REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PERCHEZIȚII la individul care ”cochetase” cu medicina de la Ovidius: avea culturi de canabis! VIDEO

PERCHEZIȚII la individul care ”cochetase” cu medicina de la Ovidius: avea culturi de canabis! VIDEO

Replica API 12 octombrie 2017 | 00:00 1005

Recidivist

Recidivist

El Enany Adam Charles a fost student la Medicină, în cadrul Universității Ovidius, însă a ajuns în atenția oamenilor legii pentru șantaj și tâlhărie. A fost condamnat, apoi, la finele anului 2015, eliberat condiționat, după care a decis să se reprofileze și să se apuce de cultivat canabis, alături de un alt individ, Laurențiu Botez, acesta din urmă fiind ”vizitat” de mascați și în 2013, când, la fel, se ocupa de o cultură de canabis, alături de alți indivizi, situată pe la Dorobanțu. Acum, amândoi au ajuns iar, după gratii. De ce? Pentru că ”administrau” o cultură de canabis.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Tulcea, la data de 10.10.2017, au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților El Enany Adam Charles, cetățean englez, și Laurențiu Botez, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc. În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii iunie 2017 inculpatul Adam Charles, cu ajutorul lui Laurențiu, a înființat o cultură de canabis indoor, cu scopul comercializării drogurilor obținute. În urma efectuării a două percheziții domiciliare (în judeţele Tulcea și Constanța) la imobilul situat în comuna Dăeni, județul Tulcea a fost identificată o cultură de cannabis, amenajată cu sistem de iluminare şi încălzire specială pentru creşterea plantelor, compusă din 53 de plante de cannabis, în diferite stadii de dezvoltare, dintre care 19 cu inflorescență, precum și diferite cantități de cannabis, în total 6.768,81 grame masă verde şi uscată. În autovehiculul inculpatului Laurențiu Botez a fost găsită cantitatea de aproximativ 5 grame de canabis. În urma percheziționării unui colet ridicat de la o firmă de curierat, destinat inculpatului Botez, au fost identificate 65 semințe de canabis. Totodată, cu ocazia perchezițiilor efectuate în cauză au fost ridicate sume de bani, telefoane, HDD-uri și tablete. La data de 11.10.2017, la solicitarea DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă la domiciliu pe o durată de 30 de zile, față de ambii inculpați. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea și B.C.C.O. Constanța. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul I.P.J. Tulcea.

Adam Charles și Laurențiu, cunoscuți cu antecedente penale

Reamintim că, pe 10 octombrie 2012, El Enany Adam Charles, student eminent la Medicină, în cadrul Universităţii Ovidius, alături de doi prieteni, Oday Farouk Jbara şi Rashad Yassin, au intrat în locuinţa lui Shihada Hatem Mohammed Ibrahim, acolo unde stătea cu chirie, l-au bătut şi i-au furat 900 de lei. Potrivit anchetatorilor, victima le-ar fi datorat celor trei o sumă de bani, de unde şi conflictul. Chiar dacă Enany era un viitor medic fără pată, el transferându-se la universitatea din Constanţa tocmai din Ungaria şi neavând absenţe sau examene picate. Prima instanță l-a condamnat pe acesta, în 2013, la un an cu suspedare, dar a formulat apel și astfel a primit doi ani și jumătate cu executare. La finele anului 2015 a fost eliberat condiționat. Nici Laurențiu Botez nu s-a lăsat mai prejos. El se ocupa de o cultură de canabis aflată la Dorobanțu, alături de Liviu Adrian Olaru, Petrică Rusu şi Aurel Olea. De fapt, el și Olaru erau traficanții, adică indivizii care vindeau drogurile în Constanța, iar ceilalți doi se ocupau de cultivare. Au fost vizitați de mascați, în 2013, și apoi condamnați. Dar iată că, de cum s-a văzut în libertate, Botez s-a reîntors la vechea pasiune. Acum, ambii, adică El Enany și Botez, au ajuns, iar, în arest.

Liliana CHIRU

Citește și: Un viitor medic s-a ars: a primit mai mulţi ani de închisoare, la apel

Cetăţean israelian, condamnat definitiv pentru tâlhărie şi şantaj

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Merci DICOT you left me a bag of weed you forgot to take it that day, or maybe you left me a present. Anyway, I smoked that shit up all week after the judge released me, it was really nice. By the way, the weed in the UK is way better though. You could try to come over here but you'd better hurry up, Brexit is looming: first time in my life I voted, I made sure it counted. You can't take any more of my money now. You even sold my stash you whores. Now, if you don't mind I just finished rolling a BIG FAT ONE! Peace.
2
0
Anuntam ca dupa finalizarea anchetei vom pune spre vanzare toate drogurile confiscate. Nu vrei sa speriem lumea ci doar sa mai facem si noi un ban cinstit. Apropo de cei care le iau apararea , sa stiti ca acesti indivizi nu si-au platit cotizatia de 5 luni. O iarba buna va doresc !
1
1
cele mai multe droguri s'au vandut la paco beach in faleza nord
0
0
Adica iarba fiarei a sculatoarei.Politia nu mai stie ce sa mai faca de prea mult frecat cariciul.
2
0
Albert sa stii pentru informatia ta ca il cunosc foarte bine pe acest Cosmin Diciu si nu e nimic adevarat din ce zici tu acolo, E pur si simplu defaimare si ori tu ori ziarul acesta veti fi dati in judecata la momentul potrivit
2
1
Sa ii bage la pula umbla cu droguri si tulbura orasu le da droguri la copii si copii ne da in cap pe drum din cauza lor ca le vand drog
1
2
NU ESTE DROG DE MARE RISC ! Este un medicament pentru prevenirea CANCERULUI ! Procurorii si toti politistii din SRI ar trebuii sa faca orice alceva. Ca oricum ei o confisca si o vinde mai departe
7
2
ceteatean engelz, asa se intampla daca primesc toti traficantii din lumea a treia si ii fac cetateni
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614