REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PERCHEZIŢII la un grup infracţional cu legături în Portul Constanţa: prejudiciu de 1 milion de euro

PERCHEZIŢII la un grup infracţional cu legături în Portul Constanţa: prejudiciu de 1 milion de euro

Replica API 10 decembrie 2015 | 00:00 690

Percheziţii de amploare la domiciliile unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale, în Bucureşti şi Ilfov. La mijloc a fost vorba de o acţiune care a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale comerciale falsificate. Se pare că marfa venea prin Portul Constanţa.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime şi Brigazii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, la data de 9.12.2015, au efectuat un număr de 29 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale comerciale falsificate. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2015, un cetăţean român de origine iordaniană, a iniţiat un grup infracţional organizat în scopul creării unui mecanism de fraudare a bugetului de stat în domeniul mărfurilor importate din China, în sistem containerizat, prin portul Constanta Sud Agigea. S-a reţinut că importurile au fost realizate pentru mai multe societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov ocazie cu care au prezentat autorităţii vamale documente comerciale falsificate in vederea diminuării valorilor reale a bunurilor importate, urmată de înregistrarea în contabilitate a facturilor falsificate. Prin această modalitate, autorităţile vamale au fost induse în eroare prin diminuarea taxelor vamale, iar în evidenţele contabile ale firmelor implicate au fost înregistrate facturi fiscale cu valoare mai mica, în scopul diminuării taxelor datorate bugetului de stat. În urma verificărilor s-a stabilit că mărfurile astfel importate au fost ulterior comercializate pe piaţa românească. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 de euro. La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Constanţa au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 4 persoane.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614