REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
14.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Pentatlon modern: Propunerea înlocuirii probei de echitaţie cu o cursă de alergare cu obstacole, supusă la vot la congresul Federaţiei

Pentatlon modern: Propunerea înlocuirii probei de echitaţie cu o cursă de alergare cu obstacole, supusă la vot la congresul Federaţiei

A.F. 28 octombrie 2022 | 00:00 264

Propunerea înlocuirii probei de echitaţie cu o cursă de alergare cu obstacole în pentatlonul modern va fi supusă la vot la congresul Federaţiei internaţionale de resort (UIPM), a anunţat marţi preşedintele acesteia, Klaus Schormann, în cadrul unei conferinţe de presă, scrie AFP.

Klaus Schormann

Cele patru curse "test" din acest an au fost apreciate de Klaus Schormann. "Sunt sigur, a spus el, că federaţiile noastre membre vor aproba schimbarea. Această modificare va fi supusă la vot la Congresul UIPM programat pentru 12 şi 13 noiembrie", a arătat el, citează Agerpres.

Această revizuire a celei de-a cincea discipline din cadrul pentatlonului modern, alături de scrimă, tir, cros şi înot, este urmarea scandalului provocat la Jocurile Olimpice de la Tokyo de afacerea Saint Boy, după numele calului lovit de antrenoarea unei sportive.

Annika Schleu se afla la conducerea competiţiei, dar a întâmpinat mari probleme în a-şi stăpâni calul, tras la sorţi aşa cum impune regulamentul dintr-o listă de cai puşi la dispoziţie de organizatori. Atunci antrenoarea echipei de pentatlon modern a Germaniei, Kim Raisner, l-a lovit pe Saint Boy, un incident care a generat un val de critici anul trecut la adresa acestui sport.

La vremea respectivă, Kathy Guillermo, vicepreşedinta PETA, organizaţia care luptă pentru drepturile animalelor, a cerut ca această probă să fie eliminată total din pentatlon, începând chiar cu Jocurile Olimpice de la Paris, din anul 2024.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108