REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Pensionări MASIVE în Poliția Română! Care e situația la Constanța

Pensionări MASIVE în Poliția Română! Care e situația la Constanța

Replica API 4 septembrie 2020 | 00:00 2969

Condițiile de muncă, dotarea precară și salarizarea neconformă cu riscurile la care sunt supuși au determinat mulți polițiști să iasă din sistem. Creșterea alarmantă a pensionărilor pentru limita de vârstă a fost sporită și prin lipsa de predictibilitate a legislației cu privire la pensiile militare. Potrivit cifrelor, în anul 2018 s-au pensionat 793 de polițiști, în anul 2019 – 1689 polițiști, iar în acest an s-au pensionat, până acum, 2196 polițiști.

Practic, Sindicatul Europol arată că, în anul 2020, după numai 6 luni, numărul pensionărilor s-a triplat față de anul 2018. Au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă militarii, polițiștii în activitate, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: au împlinit vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă (60 ani); au o vechime efectivă de cel puțin 25 de ani, din care cel puțin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu.

“Vă comunicăm faptul că, la nivelul structurii noastre, până la data de 1 septembrie, au încetat raporturile de serviciu cu unitatea 55 de polițiști. Deficitul de personal, la această dată, este în proporție de 17%.”, au transmis pentru “Replica”, reprezentanții IPJ Constanța.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si pe toti doctorii, judecatorii, si alti nugetari cand ii scoateti la pensie. Din cauza lor nu au tinerii locuri de munca. Constanta e un jeg de judet in privinta locurilor de munca decente. Doar pilosii au loc de munca chiar daca nu le merita.
2
1
Acum , cind obiectivile sunt bullingul din scoli si sa nu fie trase matele de coada, cind pistolul este mai performant si poti pune de o vanatoare , sa iesi la pensie?Este si greu de facut ceva in ditamai padurea de relatii.Pe cine sa altoiesti?poate ,de asta e grea meseria aceasta.
0
0
ATI MUNCIT MULT ALDRAKULUI, NU VA MAI AJUNGE MARTALOGILOR
2
2
Se tem ca nu mai primesc "pensie de serviciu".
6
4
sunt cuvintele nepermise, tovarasi? Ati fost si ati ramas aceias comunistoizi.
7
1
Hai razboiule sau revolutie odata ca avem multi de impuscat. Ce canal faceam cu alde astia.
2
4
... pnsie!!! institutie care nu isi gaseste rostul in actuala situatie sociala cand avem interlopi, gasti de tigani care fac tot felul de traficuri!!! pt ce sa aibe nemrnicii de politisti pensie, pt ce? sa isi ia lumanari de ei, atat ei cat si tiganii care se ocupa de tot felul de traficuri!!!
5
6
Voi de ce nu vati facut politisti? Panarmelor comentati aiurea. a stiu de prosti ce sunteti.
9
10
Dupa ce ies la pensie va promit ca "va asigur siguranta" gagicilor voastre , comentatorilor...
8
10
au obosit dupa o viata de de statsi frecat menta.cica un an de asa zis lucru la gabori valoreaza un an jumate la noi,care le platim salariile.Ba,dar concediile vostre tos asa se pun,ca eu n.am mai avut concediu de citiva ani? tare obositi de trindsvie si ouat spagi.
13
9
siau facut planul si acum asteapta ...paza si protectie la mool!
9
4
colaboratorii interlopilor ies la pensie.
16
6
Rable cu uniforma.
12
13
Nu va mai luati de mine pentru binele facut d-zeu ma pedepsit...sotia ma lasat copii au plecat .Acum cand ne-am facut portia de la interlopi si proxeneti ne retragem.Toti tiganii cu 0 clase primare din Cernavoda au permise de conducere categoria B datorita sarguintei mele si a eforturilor depuse de fostul comandant Nicolae Emilian.Traiasca coruptia din politia romana !!!
10
6
Bine ca a scapat Cernavoda de tine ca tare setos mai erai !
13
4
corupti mana in mana cu infractorii spui militian si tragi apa la veceu
16
18

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367