REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Penitenciarul Poarta Albă îşi modernizează sistemul de încălzire

Penitenciarul Poarta Albă îşi modernizează sistemul de încălzire

Replica API 14 decembrie 2011 | 00:00 120

Investiţie de 20 de miliarde

Investiţie de 20 de miliarde

Forfotă la Penitenciarul Poarta Albă. Peste 20 de deţinuţi, ajutaţi de angajaţii firmei bucureştene Griro, lucrează contracronometru pentru finalizarea celui mai important proiect demarat de conducerea unităţii în luna octombrie a.c. Este vorba despre o investiţie de 20 de miliarde lei vechi care, dacă până la 30 decembrie a.c. nu va fi gata, unitatea riscă să piardă finanţarea de la bugetul de stat.

De mai bine de 40 de ani, deţinuţii unităţii penitenciare s-au spălat, s-au hrănit şi s-au încălzit cu ajutorul unor piese de muzeu. Comisarul şef de penitenciar Gelu Dănuţ Dincă susţine că investiţia era planificată de aproximativ 4 ani, însă lucrările au fost îngreunate din cauza problemelor legate de fonduri, cât şi de procedurile anevoioase de achiziţie publică. "În prezent, la Penitenciarul Poarta Albă se desfăşoară o amplă lucrare de reparaţie capitală la centrala termică, investiţie planificată de 4 ani, însă din cauza unor probleme legate de fonduri şi de procedura de achiziţie publică, nu a putut fi demarată decât pe 6 octombrie a.c., iar termenul de finalizare al lucrării este 30 decembrie a.c. Investiţia este inclusă în categoria prioritară. Actualele cazane ale centralei termice datează din 1970 şi cred că ar fi bune de vizitat la un muzeu. Centrala termică prezenta o uzură foarte avansată, consuma foarte mult combustibil, iar randamentul era foarte mic ceea ce ne îngreuna activitatea privind acordarea apei calde, a căldurii şi a preparării hranei pentru persoanele private de libertate. Lucrarea este executată în totalitate de firma Griro din Bucureşti care a câştigat licitaţia şi care a angajat de la unitatea noastră 25 de deţinuţi pentru implementarea acestui proiect", a declarat, pentru "Replica", Gelu Dănuţ Dincă, directorul Penitenciarului Poarta Albă. Acesta susţine că, prin modernizarea centralei termice, respectivul consum de combustibil va fi redus în mod substanţial. "Discutăm de randament şi de siguranţă în exploatare. 5 cazane noi nouţe le vor înlocui pe cele vechi, iar inaugurarea centralei va avea loc în ianuarie 2012", a spus şeful unităţii penitenciare. La marele eveniment este aşteptat Ioan Băla, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cât şi edilul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti. "Este o investiţie reprezentativă pentru sistem şi ar fi o onoare să îl avem pe domnul director al ANP, Ioan Băla, la inaugurarea lucrării", a mai declarat şeful Penitenciarului Poarta Albă. Până atunci, deţinuţii se chinuie să monteze noile cazane, dar şi acoperişul clădirii în care va funcţiona noua centrală termică. Vom reveni.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272