REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Pericol de Sărbători! Sunteţi siguri că de Crăciun şi Revelion petreceţi în localuri autorizate de pompieri?

Pericol de Sărbători! Sunteţi siguri că de Crăciun şi Revelion petreceţi în localuri autorizate de pompieri?

Replica API 20 decembrie 2017 | 00:00 334

sursa foto hellotravel

Controalele ISU au scos la suprafața nereguli la mai mulți agenți economici care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța. În cadrul Colegiului Prefectural, care a avut loc marți, 19 decembrie a.c., șeful ISU Dobrogea, inspectol șef colonel Daniel Popa, a spus că pune în aplicare în această perioadă care precedează Crăciunul și Anul Nou un plan general de măsuri, care are ca obiectiv activitatea agenților economici care aduc la un loc un public numeros. Mai precis, au fost efectuate controale de prevenire atât la agenții economici care vor ține petreceri de Crăciun și Revelion, cât și prin magazine, mall-uri și hipermarketuri. Au fost aplicate 70 de avertismente și 15 amenzi contravenționale.

Mai mult, au fost emise trei autorizații pentru focuri de artificii. Avizate au fost 37 de puncte comerciale care vând produse pirotehnice în Constanța și alte orașe ale județului.

De asemenea, a fost și va continua să fie cerut sprijin jandarmilor și polițiștilor pentru efectuarea de controale cu specific pe legea fumatului, dar și pentru verificarea localurilor care depășesc capacitatea umană admisă.

Mâna dreaptă a lui Popa, Mihai Georgescu din cadrul ISU Dobrogea, a precizat că au solicitat celor 18 locații verificate să prezinte autorizațiile pentru securitate la incendiu, iar 3 nu aveau. Între timp, doar două dintre ele au depus documentația necesară, la una fiind încă în analiză, în timp ce a doua autorizație a fost respinsă. Cea de-a treia locație nu a depus încă documentația. Aceste locaţii controlate au activitate atât în interior, cât și în aer liber.

Georgescu a mai punctat că amenzile aplicate către cei care desfășoară activități economice fără să aibă autorizație, chiar dacă ar fi obligați, intră sub incidența legii, iar doar dacă sunt încălcări grave ale legislației se poate dispune sistarea activității.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si dacau avizul isu dobrogea nu mai ia foc carciuma???.Astea sunt gooogooosi !.Sau vreti sa mai scoateti niste bani ?.
3
0
Eu fac revelionul in Primarie sau in Piata Ovidiu...oare aceste locatii au avize de la ISU?
2
2
Ete poula!!!!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218