REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Pensionarii fac Paştele low-cost! La 80 de ani, face curăţenie în blocuri, să supravieţuiască!

Pensionarii fac Paştele low-cost! La 80 de ani, face curăţenie în blocuri, să supravieţuiască!

Replica API 6 aprilie 2018 | 00:07 245

‘Graţie’ Guvernului,

‘Graţie’ Guvernului,

Guvernul României a anunţat zilele trecute că pensiile vor veni normal, nu urmează a fi livrate până în sărbătorile pascale, aşa cum a punctat în urmă cu două săptămâni. Doar pensionarii din cadrul Ministerul Afacerilor Interne vor primi banii mai devreme. Motivul este că va exista o diferenţă foarte mare până la următoarea pensie din mai. Pensionarii, pe de altă parte, sunt nemulţumiţi de decizie, dat fiind faptul că mulţi au punctat că nu le ajung banii să pregătească o masă de Paşte. Bătrânii constănţeni care au primit bani de la municipalitate în cursul zilei de miercuri au precizat că sunt mană cerească înainte de Înviere, dar aici vorbim de un număr foarte restrâns de pensionari, fiind vorba doar de câteva sute.

O bătrânică de 80 de ani a precizat pentru cotidinaul „Replica” de Constanţa că dacă nu erau bănuţii de la primărie, era nevoită să mănânce margarină pe pâine. „Am pensie de 700 de lei, am luat-o pe 16, am plătit dările, iar acum nu mai aveam bănuţi. Veneau copiii la mine şi nu aveam cu ce să îi servesc. De trei zile mănânc doar margarină cu pâine”, a precizat bătrâna. Şi nu este singura persoană care este de această părere. Auzind discuţia, bătrânii din apropiere aprobau frenetic. „Da, doamnă. Cu acest Guvern murim de foame! Am muncit o viaţă întreagă să am pensie de 820 de lei. Iar iarna mai bine de jumătate se duc pe facturi. Asta nu e democraţie”, spune un bătrân.

Trist este faptul că vârstnicii, în loc să se odihnească şi să aibă o bătrâneţe liniştită, îşi calculează fiecare leu să aibă mâncare a doua zi. „Maică, am 450 de lei pensia. Sunt bolnavă de inimă, iar copilul meu are şi el copii. Nu pot să mă rog de el să mă îngrijească. Este greu. Soţul a murit acum 3 ani, iar eu am rămas singură... mă rog uneori să nu mi se facă foame ca să mai economisesc bănuţi. Fac supe chioare şi mănânc pâine goală înainte de pensie. Mai fac curăţenie la blocuri să câştig un leu. Aşteptăm să ne ajute copii ca să avem un cozonac pe masă”, a spus o femeie de 80 de ani. Pensile civile urmează a fi livrate începând cu data de 14 aprilie, cei care le primesc pe carduri urmând să le primească cu o zi înainte, vineri, 13 aprilie.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pensiile nu s-au putut da mai devreme ca orice crestin sa aiba ce pune pe masa, in schimb, acesti nemernici carora sutele de milioane salarii ce le incaseaza lunar, au gasit de cuvinta sa isi mai aprobe '' n'' sporuri, nu cva imaginati ca s-au rezumat la 100 lei, bani care ,unui pensionar i-ar ajunge o saptamana de paine si lapte ci 3000 lei. RUSINE SA VA FIE NEMERNICILOR, NU VA MAI SATURA DUMNEZEU, EU SPER SA AUD VESTEA CAND TOTI, INCOLONATI, VETI TRECE PRAGURILE PUSCARIILOR, PE VIATA. ASTA MERITATI
1
0
Votantii psd, cu creierii murati de antena 3 si romania tv, adulatori ai lui ponta, dragnea, mazare etc, si-au dat seama - unii dintre ei - abia acum ca sunt batjocoriti.
5
1
NU. Tzara e liberala - adica libera pentru furat, pentru puscareala DE AFARA
4
0
Asa e daca a_ti votat psd_ul.....
8
2
intr-o tara normala, dancila era zburata pt discriminare, cum sa dai la unii salariile si la altii nu, la fel cu pensiile.. nu e Paste pt toti? nu toti mananca?
9
0
... veneau copiii la mine si nu aveam ce pune pe masa. Ce mizerie! Cine isi lasa mama de 80 de ani fara nimic pe masa in zi de sarbatoare?
9
1
Ne meritam soarta voi ati votat psd asta e!!!!! Murim de foame in curand!!! Huooooo psd
9
0
Guvern de 2 bani au saracit tara si ei se lauda ca e bine -
6
1
Dc ati scos anuntul cu gratarele din poarta 6 ? Erai prea laudat a ?
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108