REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Pensionarii militari IES ÎN STRADĂ! Cer DEMISIA DE ONOARE a miniștrilor Apărării Naționale și Afacerilor Interne

Pensionarii militari IES ÎN STRADĂ! Cer DEMISIA DE ONOARE a miniștrilor Apărării Naționale și Afacerilor Interne

Replica API 13 iunie 2018 | 23:34 359

Pensionarii militari, printre care se numără și foști angajați ai sistemului penitenciar, cer să fie consultați atunci când sunt adoptate măsuri care îi afectează și cer să fie respectați prin eliminarea măsurilor discriminatorii dispuse de Guvern în 2017. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor susține demersul structurilor asociative ale pensionarilor militari care solicită Parlamentului și Guvernului repararea legii pensiilor militare.

Începând cu septembrie 2017 pensiile militare au fost ciuntite cu peste 30% prin aplicarea unui plafon la media salariilor nete care îi discriminează pe cei care ar ieși la pensie ulterior acestei date, prin faptul că o serie de drepturi salariale sunt excluse la calculul pensiei.

„Această măsură lipsește de conținut norma legală care prevede acordarea Semnului onorific În Serviciu Patriei, singură recunoaștere a serviciului în sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională cu influență directă asupra pensiilor. Astfel majorările pentru 15, 20 și 25 de ani de serviciu sunt, practic, eliminate”, au precizat sindicaliștii.

În ziua de 11 iunie a.c., a avut loc la sediul Federației Militarilor din România, ședința Grupului de lucru al FORUMULUI ședința desfășurată la solicitarea ANCMRR, sub președinția generalului în retragere Nicolae Gropan.

Printre altele, s-a discutat și despre organizarea unui protest, în prima săptămână a următoarei sesiuni parlamentare, miting care să reunească toate structurile asociative din sistemul de securitate națioanală, asociații, federații și sindicate.

De asemenea, pensionarii militari vor întocmi scrisori publice prin care vor cere DEMISIA DE ONOARE a miniștrilor Apărării Naționale și de Interne, pentru „neonorarea obligațiilor față de personalul activ și în rezervă din cele două instituții”.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai, smecherilor, care tot indrugati idiotenii, de ce nu v-ati facut si voi militari, politisti, agenti de penitenciare?! Hraniti-va armata voastra, ca sa nu o hraniti pe a altuia!!!
4
0
Ptr pensiile astea speciale, in caz de razboi sa fiti reactivati, ca voi de la 45 de ani, nu mai munciti!Parintii nostri au facut razboiul si n au primit pensii speciale, au murit in saracie dupa o viata de munca,pina la adinci batrineti!RUSINE!discriminati civilii pe care i ati sfidat ;ca voi nu era nimeni!
0
7
in romanica sclavii trebuie sa munceasca ca sa achite debedeilor pensiile speciale,un civil se pensioneaza dupa 45 de ani de activitate,pe cand mos teaca este pensionar la 45 de anisori,si tot nu-s multumiti
2
10
O societate bolnava unde ura este la putere.Armata este respectata in alte parti, exemplul Angliei unde Henri s a casatorit in haina militara.La noi au fost buni cand au intervenit la evenimente speciale dar acum injuram.O tara de rahat.
12
5
Cu comentariile voastre acide razboiul bate la usa ,fiti voi militari ,unii dintre acesti oameni par foarte in etate poate au facut al doilea razboi mondial,asta si vrea rusu distrugi armata,sanatatea si invatamintul si deja ai dezbinat pe jumatate .
14
2
Ati avut salarii si pensii mari intotdeauna fata de restul populatiei! n ati facut razboiul, ati mers la cules de struguri si porumb! Sa nu uitam citi tineri s au sinucis, sau au innebunit in unitatile militare! Voi v ati mincat intre voi cei din armata!da, cei care turnati si cei care nu turnati la securitate!
4
10
Dupa comentatori,nu ar mai trebui sa avem armata,ca se pot apara si singuri in caz de nevoie. Pai daca e sa te iei dupa asa dobitoci,hai sa desfiintam si medicina,ca si acolo sunt oameni care au invatat pe rupte ,au salarii cat de cat bunicele dar ne putem trata si fara medici,ce dracu' afara cu cei cu salarii mai mari de 400 de euroi! Mai bine declaram razboi unei puteri,aia ne bat si ne ocupa,ce sa mai avem nevoie de independent,de tara libera? Prostii sa fie fericiti ca sunt tratati ca prizonieri la fel cu oamenii cu studii inalte,este ?
12
2
ADICA TOT VOI MILITARII SUNTETI NEMULTUMITI? PENSIONARII CIVILI CARE TRAIESC CU PENSII DE 300 400 LEI CE SA ZICA SARACII? CHIAR NU VA EESTE RUSINE? SI CUM VA PURTATI PE TIMPURI CU SOLADATII IN ARMATA? COPIII VOSTRI SUNT PUSI LA ADOPOST AU FIRME DE PAZA, NU? COPIII AMARATILOR AU PLECAT DIN TARA. CATA NESIMTIRE. PANA CAND O SA MAI CERETI SI SA FURATI????
12
11
cand a infiintat vestita puscarie din guyana franceza cineva la intrebat pe napoleon ...cine o sa i pazeasca pe acesti banditi ?...alti banditi mai mari decat ei .deci voi gardienii de la puerta blanca sunteti niste banditi.
4
15
noi il voim pe DAN in activitate,va rugam domnule ministru aprobati-i un ordin de rechemare ...prea tanar....
5
3
Niste bosorogi ordinari, care au facut armata pe timpul lui Ceasca, care urlau la soldati si luau mita tigari si sapun pe care le duceau la curvele lor de langa unitati.
8
20
vino in locul meu ca gardian la penitenciar, ca soldat ,ca politist si atunci mai vorbeste ,iar cand statul sau patronul te fura iesi in strada si iti ceri drepturile ,asa facem si noi .In rest propaganda de doi lei
23
7
Hodorogii de 45 ani vor din ce in ce mai multi bani.
11
20
gata burtosilor ati furat prea mult.
9
21

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272