REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE COMERCIALIZARE ILEGALĂ DE PEȘTE

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE COMERCIALIZARE ILEGALĂ DE PEȘTE

Replica API 17 ianuarie 2020 | 00:00 210

Polițiștii au efectuat, în dimineața de joi, 16 ianuarie, 8 percheziții pe raza municipiului București, într-un dosar penal în care mai multe persoane sunt bănuite că ar fi sustras pește dintr-un lac privat și apoi l-ar fi comercializat, fără respectarea cerințelor privind siguranța alimentelor.

Astfel, la data de 16 ianuarie 2020, polițiștii Direcției de Ordine Publică din I.G.P.R., Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și Serviciului de Poliție Delta Dunării efectuează 8 percheziții în Capitală, într-un dosar penal care vizează comercializarea de pește, fără respectarea cerințelor privind siguranța alimentelor. Activitățile se derulează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de comercializare de produse alterate, furt calificat, deținere, transport si comercializarea fără documente legale a peștelui, precum și producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament. Din anchetă au rezultat indicii că, în perioada 2019 – prezent, mai multe persoane din București ar fi sustras, în mod frecvent, pește dintr-un lac proprietate privată, prin folosirea unor unelte de pescuit interzise de lege la deținere. Peștele ar fi fost depozitat, transportat și comercializat, fără documente legale și fără respectarea condițiilor sanitar-veterinare și de siguranță a alimentelor, către diverse societăți sau piețe agroalimentare din București și către populație. Peștele provenit din astfel de surse nu respectă cerințele minimale impuse de legislația europeană și română cu privire la siguranța alimentelor (lipsa autorizației sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor pentru depozitarea, transportul și comercializarea peștelui), reprezentând un pericol pentru sănătatea umană. Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi depozitat peștele o perioadă lungă în autovehicule și l-ar fi transportat fără autorizație sanitar veterinară. Persoanele vizate vor fi conduse la unitatea de parchet pentru audieri. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Luati masuri urgente, pana nu ajungem sa avem ape moarte.
2
0
ba berbecilor cu lacuri,puneti.va camere zgircitilor,pescarii Vostri va lasa noaptea fara peste. In delta taranoii pun plase pe canale,braconeaza tot ce misca,asteapta masina bucuresti la 5 dimineata sa ia pestele,Organele sint mina in mina cu braconierii. Cemai scapa este curentat.Nimic ju mai ramine decit praful pirjolit din apa dupa astia!
3
0
Ciobanu harsova se pescuieste cu curent
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367