REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Percheziții! Afacerist, reținut la Constanța pentru evaziune fiscală

Percheziții! Afacerist, reținut la Constanța pentru evaziune fiscală

Mirela PASCAL 30 mai 2023 | 12:40 5248

La data de 29 mai a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 7 percheziții domiciliare, la locuințele a 3 persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, precum și la punctul de lucru al unei societăți comerciale. Perchezițiile au avut loc în județele Constanța, Călărași și în municipiul București.

Perchezitii! Afacerist, retinut la Constanta pentru evaziune fiscala

În perioada 2018 – 2019, cele 3 persoane, administratori ai unei societăți comerciale, sunt bănuite că ar fi efectuat operațiuni comerciale cu cereale, fără a le înregistra în actele contabile ori în alte documente legale, prin aceasta fiind cauzat, bugetului consolidat al statului, un prejudiciu de aproximativ 1.800.000 de lei, reprezentând impozit pe venit, impozit pe profit și T.V.A.

Totodată, în aceeași calitate și în aceeași perioadă de timp, cele trei persoane sunt bănuite că, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, ar fi declarat, în mod fictiv, sediul social al societății comerciale, într-o comună din județul Constanța, ca urmare, organele fiscale fiind în imposibilitate de a realiza activitatea de control. În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, telefoane mobile și date informatice de interes în cauză.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 43 de ani, sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală. Acesta a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu propunere legală.

La acțiune au participat și polițiști de la Secția 3 Poliție Rurală Mangalia, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sectorului 1 București, Poliției Sectorului 2 București și Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, criminaliști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Potrivit informațiilor noastre, persoana reținută este Mihai Rizea, iar societatea vizată de percheziții este Real Nobless Concept SRL, din Moșneni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Karpaten nu este jucaria baronului ANR din Diurgiu ?
14
0
Urmeaza Karpaten ? Ar fi o idee !
20
0
Cum isi explica Anaf si Antifrauda , Procurorii o firma care are numere la masini CCH , cu o blonda care are Bentley, Porsche , Maybach......???? Cine a controlat cum merg banii acolo, ce taxe s-au platit, cat tva s-a returnat ???? Trezirea putorilor !!!! la munca !!!
9
0
Toate societatile agricole fraudeaza si evazioneaza statul , trec o singura foaie pentru 10 camioane... Importa la greu cereale ucrainiene prin Moldova si le vand in UE. RUP la greu statul de bani, evaziune, returnari tva... Se imbogatesc chiar in perioada asta, dau spagi foarte grase ca sa nu fie prinsi...
7
0
Verificati la toti comerciantii de cereale! Toti au cantarele masluite si fura fermierii
8
0
Vameșii Vamuiesc !
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367