REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° ConstanÈ›a Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° ConstanÈ›a Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

PERCHEZIȚII în toată țara, inclusiv la Constanța, într-un jaf uriaș în sistemul medical

PERCHEZIȚII în toată țara, inclusiv la Constanța, într-un jaf uriaș în sistemul medical

Replica API 9 mai 2018 | 00:00 334

Procurorii DIICOT Tg. Mureș, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO au la efectuat 68 de percheziții domiciliare în toate județele României, inclusiv în municipiul București într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi fraudă informatică. Este vorba despre servicii medicale.

În fapt s-a reținut că începând cu anul 2013 mai multe persoane de pe teritoriul județului Mureș și nu numai, având calitatea de cadre medicale (medici de familie, medici de specialitate, asistenți medicali), au falsificat în mod repetat înscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescripții medicale și registre, prin care au atestat fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului (diagnostice fictive, efectuarea de consultații, dispozitive medicale recomandate fictiv). În concret, se recomanda a fi decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate dispozitive medicale identificate cu codul C05 – catetere urinare, dispozitive care nu erau necesare pacienților. Toate aceste fapte au fost comise în beneficiul a două societăţi comerciale ambele cu sediul în Tg. Mureș, care în mod scriptic asigurau livrarea acestor produse către pacienți situați pe întreg teritoriul țării, fiind încasată astfel contravaloarea acestora în mod injust. Reprezentanții societăților vizate în cauză, care s-au constituit într-un grup infracțional organizat, livrau pacienților în numele cărora decontau dispozitivele medicale cu codul C05 – catetere urinare, în general, doar scutece pentru adulți, produse de care aceștia aveau cu adevărat nevoie, dar care nu erau decontate de către C.N.A.S.. Din verificările efectuate până în acest moment se estimează prejudiciu de circa 10.000.000 lei, dar acesta va putea fi stabilit cu exactitate ulterior în urma administrării mijloacelor de probă specifice în cauză. În continuare, la sediul DIICOT – ST Tg. Mureș, în primă fază, urmează a fi audiate circa 50 de persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operațiuni Speciale Tg. Mureș. Acţiunea este efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R., precum şi al Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş şi al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală - Direcţia Regională Sibiu. La activităţi participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele vizate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lol. Care nu fura in tara asta?
2
0
Un ziar de cacat sau invers
3
4
Nu mai generaliza, animalule de mai jos. Asta a facut presa de 28 ani, a generalizat, a minimalizat totul, cu scopul de a nu se apropia altii de locurile din care se fura incredibil. La ce licitatii esti abonat, nenorocitule? Daca s-ar respecta legile din aceasta tara, daca procuratura si-ar face treaba TRANSPARENT astfel incat sa afle toti ce se pateste daca furi, atunci NU ar mai fura nimeni.
1
1
Si pe astea tot Dragnea si Iohanis le au furat . Degeaba tipam ca majoritatea asa suntem asa ne este caracterul indiferent ca suntem cu studii superioare gen medicii profesorii de mai sus sau saracul de rand cand are posibilitatea sa fure o face . Asa ca degeaba tipam jos ala jos celalalt si ca Rezistam ca uite ce se intampla si nu sunt politicieni cei din articol . Ne furam singuri viitorul copiilor nostri . Si ziceau ca nu era buna legea ai de pe timpul lui Ceausescu cu subminarea economiei
6
0
verificati si clinica cfr port in special dc musat cum face internari fictive si da tratamente chiar daca esti sanatos
4
1
Pai o tara unde sunt alesi sa ne conduca numai hoti si condamnati penal ,la ce sa te astepti ?
11
1
Nesimtire curata
10
1
Si mai vreti salarii mari.Cand spaga si hotia va disparea poate mai primiti 1 leu.Personalul din sistemul sanitar e de o aroganta greu de exprimat.
21
3
Am ajuns rau de tot, ne furam sondele urinare si pampersii unii altora. Nu cred ca se va indrepta vreodata ceva in tara asta. Pacat ..
29
2
Asta e o parte infima din cat se fura din sistemul sanitar, n-am auzit pana acum sa cerceteze cineva cum se deconteaza retete de medicamente fictive.
22
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369