REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.8° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Percheziții domiciliare la suspecți de trafic de minori și persoane. Video

Percheziții domiciliare la suspecți de trafic de minori și persoane. Video

Andreea VLAICU 3 aprilie 2024 | 09:08 463

La data de 3 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, efectuează 8 percheziții domiciliare, în județul Dolj, în două cauze penale,  privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane.

Perchezitii domiciliare la suspecti de trafic de minori si persoane. Video

Din materialul probator administrat în prima cauză a reieșit că, în ianuarie 2023, o persoană ar fi recrutat o altă persoană vătămată minoră, de 15 ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia (situație materială precară, naivitate, lipsă de educație) și, prin inducere în eroare (promisiuni de conviețuire), ar fi transportat-o și adăpostit-o în Italia, unde, prin acte de violență fizică și psihică, ar fi exploatat-o sexual, obligând-o să practice prostituția („la stradă”).

În activitatea infracțională, aceasta ar fi beneficiat de sprijinul unei alte persoane (membru al familiei sale), care ar fi avut rolul de a supraveghea victima minoră și de a colecta sumele de bani  rezultate din activitatea infracțională.

Cercetările efectuate în cel de-al doilea dosar au relevat faptul că patru persoane (membri ai aceleași familii) ar fi recrutat mai multe persoane vătămate, minore și majore, prin inducere în eroare sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau, după care le-ar fi transportat în Italia, în scopul obținerii unor sume de bani din exploatarea sexuală a acestora.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Române.  Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Video:


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468