REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Percheziţii la Primăria Constanţa şi acasă la primarul Radu Mazăre

Percheziţii la Primăria Constanţa şi acasă la primarul Radu Mazăre

Replica API 8 aprilie 2014 | 00:00 94

Trei directoare din primărie, la DNA Bucureşti

Trei directoare din primărie, la DNA Bucureşti

Oamenii legii au efectuat, marţi dimineaţă, percheziţii la Primăria Constanţa şi, de asemenea, acasă la edilul municipiului, Radu Mazăre. Primarul este suspectat de DNA de fapte de corupţie. Din câte se pare, primarul urmează să fie dus la audieri la sediul DNA Bucureşti, în baza unui mandat de aducere. De asemenea, directorul economic din cadrul Primăriei Constanţa, Marcela Frigioiu şi alte două directoare din cadrul RAEDPP au fost chemate deja la DNA Bucureşti, pentru declaraţii. Primarul Constanţei, Radu Mazăre, nu este acasă, însă a anunţat că se îndreaptă spre domiciliul său, unde este aşteptat de oamenii legii.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, anunţa, pe 24 martie, că DNA îl vizează într-o noua anchetă, privind modul în care a fost construit cartierul de locuinţe sociale din oraş. De altfel, Primăria Constanţa a remis următorul comunicat de presă: "O echipă de procurori de la DNA Bucureşti au descins dimineaţă, la orele 8.00, la sediul Primăriei Municipiului Constanţa. Procurorii au solicitat mai multe documente privind proiectarea şi procedurile de achiziţii referitoare la construirea campusului social Henri Coandă. Reamintim că în primă fază a acestui proiect s-au construit 906 unităţi locative (garsoniere şi apartamente) modulare destinate nevoiaşilor. Garsonierele şi apartamentele sunt dotate cu pat şi saltea, minifrigider, plită electrică, chicinetă şi toaletă cu duş. De asemenea, s-au construit o cantină socială, cabinet medical, locuri de joacă şi parcări, precum şi o biserică. Valoarea totală a investiţiei este 30,945 milioane lei. Documentele solicitate sunt pregătite şi vor fi predate în scurt timp celor de la DNA", se arată în comunicat.

Ce spune DNA despre percheziţii:

"Ca urmare a unor informaţii apărute în mass media în cursul dimineţii de 08 aprilie 2014, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să facă următoarele precizări:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală, ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2011 - 2013, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie de către funcţionari publici, cu funcţii de conducere în plan local.

În cursul dimineţii de 08 aprilie 2014, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în 12 locaţii situate în municipiile Constanţa, Bucureşti şi judel Dâmboviţa, din care una este sediul unei instituţii publice. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare".

Vom reveni cu informaţii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108