REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Pentru IPS TEODOSIE, hrana SPIRITUALĂ e mai importantă decât SĂNĂTATEA?

Pentru IPS TEODOSIE, hrana SPIRITUALĂ e mai importantă decât SĂNĂTATEA?

Replica API 28 noiembrie 2020 | 00:03 5935

NEBUNIE TOTALĂ!

NEBUNIE TOTALĂ!

Situația legată de slujbele religioase și pelerinajul de la Sf. Ap. Andrei a degenerat, iar IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, este mai pornit ca niciodată să-și desfășoare activitatea în condiții normale. Doar că ne aflăm în plină pandemie, care este prezentă la nivel mondial, dar și în carantină, fiind impuse niște reguli. Reguli care necesită a fi respectate de toată lumea, fără excepții. Mulți au fost afectați de ele, inclusiv industria Horeca, însă, cea care s-a arătat cea mai deranjată și care este decisă să nu bage nimic în seamă este Biserica. IPS Teodosie chiar a acționat în instanță anularea pelerinajului de la Sf. Andrei. Magistrații i-au respins acțiunea.

Odată cu intrarea în carantina a municipiului Constanța, dar și a mai multor localități, au fost impuse niște reguli, prin urmare și interzicerea adunărilor, acolo unde se încadrează și slujbele, pelerinajele. Însă, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a mers în instanță, dorind ca pelerinajul de Sf. Andrei să aibă loc. Magistrații i-au respins acțiunea. Acesta este reprezentat de avocatul Diana Șoșoacă, care a precizat că nu se va lăsa, că este dreptul enoriașilor și că ei oricum vor fi prezenți la Sf. Andrei pe 30 noiembrie.

Avocata, fără mască, la instanță

„Astăzi (vineri, 27 noiembrie) încerc să fac un fel de premieră în justiție, să trec peste toate precedentele judiciare pentru că am reușit să găsesc o portiță în legea contenciosului administrativ. E greu de explicat, dar o să încerc să vorbesc cât mai românește posibil, ca să fac o ordonanță președințială. Aceasta este o acțiune care se judecă în regim de urgență care se folosește pentru situații excepționale. Astfel se poate judeca cu celeritate, cu grabă. Se pot da termene de la o zi la alta. Asta am și cerut prin acțiune, am cerut să se dea un termen în 24 de ore. Am cerut din nou suspendarea. Acțiunea în sine nu a fost respinsă pentru că nu s-a judecat. S-a solicitat suspendasrea pentru că acele efecte ale hotărârii CJSU să nu se aplice în acest moment pentru că avem oricum legislație care ne permite să ne ducem în mall-uri, în piețe, la cinematografe, la spectacole cu respectarea unor măsuri. Dacă acolo se permite cu respectarea unor măsuri stricte, înseamnă că și la pelerinaje putem să mergem. Această hotărâre a fost dată printr-un exces de putere pentru că autoritățile calcă drepturile și libertățile fundamentale” a declarat Diana Șoșoacă, care nu purta mască de protecție și care s-a arătat deranjată când a fost întrebată de ce nu respectă legea.

Scrisoare deschisă către Guvern

Mai mult decât atât, IPS Teodosie a trimis o scrisoare deschisă și Guvernului, în urma amenzilor aplicate la Biserica Sf. Ecaterina din Tomis Plus, acolo unde s-a ținut o slujbă fără respectarea prevederilor legale. În scrisoare, Arhiepiscopul a precizat și faptul că nu va îngădui acum ca dreptul de a-l cinsti așa cum se cuvine pe Sfântul Apostol Andrei să fie călcat în picioare de cei care nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde.

Mare atenție, mergeți la Pelerinaj, riscați amenzi

Legea INTERZICE participarea la procesiuni și/sau pelerinaje religioase a TUTUROR PERSOANELOR care NU au domiciliu/reședința în localitățile unde se desfășoară aceste activități (Hot. 967/12.11.2020, Art. 1, pct. 11).

sursa foto: stirileprotv

De asemenea, cetățenii trebuie să cunoască faptul că, în toate localitățile din România, inclusiv în Ion Corvin, se interzice circulația tuturor persoanelor, între orele 23.00-05.00, deci persoanele nu pot staționa noaptea în zona bisericii Sf. Andrei. Totodată, în această perioadă, se INTERZICE efectuarea transportului rutier de persoane în scopul participării la procesiuni și/sau pelerinaje religioase către locurile unde se desfășoară aceste activități. Cetățenii sunt sfătuiți să respecte legislația în vigoare pentru prevenirea răspândirii Covid-19 si să conștientizeze faptul că Jandarmeria Constanța care coordonează activitățile specifice sprijinită de Poliție vor aplica Legea, iar sancțiunea pentru nerespectarea legii este cuprinsă între 500 și 2500 de lei.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am fi fost cu 1000 de ani inainte daca biserica nu s-ar fi opus stiintei si n-ar fi ars pe rug cele mai luminate minti.Mwie la toti retardatii pupatorii de oase care cred in basme cu pastori nascuti in vitro.
9
2
Imi place sa ma trag de barbi cu barbosi tineri si nelinistiti!
9
2
pt Cta - n-am cum ca ii tratez cu furdan pe post de aperitiv. E bun de tot incearca si tu!
4
1
Sa mori tu bolnav si mancat de caini. Amin
2
9
Si a ta mai dodo.n. se termina unde incepe a noastra. Daca noi vrem sa luam covidu-n piept ce te fute pe tine anusul oral? Si pentru asta dinaintea ta - MOARTE TIE SCARNAVIE!
6
7
mai bobocule ! libertatea ta se termina acolo unde o afecteaza pe a mea ! asa ne invata Ratiu democratia prin 90 Roaga-te intr-un cadru intim nu cu alai trene si bai de multime Rugaciunea este dialogul tau cu Dumnezeu -toate aceste manifestari sint pentru farisei Nu mai dati tenta politica ca nu se ingradeste dreptul la credinta ci sint masuri de preventie stabilite de bietii medici care nu mai fac fata molomei A fost Teodosie in vizita la ATI vre-o data ? ca asa zice scriptura
14
8
Moarte voua prostitorilor de gloate, cei ce fugiti de munca adevarata si va faceti buzunarele doldora din frica oamenilor. Moarte lui Teodo si lui Dani si celor Ca ei
11
10
Nu am sa ma leg de opiniile dumneavoastra, pe care le respect, dar as dori sa fac unele precizari legate de gandirea unui crestin autentic. Scopul fiecarui crestin, in mod special ortodox, este dobandirea mantuirea, care nu poate fi dobandita decat in Biserica, prin participarea la slujbele regulate si ocazionale. In plus, asa cum ne invata marii duhovnici ai Ortodoxiei ne spun expres ca amanarea vietii conforme preceptelor anuleaza mantuirea. In acest context, hotararea autoritatilor locale imi incalca drepturile fundamentale prevazute de art. 29, alin 1 si art. 39 din Constitutie.
8
16
de cev este interzis sa te exprimii asupra faptelor acestui idivid, este cumva, si nu stiu eu, mai presus decat legea? Si de ce coronavirusul nu l-ar atige si pe el?
11
6
Biserica ar trebui sa uneasca poporul nu sa il dezbine. L-ati vazut pe acest individ prin spitale, la capataiul celor bolnavi de covit care au nevoie de alinare, o vorba de incurajare si speranta? Sau salariatii lui ca merg din usa in usa la cei aflati in carantina sau izolare sa intrebe daca au nevoie de o paine, un medicament? Nu, cel mai bine e sa iesi in media si sa latri. Nu este trimisul Domnului ci al opusului sau.
17
8
Nu inteleg de ce il promovati pe acest jeg. Trebuie uitat.
16
9
Acest individ are tupeu, i s au permis prea multe,fara a se lua masurile necesare.A inpartasit cu aceeasi lingurita, a inventata a doua Inviere, a scapat de procesul cu Ferma Nazarcea,oare nu considera ca este deajuns ? In conditiile in care biserica ar fi inpozitata , si ar avea casa de marcat in fiecare lacas de cult, nu ar mai avea motive temeinice pt. a se zbate pt. interesele crestinilor.Probabil ca mai doreste sa si mai faca inca un domeniu de afacere in alta parte decat cea de care se stie.
22
6
Intelegeti ca oricum nu puteti fi sanatosi trupeste fara hrana spirituala! Radacina multor boli de acolo pleaca, oamenii saraci spiritual se lasa prada viciilor, lacomiei, distractiei peste masura, bauturii, fumatului, dorintei de a avea mai multi bani, rautate si invidie gratuite fata de altii etc, si toate aceste comportamente si atitudini sunt toxice si induc in timp boala. Iar la ura si rautatea din comentariile voastre cred ca l-ati mai rastigni inca o data pe insusi Iisus Hristos!
13
13
Politia si jandarmeria ce face? Pentru ce ii pkatim? Sa-i amendeze cu suma macima -pe cei care merg sa-l sprijine pe DIAVOL, ca lui nu-i pasa de amenzi. Are raspopitu bani de la prosti. Sa vedem daca o sa-convina sa plateasca el amenzile celor ce vor fi alaturi de el.
18
9
la iasi au dat voie la paraschiva dar la sf abdrei de ce bu dau voie? la bucuresti e voie la slujbe la cta nu ? de ce?
7
17
Te uiti la poza si te minunezi de o asa turma de imbecili! Astia sunt prostii care cred in rai si iad si-n toate tampeniile pe care religia li le baga pe gat! Mare idiot trebuie sa fii incat in secolul 21 sa mai pui botul la porcarii de Evul Mediu!
20
11
da' mai imi bag pula in mastile voastre de prostanaci dusi cu vorba stati voi in casa cat vreti si luptati razboiul mortilot vostri de idioti si lasati-ne pe noi astia inconstienti sa ne traim viata cand si unde vrem puneti-va cate 3 masti si la cur sa nu intre nimic pe acolo si stati la antena 3 toata ziua sclavilor
14
9
Acum ori niciodata LUPTATI pentru BISERICA LUPTATI ptr NATIUNE sau vom fi dusi din nou in robia comunismului ssi de data asta nu mai scapam! Indiferent ce pacate are arhiepsicopul Teodosie, actiunea lui este justa! GURA PACATOSULUI ADEVAR GRAIESTE! PTR DUMNEZEU SI SFANTA CREDINTA, LA LUPTA!
16
26
tapu nu se gandeste decat la bani.ia faceti o socotealala 30000 de pelerini, cate lumanari , iconite si alte nimicuri vindea el acolo?bani nefiscalizati care intrau drect in buzunaru lui.doar daca socotesti 10 lei de om si tot sunt nenumarati.si 10 lei e putin
23
7
Sa le pedepseasca Dumnezeu pe panaramele care sunt sub tratament fara sa zica, isi sterg mucii cu mainile si apoi pune mana peste tot, se gudura cu perversitate ascunsa pe langa angajati, nu poarta masca si ii forteaza sa manance mizerii pentru ca perversitatea si rautatea oamenilor e la cote maxime.
12
6
Marcu de la 14.26, Marcu, care-ti trage-n cur cu arcul. Esti Toma necredinciosul ? Marcule,vei muri la o intersectia cu semnul de circulatie crucea sf. Andrei.
13
10
ceatita vorbarie, arestati acest nebul , internati-l la Socola , pe urma la puscarie cu el pentru tulburarea linistii, pentru actiuni de razvratire impotriva legilor tarii , banul e atractia sa.Un ticalos .
22
16
D- le preasfintit cred ca ar trebui da mergi la medic.lasa oamenii in pace , nu- i mai duce in infern sau iad.
22
11
Talharul in rochie e inebunit ca pierde bani, altceva nu-l mana.
41
20
Pentru satana asta banii sunt singurul lucru sfant.
27
21
Hrana spirituala este SANATATE! ARMATA trebuie sa apere BISERICA de atacul idolatriei covidiene lansat de apostolii, preotii, dascalii si adeptii ei adica securistii, medicii, politistii si jandarmii.
27
32
face reclama pesedeului. Insa la renumele lui, aduce 500 de voturi si le ia 5000!0. Cat despre biserica, este pe marginea prapastiei. Popii o vor distruge din intetor.
24
14
Jos Ciolhanis Jos Lucovid Jos Arahat
19
30
se face imunizarea in masa a psd-ilor,BOR si PSD sunt frati de cruce
22
18
Cei ce sunt azi in fruntea Bisericii,au obligatia sa tina in frau oamenii din randurile lor,care o iau razna si in loc sa indemne enoriasii la rabdare si cumpatare,sa le aduca aminte ca Dumnezeu nu are program de lucru stabilit de cineva mai mare ca El . Te poti ruga zilnic,asa cum au facut-o cei inchisi in inchisorile comuniste sau cei ce o fac oricum liberi,insa cu muntile limpezi. Credincioaii ca si ateii au ceva comun,si anume un numar enorm de nescoliti suficient,de needucati. Teodosie de fapt nu tine neaparat la cele sfinte,ci mai mult la propria imagine,cumva de erou al crestinatatii.
16
24
Omu sa vaccinat deja Din surse sigure
3
20
Acest individ este un obraznic, pe care nicio autoritate nu se grabeste sa-l puna la punct. Oricarei alte persoane i s-ar fi gasit vreun articol de lege in care sa fie incadrata, numai acestui individ i se permite sa se desfasoare nestingherit dupa bunul plac. Este un Popa in adevaratul sens al cuvantului, adica orice, numai cu credinta in Dumnezeu, nu.
35
14
Sunt curios de ce preainaltul nu face scandal sa fie lasat sa dea ultima impartasanie bolnavilor de COVID din ATI. Si ei sunt crestini si au nevoie de hrana spirituala.
27
12
Lasati Macedon Petrescu ca pe timpul lui Ceausescu nu faceai mare tam, bagai pe sutana reportofon si inregistrai studentul spovedania. Raportai la Securitate cu succes captura. Ne-am cam saturat de dumneata ar fii bine sa dai un pas in fata sunt alti ierarhi mai cu frica de Dumnezeu si mai potriviti pentru eparhia Tomisului!
28
10
Sustinem pe IPS Teodosie!Doamne ajuta!
14
44
Ips este 0
28
9
Pentru ce cheama oile ratacite la sf. Andrei? A gasit vreun leac contra covid? Isi imparte averea? Ajuta sarmanii? Le face teste PCR gratuit? Nimic din ce face troDositul, nu e gratis. Daca fiecare oaie ratacita, lasa 10 euro, iaca-ta 20000 de euro. Basca amenzile impartite de jandarmerie. Eu zic ca e afacere.
36
11
Biserica ar trebui sa uneasca poporul nu sa il dezbine. L-ati vazut pe acest individ prin spitale, la capataiul celor bolnavi de covit care au nevoie de alinare, o vorba de incurajare si speranta? Sau salariatii lui ca merg din usa in usa la cei aflati in carantina sau izolare sa intrebe daca au nevoie de o paine, un medicament? Nu, cel mai bine e sa iesi in media si sa latri. Nu este trimisul Domnului ci al opusului sau.
42
11
Nu inteleg in ce tara traim. Legea romana se respecta aleatoriu? Biserica este scutita si de respectarea legilor? Chiar nu se sesizeaza nimeni pentru zadarnicirea combateri virusului? In alta ordine de ideii, nu se impune un control psihologic? Nu-i vad rostul agitatiei, poate sa sarbatoreasca sf. Andrei peste o luna, doua, ca pastele!
38
10
Doamne ajuta, va astept pe toti cu mic cu mare. Nu mai dati crezare la cercopitecii de sub mine. Ei sunt fara de Dumnezeu, se inchina la zei falsi. DoameAjuta
13
32
ips tu ai bilet pentru iad
29
10
atat timp cat Constanta are CEL MAI MARE NUMAR DE CAZURI de COVID dupa Bucuresti, chemarea la pestera este tentativa de omor...oricum tot el va ingroapa, morti sau vii ii dati BANI
40
11
sa fie cacatul meu !!! Si sa stii ca te afurisesc tot timpul dumnezeul si cristosii ma-tii de hot ordinar !!! Infractorule !!!
30
10
eu as vrea sa l vad pe impielitat ca se impartaseste cu aceeasi lingurita cu care a servit vreo 200 de nevoiasi si sa nu uite dansul ca daca iei la misto virusul el te ia in serios. in rest stati si va rugati acasa nu o cautati cu lumanarea iar el nu are decat sa se roage in pestera
29
7
Cum poate manipula un popa populatia impreuna cu alte persoane. Trebuie urgent sa li se intocmeasca dosare penale pentru zadarnicirea combaterii bolilor si nesupunere civica. Popa asta nu stie ca unde e leg nu e tocmeala si ca legea trebuie respectata de toti cetatenii si ca el si altii nu fac exceptie.
37
7
Acest hot pierde bani,nui e lui foc de credinta.DNA nu si facut treba cu securistul asta Spagoveanu.Ca eplin de bube si de spagi de la vanzarea parohilor la preoti si manastirilo pentru Stariti.
28
8
Homosexualu marxist si turnatorTeodosie Porcu Mache pune in pericol vietile credinciosilor naivi. Joaca lmpertinent cartea provocarii autoritatii statului. Practic face campanie electorala ptr. PSD. Deci MUIE PSD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
32
9
Daca nu l-au priponit la timp, a prins curaj SATANA! Asta nu-i trimisul Domnului pe pamant! A ajuns la fundul sacului si vrea sa aiba inmormantari cat mai multe. Oamenii se pot ruga si in alte perioade la pestera Sf.Andrei, la fel ca si la Sf. Parascheva. Da-le Doamne minte romanilor si fereste-i de cel viclean!!!
33
8
sa ti o trag la anus..asa rimeaza
12
4
ca guvernul orban si clampaul johanis incearca sa puna lacat la gura celor care vorbesc si ii injura, pai ia vedeti voi unde se socializa si se discuta ce hotii au facut, in piete, la biserici , la restaurante. ei mizeaza in continuare pe prostirea pe fbk si repetarea la nesfarsit peee seee dee !!!
17
18
ca si in mas-media intalnesti multe gunoaie ce si dau cu parerea jignitor si murdar, ei provin din gramada mare a inaintasilor lor fara cultura si educatie, cu cat gramada se mareste cu atat ne dam seama ca ne imputim!
16
6
07:54, da scolile sunt inchise. Dreptul la educatie, e un drept consfintit de Constitutie. Si ce faci tu pentru ca acest drept sa nu fie incalcat? Lasi comentarii patetice pe Replica? Si il condamni pe Teodosie fiindca lupta pentru un drept de asemenea garantat de Constitutie? Si pietele sunt inchise iar supermarketurile, nu. Cat despre faptul ca avocata nu purta masca, domnilor de la Replica... Luati rezultatele ultimului control ANPC. Din 3,5 milioane de masti verificate, 3,2 milioane erau neconforme. Deci, despre ce vorbim? Iar pentru cei a caror religie e ura : e loc pentru toti sub soare.
20
30
Suntem de rasul Europei, suntem din Evul Mediu, la noi biserica are mai multa autoritate decat institutiile statului sau masurile de sanatate publica pe timp de pandemie. Sa ii puna sa plateasca taxe pentru toate bunurile pe care le au si asa o sa construim 10 spitale.
35
16
Bravo Teodosie, inaltpreasfintitule, traiasva teodosie! Teodosie primar
13
37
Pe acest gajait nul poate fwte nimeni. Un instigator, o zdreanata ordinara la care i se rupe de toti si toate. Chiar nul poate potoli nimeni, la musulmani sau suspendat manifestarile bisericesti, la noi ne fwte animalul asta
27
13
www.furto.ro
1
4
Doamne ocroteste-i pe romani!
21
2
asta e satana
26
12
Tare inapoiati suntem. Nu avem nicio sansa de evolutie. Inchidem scolile, deschidem bisericile !
38
14
Esti putin spalat pe creier, poti sa te rogi acasa cum fac si eu, nu sa te uiti in gura la sarlatanii astia de preoti.
33
14
Vrei la biserica si nu vrei la mall?Poate vrei sa mananci lumanari in loc de hrana, hrana spirituala nu tine de foame
20
15
pana nu-l aresteaza pe pungasul asta, degeaba!
42
16
La mall uri da, la alegeri da, la biserica nu. Ce intelegem? Suntem condusi de niste atei sau de anticristi
32
42
Asta este adevarata SATANA un nenorocit care a furat terenuri de la Nazarcea si care acum dispera ca nu poate lua spaga de la prosti care vin sa i faca buzunarele pline.
46
13
Pandemia este in floare el vrea alegeri sparlamentare...nu este nicio diferenta la fiecare le este foame...unul dupa putere altul dupa lovele...
24
19
Daca votati PSD si PNL...
6
21
Se gaseste cate un prost si, aici, slava Domnului, sunteti foarte multi. Ati avut un neuron si de ala v-ati batut joc. Pai, a ajuns Teodosie sa fie cea mai mare problema a noastra!? Cautati - va, fratilor, prin alte cabinete medicale. In loc sa ne bucuram ca mai pastreaza cineva tara asta unita, noi aruncam cu pietre in Teodosie..... Multi ani, IPS Teodosie, de acum in colo
19
49
E momentul ca autoritatile sa-l puna la punct odata pt.totdeauna pe Teodosie! Unde-i lege,nu-i tocmeala! Ori puterea si influenta lui Teodosie si a sefilor lui este atat de mare incat sterg pe jos cu conducerea statului !Neaparat un control psihiatric pt.Teodosie !
49
19
Ma tu esti PROST? Parazitule
25
16
Doar cu dzeu.putem invinge covidul.
19
23
Avocata??HA,HA,HA poate la Palazu pe sectie
37
10
De acord cu Bobo
12
8
sa ma pish pe crestetul tuturor haterilor de doi centi care n-au dupa ce bea apa de prosti si neputinciosi ce sunt si ii fac pe toti, indiferent cine, necunoscuti de ei, spagari. Cacatilor, asteptati-va sfarsitul in mizerie - in viata voastra nu veti fi in stare de nimic, cum nici nu ati fost. Vermine.
11
29
Dupa pandemie trebuie facut un referendum local pentru demiterea lui Spagoveanu. Destul!
43
19
Daca omul e nebun atunci cine sa se inteleaga cu el?,auziti ce spune"cei care le interzic oamenilor sa mearga in pelerinaj la Sf.Andrei se inchina in fata unei stiinte absurde",adica pentru Spagoveanu medicina este o stiinta absurda,de parca oameni cand sunt bolnavi merg la biserica spun o rugaciune si ies sanatosi,doar cativa prosti cred mai mult in stiinta asta absurda numita medicina decat in biserica si se duc la spital pentru ca doctori practicanti acestei absurditati munite medicina sa ii vindece de boli.
40
14
Evitati spiritul de turma indus de acest individ care sfideaza orice lege...nu pot intelege naivitatea unora de a se mai increde in asemenea dresori de oi cu minti diabolice!!!
43
16
Nu sunt un om rau. Nu ma bucur de problemele altora. Dar efectiv m-as caca pe mine de ras, daca as citi ca barbosul asta cu voce tremuranda, ipocrit de formatie, s-a imbolnavit de acest virus!
39
18
si nu poate pune roti la afacerea casa domnului? baiii, cate milioane de euro pierde mastodontul asta de cersit? legile sunt pentru amarati, numai biserica are voie sa cerseasca. Aviz crestinilor care au pupat pereti colorati, acum cu toti banii din lume, spagarii medici nu se mai uita la voi pt ca viata lor e mai importanta ca banii vostri iar bunul si milostivul Zeu dumne ZEU este in vacanta, mai sunt planete in galaxia asta care nu sunt infectate de acest virus... trezirea
25
15

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102