REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.5° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Pensiile și salariul minim din România vor crește. Anunțul făcut de premierul Ciucă

Pensiile și salariul minim din România vor crește. Anunțul făcut de premierul Ciucă

Redacție 3 octombrie 2022 | 15:23 1615

Premierul Nicolae Ciucă a făcut un anunț așteptat de milioane de cetățeni. De la 1 ianuarie 2023, pensiile și salariul minim din România vor crește. Ciucă a anunțat, luni, că este posibilă o majorare a pensiilor, însă aceasta nu va depăși 11%.

„Procentul cu care putem crește pensiile trebuie să fie acela cu care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ca atare, în acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%. Propuneri au venit din mai multe direcții, noi suntem datori să ne păstrăm responsabilitatea și să venim cu acele propuneri care sunt sustenabile pe bugetul de stat,” a declarat Nicolae Ciucă la finalul ședinței conducerii PNL.

”Am discutat şi în PNL, procentul cu care putem creşte pensiile trebuie să fie acela cu care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ca atare, în acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%”, a afirmat Ciucă, la o întâlnire cu presa.

Întrebat despre eliminarea pensiilor speciale, premierul a răspuns că nu a fost luată o decizie, pentru că cifrele sunt încă verificate la Ministerul Muncii: „Nu am finalizat acest proces pentru că în continuare la Ministerul Muncii există grupul de lucru care trebuie să vină cu propunere concretă pe cifre, ca să nu vorbim despre tot felul de ipoteze care în final nu fac altceva decât induc așteptări și amăgire ulterior când nu se pot realiza”.

Întrebat de jurnaliștii prezenți la conferința de presă de la sediul PNL de ce s-a ajuns doar la acest procent, cu toate că erau vehiculate măriri mai mari ale pensiilor, primul-ministru a spus:

”Propuneri au venit din mai multe direcții, de la mai mulți oameni. Noi suntem datori să ne păstrăm responsabilitatea și să venim cu acele propuneri care sunt sustenabile pe bugetul de stat”.
Consens pentru ca salariul minim să ajungă la 3.000 de lei

Premierul a vorbit și despre majorarea salariului minim brut pe economie. Ciucă a spus că noul prag al acestui venit, de 3.000 lei, a fost propus de toţi liderii coaliției.

”Propunerea acestei creșteri a fost susținută de către noi toți pentru că ne-am ghidat după ceea ce putem să facem din punct de vedere al bugetului. Asta ne putem permite. PNL a venit inclusiv cu cea propunere de scutire de taxe a pensiilor care ating 3.000 de lei. Nu s-a întâmplat pentru că ea produce efecte în lanț”, a mai precizat premierul Nicolae Ciucă, scrie fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
V-an gura, salariu minim pe economie 3000 de lei, mai multi bani la bugetul de stat. Trebuia sa acoperiti de undeva marirea salariilor demnitarilor si pentreu pensiile speciale. Tot privatii sa suporte huzureala bugetarilor. Vouchere de vacanta si zile libere pentru bugetari, pentru cei ce lucreaza la privat, plua! O sa ne angajam toti la stat, sa vedem cine plm o sa mai cotizeze la buget. Astia-s mai penalo ca pesedisti. Mare tzeapa ne-am lua, mare mwie ne-am luat. Traiasca PSD-ul.
1
0
La smenari 25 la sută la papagali 11 la sută...isteți !
3
0
Sa mori in chinuri ciuca cap de pwla
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272