rahova, fiind diagnosticat cu o boală gravă. Reprezentanții Penitenciarului Poarta Albă au cerut întreruperea pedepsei, invocând alin.1, lit. A, din art 589 NCPP, adică: când se constată pe baza unei expertize medico-legale că persoana condamnată suferă de o boală ce nu poate fi tratată în rețeaua sanitară a Administrației Naționale a Penitenciarelor și face imposibilă executarea imediată a pedepsei, iar instanța constată, pe baza probelor, că specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății și apreciază că amânarea executării și lăsarea în libertate nu prezintă un pericol pentru ordinea publică. În această situație, executarea pedepsei se amână pentru o durată determinată.

Cererea urmează să fie analizată de Tribunalul Constanța.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sant oameni la puscarie care nu se pot deplasa paralizatzi care se kka pe ei si puscaria poarta alba nu ii vede
0
0
Cat mai costa un glont 9? E scump? Dar unul 7,62?
9
0
Cel mai bun remediu..
13
0
nu prezinta un pericol !!!
8
1
sa putrezeasca in puscarie
24
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468