REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

PERCHEZIŢII în Constanţa: traficanţii de maşini furate din străinătate, călcaţi de mascaţi

PERCHEZIŢII în Constanţa: traficanţii de maşini furate din străinătate, călcaţi de mascaţi

Replica API 2 aprilie 2014 | 12:46 172

Oamenii legii au demarat o serie de percheziţii domiciliare în trei judeţe şi în Bucureşti. Sunt căutaţi 12 traficanţi de maşini de lux furate din străinătate şi înmatriculate cu acte false pe teritoriul României. Poliţia Capitalei, procurorii Parchetului Bucureşti şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă - serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, au dat de urma unei reţele care se ocupa de înmatricularea maşinilor furate din străinătate şi vândute pe teritoriul ţării noastre. Percheziţiile au loc în Bucureşti, Ilfov, Prahova şi Constanţa. Din primele informaţii, oamenii legii din Constanţa vizează mai multe domicilii de romi, pe bulevardul I.C. Brătianu, zona Palas şi Murfatlar. La una dintre locuinţe, suspecţii au declarat cu autoturismele a fost cumpărate şi nu au ştiut că au fost furate.

Dealerul auto Ender, implicat în "afacere"

Oamenii legii spun că nucleul infractional este în Constanţa. Romii se duceau cu soţiile în Elveţia, acolo unde închiriau maşini. Puneau soţiile să semneze contractele de închiriere pentru maşini, iar apoi le treceau graniţa. În Constanţa le înmatriculau după care le vindeau. În toată "afacerea" este implicat şi un dealer auto cunoscut, Ender. Acesta locuieşte într-un apartament de lux situat în cartierul Faleză Nord. "Acţiunea vizează documentarea întregii activităţi infracţionale a unei grupări specializate în trafic cu autoturisme de lux ce ar fi fost furate din afara ţării. Acestea ar fi fost ulterior comercializate pe teritoriul României cu acte false. Prejudiciul este estimat la 500.000 de euro", au precizat oamenii legii.

UPDATE 11.00:

Doi bărbaţi au fost scoşi de mascaţi din locuinţa verificată pe I.C. Brătianu, printre care şi Ion Bîrnescu, şi au fost duşi la audieri la sediul Poliţiei Rutiere. În total, 6 bărbaţi au fost transportaţi la Bucureşti, cu mandate de aducere, cu un microbuz. Din câte se pare, indivizii preferau autoturismele marca BMW, dar musai cu "X" în faţă.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108