REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Pericol de explozie! Un vagon plin cu combustibil a DERAIAT de pe șine, pe podul I.C. Brătianu, a treia oară în ultimele 3 luni!

Pericol de explozie! Un vagon plin cu combustibil a DERAIAT de pe șine, pe podul I.C. Brătianu, a treia oară în ultimele 3 luni!

Replica API 23 septembrie 2019 | 00:01 667

Pericol de explozie! Autoritățile au fost sâmbătă spre duminică, imediat după miezul noții, în alertă după ce un vagon a deraiat de pe calea ferată duminică, 22 septembrie, pe podul IC.Brătianu, pe sensul de mers spre Palas. Este vorba despre vagonul unui marfar, care era plin cu combustibil și doar o minune a făcut ca totul să nu se tranforme într-o tragedie de proporții. Constănțenii sunt de-a dreptul revoltați. ”Casele sunt la o distanță de 10 m față de vagonul deraiat. Vagonul a deraiat fix în același loc ca în alte 3 situații similare. A mers deraiat 200-250m. Era la mijlocul garniturii. Dacă era ultimul se putea întâmpla o mare tragedie. Vagoanele din fața și spatele lui l-au ținut pe verticală”, ne-a declarat un constănțean.

Reamintim că ultima oară a deraiat, în același loc, o locomotivă pe data de 27 august.

Trenul este privat și aparțin SC Vest Trans Rail. Locomotiva care a deraiat luna trecută aparține tot acestei companii.

Ce spun polițiștii:

În jurul orei 1.45, polițiștii Secției Regionale Poliție Transporturi au fost sesizați cu privire la faptul că, în zona Brătianu, a deraiat un tren. Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că, la kilometrul 1-150m al liniei CF 818 (linia de legătură între stațiile CF Palas și Constanța mărfuri), un vagon aflat în compunerea unui tren de marfă, format din 37 de vagoane cisternă încărcate cu combustibil a deraiat și a parcurs aproximativ 400 de metri, distrugând traversele. În urma evenimentelor nu au rezultat scurgeri din conținutul vagonului și nici victime.În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă. De asemenea, au fost sesizați reprezentanții Autorității de Siguranță Feroviară Română, pentru luarea măsurilor în consecință.

VIDEO:

Trenul este privat și aparține SC Vest Trans Rail. Locomotiva care a deraiat luna trecută aparține tot acestei companii.

Ce spun polițiștii:

Astăzi, în jurul orei 1.45, polițiștii Secției Regionale Poliție Transporturi au fost sesizați cu privire la faptul că, în zona Brătianu, a deraiat un tren.

Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că, la kilometrul 1-150 m al liniei CF 818 (linia de legătură între stațiile CF Palas și Constanța mărfuri), un vagon aflat în compunerea unui tren de marfă, format din 37 de vagoane cisternă încărcate cu combustibil a deraiat și a parcurs aproximativ 400 de metri, distrugând traversele.

În urma evenimentelor nu au rezultat scurgeri din conținutul vagonului și nici victime.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă.

De asemenea, au fost sesizați reprezentanții Autorității de Siguranță Feroviară Română, pentru luarea măsurilor în consecință.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trebuie sa se intample o catastrofa , doar asa se vor lua masuri imediate , acum doar plimba hartii de la unul la altul !
7
0
Ca azi bvd tomis este inchis.joaca rugby fagadau pe el rasauteanu joaca handbal tutuianu joaca baschet iar mirela matichescu le o suge la toti 3 in wc ul public numit cafe do brasil.spitale scoli gradinite cale ferata este de domeniul fantasticului.ei au alte treburi sunt in campanie.sa dea bunul dumnezeu fara victime sa cada un vagon de pe podul ala sa ii alerge lumea pe strazi ca nu se mai poate cu talharii astia. Tutuiene fagadaule sa ne bagam pl in activitatile voastre lejere
7
1
mizeria si buraianul....polita cf se ocupa de ascultat pulimea in telefoane sifonarii plmele
6
2
Pentru a cata oara in ultimii 2 ani se intampla sa deraieze trenul in acel loc...?
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614