REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Penitenciarul Poarta Albă a contestat modificarea regimului de executare a pedepsei mai multor condamnați în dosarul RETROCEDĂRILOR

Penitenciarul Poarta Albă a contestat modificarea regimului de executare a pedepsei mai multor condamnați în dosarul RETROCEDĂRILOR

Replica API 7 august 2019 | 16:04 599

În timp ce Comisia pentru stabilirea, individualizarea și schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenicarului Poarta Albă a decis că nu este momentul ca deținuții condamnați în dosarul Retrocedărilor să execute pedepsele aplicate de Înalta Curte de Casație și Justiție în februarie a.c. în regim semideschis, judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul instituției corecționale a admis plângerile condamnaților. Încheierile, cele mai multe date pe 14 martie a.c., adică la doar o lună de la încarcerare, au fost contestate în instanță de către Peniteniciarul Poarta Albă, iar magistrații au admis cererile, pe motiv că nu sunt întrunite condițiile de repartizare a deținuților în regimul semideschis, având în vedere gravitatea infracțiunilor, natura faptelor, cuantumul pedepselor, precum și perioada de executat până la împlinirea termenului pentru liberare condiționată.

Reamintim că sentința care i-a trimis după gratii pe inculpații din dosarul retrocedărilor a fost pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție pe 8 februarie a.c. Procurorii DNA au dispus, în 2008, trimiterea în judecată a 37 de inculpaţi în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleza, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa).

M.P.

Mai multe detalii:

https://www.replicaonline.ro/dosarul-retrocedarilor-cine-a-mai-fost-condamnat-alaturi-de-mazare-381338/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este incredibil cat de ingaduitoare sunt organele statului cu cei care l-au furat, acum un puscarias are viata mai buna decat un militar de pe timpul lui Ceausescu,ma refer la tineri care erau obligati sa faca armata nu la angajati din armata.
3
0
legea in romanica este facuta de hoti in folosul talharilor si tiganilor,a da si jidanilor fara condamnari fara probleme cu toate ca itzic a ciordelit si casa memoriala vasile alecsandri fara a mai pomenii de aur,gaz,petrol si apa subterana vanduta de porcul liber,blestematul
3
0
Doar celor cu pedepse mici li s-a respins regimul semideschis . Celor cu 6 -8 ani li s-a admis. Cum naiba sa stai cu asemeni condamnari la regim semideschis ?
9
0
Normal, daca ai bani, ai de toate!
16
0
Futu-le rasa de infractori nenorociti ! Ciuma sa dea in ei , ca au distrus Romania !
18
1
Si peste inca o luna le da drumul de tot ca asa e in Romania tara smekerilor
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212