REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PERCHEZIȚII de AMPLOARE: ZECI de CONSTĂNȚENI au RĂMAS FĂRĂ BANI și BIJUTERII!

PERCHEZIȚII de AMPLOARE: ZECI de CONSTĂNȚENI au RĂMAS FĂRĂ BANI și BIJUTERII!

Replica API 14 decembrie 2017 | 22:02 1074

Poliţiştii din Constanța, împreună cu procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța și cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au efectuat 17 percheziţii la persoane bănuite de furt calificat prin metoda ,,Împrietenire”. 15 persoane au fost reținute.

La data de 13 decembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanța, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat 17 percheziţii domiciliare în județele Galați, Brăila și Tulcea, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și furt calificat prin metoda ,,împrietenire – oferire produse cosmetice/detergenți”. În sarcina membrilor grupării au fost reținute, în perioada noiembrie 2016 – decembrie 2017, comiterea a 33 de infracțiuni de furt calificat, fapte comise în județele Constanța, Brăila, Vâlcea, Argeș, Cluj, Brașov, Sibiu, Prahova și în București. În total, au fost cercetate 18 persoane, dintre care 11 femei și 7 bărbați.

Mai precis, conform unor surse, au fost efectuate 14 percheziții pe raza județului Galați, două pe raza județului Brăila și una pe raza județului Tulcea.

Procurorul care s-a ocupat de caz a ținut să precizeze că toți cei implicați stăteau foarte bine din punct de vedere financiar. Membrii grupului nu aveau venituri medii. Au fost ridicate de la ei sume serioase de bani, în lei și valută. Nici unul dintre ei nu a avut vreodată serviciu, nici unul nu a încasat vreodată bani legal. Conduceau mașini scumpe și nici unul nu ducea grija zilei de mâine. Dacă aveau vreo grijă, era legată cu locul unde urmau să acționeze, au precizat anchetatorii.

Cei mai mulți erau soț și soție, iar bărbații își foloseau soțiile și concubinele. Grupul era condus de doi bărbați. Foloseau o tehnică psihologică, denumită generic „împrietenire”, întocmai ca metoda „accidentul” sau „pomana”. Unii se prezentau și prezentau fel de fel de produse, în general detergenți, în timp ce alți membri sustrăgeau tot ce prindeau, susţin anchetatorii.

Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 300.000 de lei. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 150.000 de lei, 22.000 de euro. 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum și alte bunuri cu valoare probatorie. De asemenea, au fost indisponibilizate 4 autoturisme, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

În urma administrării probatoriului, 15 persoane au fost reținute și încarcerate în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Constanța, urmând a fi prezentate magistraților, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă. Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo Teo, felicitari !
2
0
De ce nu se dau nume ?! probabil nevinovati ,, afectati imaginea !??
5
0
Ciori borate sa putreziti in puscarie
8
0
DAR nu inteleg DE CE TREBUIE sa scrieti TITLUL ca si cum ar FI scris de o ADOLESCENTA dubioasa de pe FACEBOOK
9
1
ii elibereaza dragne cu tariceanu ca sunt colegi
11
3
sper sa ramana in puscarie !!! si confiscata toata averea !!!
17
1
Am o vecina in varsta care a fost furata de niste hoate, care au venit la usa ei cu promotii. Dupa ce le-a lasat in casa, lasand usa descuiata, altii au intrat, profitand de netentia ei, si i-au furat toti banii economisiti. Nenorociti fara suflet. Bine ca i-au prins si sper sa stea mult timp la puscarie. Felicitari politistilor!
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218