REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Percheziţii în şcolile din Constanţa

Percheziţii în şcolile din Constanţa

Replica API 19 mai 2015 | 11:52 98

Mai multe percheziţii au loc în dimineaţa de marţi, 19 mai. Potrivit informaţiilor noastre, vizate sunt mai multe unităţi şcolare.

Acţiunea este coordonată de poliţiştii din Bucureşti, care efectuează 80 de percheziţii în capitală şi 7 judeţe, între care şi Constanţa. Este vorba despre suspecţi de evaziune fiscală prin organizarea de concursuri școlare, prejudiciul ridicându-se undeva la 3,14 milioane de euro.

Totodată, vizate sunt şi fundații, asociații și persoane fizice, printre care revista Arhimede, care organizează concursuri școlare.

Polițiștii au început perchezițiile de la primele ore ale dimineții, la Liceul Teoretic Nichita Stănescu din Capitală. Nu este singura instituție vizată de anchetatori. Este vorba de școli de stat și licee din județe precum Constanța și Satu Mare.

Oamenii legii au descins la Şcoala Spectrum şi la Centrul Educaţional Rainbow Kinder Campus din Constanţa, controlat de Codruţa Constantinescu, soţia preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean.

Asociația Arhimede ar fi organizat anumite concursuri școlare particulare ilegal, în școlile de stat, susțin anchetatorii.

Anchetatorii au descins la și la domiciliul Mihaelei Gună, membră a Consiliului Economic și Social, organism consultativ de Guvernul și Parlamentul României, dar și președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

Asociaţia Arhimede a fost înfiinţată în 2005 de către Petruş Alexandrescu, Ion Chitescu, Georgeta Alexandrescu, Diana Olimpia Alexandrescu, Călin Florinel Vlasie, Florica Alexandrescu şi Liviu Rădulescu, scrie digi.ro.

Scopul principal al asociaţiei este promovarea activităţilor în domeniul matematicii şi informaticii.

Elevii şi profesorii ar fi trebuit să facă performanţă şi să ajungă la olimpiadele naţionale. Asociaţia a organizat ani buni Concursul Arhimede cu ajutorul a peste 40 de profesori din diferite judeţe şi a încasat de la fiecare elev participant 25 de lei, fără a elibera chitanţe sau a plăti vreo taxă la stat.

În toată schema evaziunii fiscale este implicată şi Editura Nomina. Profesorii care susţineau cursuri în cadrul Colegiului Nichita Stănescu publicau manuale, culegeri sau reviste pe care mai apoi le vindeau elevilor participanţi la cursuri şi concursuri fără a elibera bonuri fiscale.

Vom reveni

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272