REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

PERCHEZIŢII la Constanţa, la o grupare care copia benzile magnetice ale cardurilor, în UE şi SUA!

PERCHEZIŢII la Constanţa, la o grupare care copia benzile magnetice ale cardurilor, în UE şi SUA!

Replica API 17 mai 2018 | 00:00 299

ZIUA Z! a DIICOT

ZIUA Z! a DIICOT

În cadrul operatiunii Ziua Z , în dimineața de 16 mai, sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT, procurorii din cadrul direcției au declanșat o amplă acțiune de combatere a fenomenului infracțional organizat, care s-a derulat concomitent pe teritoriul a 28 de județe şi a municipiului Bucureşti (Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Vaslui, Galați, Brăila, Vrancea, Covasna, Brașov, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Constanța, Ialomița, Călărași, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caraș, Hunedoara, Timișoara, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj și Bistrița Năsăud) fiind efectuate un număr de 238 de percheziții domiciliare, ce vizează nu mai puțin de 227 de suspecți.

În una dintre acțiuni, procurorii DIICOT Ploiești au efectuat 13 percheziții domiciliare (cinci pe raza județului Prahova, șase pe raza județului Constanța și două pe raza județului Galați) într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea de infracțiuni din sfera criminalității informatice. S-a reţinut că, începând cu anul 2013, pe raza județului Prahova s-a constituit un grup infracțional organizat profilat pe comiterea de infracțiuni cu mijloace de plată electronică, la care au aderat ulterior un număr de zece suspecți.

Activitatea grupării a constat în instalarea de dispozitive de copiere a benzii magnetice a cardurilor bancare la unități bancare din spațiul Uniunii Europene (Franța, Italia, Germania, Grecia), dar și în țări precum: Statele Unite ale Americii, Qatar, Emiratele Arabe Unite și Noua Zeelandă, falsificarea de instrumente de plată electronică și efectuarea de retrageri frauduloase de numerar.

Precizăm că acțiunile concertate ale procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism declanşate miercuri, pe 16 mai, la nivel național, sunt rezultatul activităților investigative derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează destructurarea mai multor grupări infracționale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competența direcției, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum şi infractiuni cu violenţă, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativă de omor.

Acţiunea este efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, inspectoratelor de poliție județene, luptători ai structurilor de intervenții și acțiuni speciale ale Poliției Române şi structurile de intervenţie speciale ale Jandarmerie Române. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acţiune a fost efectuata cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Etcu petru alias renzo si concubina lui florentina paros alias flory coafeza de meserie inpreuna pleaca in afara chipurile turisti si se cazeaza la hotel si cu laptopul fura bani de pe carduri conturi dupa care investeste in bit coin fac treaba asta de cind sa eliberat etcu petru din puscarie
2
0
pai nu e parteneriat strategic? Numai strainii sa fure?
0
0
Asa frustrat esti prietene ? Mai pune niste comm poate ne aresteaza si pe noi cineva ! te vezi coechipier cand tu erai si esti copil de mingii ? Eu zic sa te duci direct sa dai cu pixul ... ce tot te chinui cu copy - paste !
0
0
Un ziar care dezinformeaza.
1
0
Atentie DIICOT ! Fraude Informatice Carduri Bancomate si Masluire Pacanele. Luati si pe astia din Mangalia. Nicolae Tutza condamnat zis nicky impreuna cu Tzatza Andrei zis ciusky , Tzatza Nicu tatal , Dani Lupu , Cubanitz Cristian toti cu domiciliul in Mangalia au furat si fura in continuare din bancomate , carduri si aparate slot machine din Romania dar mai mult prin Tari Straine din anul 2008 pana in prezent. Semnat un fost coechipier de sustragere din bancomate , carduri si masluire pacanele care nu si-a luat partea
3
1
Recunosc, am fost inteligent sa ma las de asa ceva.Practic, eu i am invatat pe tampitii astia in 2005 cam cu ce se mananca asta la nivel local . Si niciodata nu am iesit in fata. Si sunt bine sanatos si fara o amenda luata. Altii ca gheata, victor si alti sute au caziere, au stat prin puscarii, numai viata normala numai au.Prostimea se afisa cu bmw uri, altii ca mine au plecat si au vazut tot pamantul.7 retele nationale au cazut pe langa mine.Eu eram la pescuit sau schi.Si uite i ca de foame se apuca iar si iar ...
3
2
Cum adica sifonul ala ? Sifon e preorativ ? E ceva rau in a informa Politia despre infractiuni ? Daca stiu ca tu vinzi droguri in secunda 2 le spun politistilor.
4
0
La Eforie e CIUSCA si Primaru Robert Serban umbla cu prafuri si fel de fel de carduri
7
0
bratele deschise...Avem n proxeneti cu n vile,limuzine de lux si apartamente dupa ultima moda.Fetitele noastre fara numar produc euroi precum bancomatele prin frumoasa europa.Ce bine este sa te nasti sarac lipit pamantului iar in prezent bogat fara sa ai o ora de munca.Asta i coruptia in Romania noi ciortanii grei suntem protejati ds sistem iar prostimea la...haules !.
10
0
Unde e sifonul ala care spunea de mangalia ? Trafic de droguri etc
4
5

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102