REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
14.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Percheziţii şi flagrant: trei falşi poliţişti, încătuşaţi de oamenii legii constănţeni!

Percheziţii şi flagrant: trei falşi poliţişti, încătuşaţi de oamenii legii constănţeni!

Replica API 18 martie 2015 | 23:11 181

Storceau de bani consumatorii de droguri

Storceau de bani consumatorii de droguri

Trei indivizi au pus la cale un plan de pe urma căruia urmau să scoată bani frumoşi. Astfel, aceştia şi-au procurat legitimaţii, pistoale şi cătuşe şi “filau” persoanele care aveau probleme cu legea, în sensul că existau pe numele lor dosare de cercetare penală. Cei trei falşi poliţişti îi abordau, explicându-le că, în schimbul unor sume de bani, puteau să facă în aşa fel încât să-i scape de dosare. După ce mai multe persoane au plătit, şi-au dat seama că au fost înşelate, depunând plângeri la Poliţie. Oamenii legii auorganizat un flagrant, după care au fost efectuate percheziţii domiciliare.

Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale au documentat activitatea infracţională a doi tineri de 20, respectiv 24 de ani, la data de 16 martie a.c., bănuiţi de comiterea infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale, lipsire de libertate în mod ilegal, înşelăciune şi şantaj. În fapt, cei doi, la data de 24 februarie a.c., declinându-şi calităţi oficiale, au desfăşurat activităţi ce presupuneau depistarea, legitimarea şi anchetarea persoanei vătămate pentru o presupusă infracţiune de deţinere de substanţe psihotrope. Ulterior, cei doi, împreună cu un alt tânăr, de 22 de ani (care de asemenea şi-a declinat o calitate oficială) au desfăşurat în mod repetat demersuri în vederea determinării persoanei vătămate să remită o sumă de bani, sub pretextul rezolvării problemelor legale, generate de presupusa posesie de substanţe interzise. Astfel, la data de 16 martie a.c., cu sprijinul Serviciului Operaţiuni Speciale Constanţa a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant a primilor doi tineri, în timp ce primeau de la persoana vătămată 300 de euro, în schimbul promisiunii că nu vor lua măsurile legale ce se impun în pretinsul dosar de deţinere de substanţe psihotrope. Tot la data de 16 martie a.c., în colaborare cu poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Constanţa - Serviciul Antidrog, poliţiştii S.I.C. Constanţa au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza localităţilor Agigea şi Eforie Nord, la locuinţele suspecţilor, fiind astfel identificate şi ridicate din posesia celui în vârstă de 24 de ani, două perechi de cătuşe, trei legitimaţii false şi un pistol tip airsoft. Cercetările continuă cu cele trei persoane în stare de reţinere, urmând a fi prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108