REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PERCHEZIȚII în MANGALIA și MEDGIDIA: DIPLOME de BAC FALSE!

PERCHEZIȚII în MANGALIA și MEDGIDIA: DIPLOME de BAC FALSE!

Replica API 10 decembrie 2020 | 15:28 8338

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, la data de 02.12.2020, a efectuat, cu sprijinul Biroului Județean de Poliție Transporturi, al unei echipe S.A.S. și a unui tehnician criminalist din cadrul I.P.J. Constanta un număr de 11 percheziții domiciliare pe raza localităților Mangalia și Medgidia, în dosarul penal nr. 335/P/2020, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de: grup infracțional organizat, înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, constând în falsificarea diplomelor de bacalaureat, certificate de calificare profesională, certificate de absolvire cu diferite specializări.

Cu ocazia desfășurării perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor următoarele bunuri: 5 imprimante multifuncționale, 6 unități PC, laptop-uri, stick-uri de memorie, bijuterii din aur, sume de bani, telefoane mobile, 2 ștampile și 62 de diplome și certificate de calificare. De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism marca Peugeot 307.

Valoarea prejudiciului creat este de aproximativ 80.000 lei.

La data de 10.12.2020 au avut loc alte 23 percheziții domiciliare, de unde au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor : 4 diplome de bacalaureat, 27 certificate de calificare și 2 diplome de absolvire 12 clase.

Ancheta continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și documentării activității lor infracționale.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul autorităților austriece, prin Ordin European de Anchetă.

Diplomele erau ”livrate” în toată țara

Potrivit informațiilor noastre, indivizii care falsificau diplomele de bacalaureat, dar și de diverse atestări profesionale, sunt din Medgidia și Mangalia. Aceștia livrau în toată țara, iar multe dintre persoanele care le-au cumpărat (fiind vorba de câteva mii de euro) au obținut locuri de muncă inclusiv în armată sau Poliție. Mai mult decât atât, se pare că există persoane care au vrut să plece la muncă în Austria cu aceste diplome, fiind depistate.
”În urma acțiunilor, la data de 2 decembrie a.c., polițiștii au depistat, în flagrant delict, un bărbat, în timp ce ar fi primit două certificate de calificare profesională false, care ar fi fost date retur de către beneficiari, întrucât ar fi fost eronate.

În urma flagrantului, în aceeași zi, au fost puse în executare 11 mandate de percheziție domiciliară, în județul Constanța, fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sume de bani (119.000 de lei, 8.500 de euro, 520 de lire sterline și 65 de leva), 5 imprimante multifuncționale, 6 unități PC, 15 telefoane mobile, 12 memory stick usb, 13 laptopuri, 5 ceasuri de mână, mai multe bijuterii, 7 harduri externe, 1 DVR, precum și 62 de diplome și certificate de calificare, 2 ștampile. În plus, a fost indisponibilizat un autoturism.

Valoarea bunurilor ridicate în vederea continuării cercetărilor este de aproximativ 370.000 de lei.

În cursul zilei de astăzi, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au pus în executare alte 11 mandate de percheziție domiciliară, în județele Constanța și Călărași.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 5 diplome de bacalaureat, 28 de certificate de calificare, 3 diplome de liceu și 3 foi matricole.

Valoarea prejudiciului creat este de aproximativ 80.000 de lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al tehnicienilor criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța”, potrivit oamenilor legii.

Cercetările continuă.

Menționăm că efectuarea perchezițiilor reprezintă proceduri judiciare prevăzute de Codul de procedură penală, situații care nu pot înfrânge în niciun mod prezumția de nevinovăție.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar Oprea ca a dat doctorate la fabrica lui ce a patit ? nimic.
4
0
Diplomele erau obtinute la Spiru mai lejer, dar false clar nu....pt ca nu aveai de ce sa te complici
9
6
Ca de obicei se ocupa de gainarii si nicidecum de Doctoratele si Diplomele de studii inalte luate la "tejghea" ...Acestea au efecte catastrofale asupra intregii societati
19
5
Fetele vesele din ISJ au tariful pe usa la intrare. Preturi atractive. Ofera satisfactie oricui plateste. Mary, Ancuta, Dana, Cristina, Gabi si restul se lupta pentru orice client. Suna acum si nu vei regreta dupa cei 200 de lei pentru total si 75 oral.
4
10
a se verifica la modul serios ..... spiru , saguna etc ....ajung in practica si acesti absolventi nu stiu nimic
19
4
Nu faci putina aglomeratie in CRAP Constanta?....Asa este normal...Intreaba- l pe dl Tariceanu V cand baga la bulau lumea dnevinovata.Asteptam nume multe...apropos pe la Spiru Haret nu dati o tura sa vedem cati politisti au diplome false? Mai ales indivizi de la transporturi.
15
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614