REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

PERICOL! MORMAN de PASTILE, aruncat la voia întâmplării, în mijlocul străzii!

PERICOL! MORMAN de PASTILE, aruncat la voia întâmplării, în mijlocul străzii!

Replica API 21 aprilie 2021 | 13:31 2067

Situație alarmantă în comuna Mihail Kogălniceanu după ce au fost găsite zeci de cutii cu medicamente aruncate lângă un container de gunoi. Cutiile cu anxiolitice și medicamente pentru psihoze au fost descoperite de un cetățean al comunei care nu a stat pe gânduri și a imortalizat scenele uluitoare. Gestul periculos al celor care au aruncat pastilele pe jos ar fi putut să coste viețile mai multor persoane, dar și al animalelor care caută hrană prin tomberoane. Conform legii, medicamentele expirate trebuie duse la farmacii în vederea eliminării finale, prin incinerare.

,,Să vă fie rușine!”

Imaginile au fost imortalizate în centru comunei Mihail Kogălniceanu în cursul săptămânii trecute. Femeia care a urcat fotografiile pe rețelele de socializare s-a arătat foarte revoltată de gestul negândit al oamenilor. ,,Vi se pare normal să aruncați asemenea medicamente la gunoi? Unele sunt încă în cutie! Cine a putut face așa ceva? Chiar nu va gândiți la populație, la copii? Chiar nu avem nicio regula în comuna asta? Nu se respecta nicio lege? Să vă fie rușine celor care au aruncat anxiolitice și medicamente pentru psihoze la gunoi unde au acces printre alții și copii.” a fost mesajul femeii care a surprins imaginile.

Medicamentele expirate nu trebuie aruncate la gunoi!

Multe dintre persoane nu știu de existența legii care prevede faptul că medicamentele nu trebuie aruncate la voia întâmplării, ci trebuie duse la farmacii pentru a fi distruse prin incinerare. Acest lucru este prevăzut în Normele din 4 februarie 2014 de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației emise de Ministerul Sănătății și publicate în MONITORUL OFICIAL nr. 127 din 21 februarie 2014, care precizează că medicamentele expirate provenite de la cetățeni vor fi depuse la farmacii, oficine locale de distribuție sau drogherii apropiate, în vederea eliminării finale, prin incinerare.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mare noroc am avut cam scapat de pericol
1
0
Nu cred ca provin din farmacii.Eliberate cu sau fara reteta,aruncate ar fi lipsa la inventar.Distrugerea celor expirate nu se face in farmacie. Mai degraba pot proveni de la un spital de boli psihice.Ele nu au fost administrate pacientilor fizic,doar in fisa bolnavului.A generat plus de inventar ,nejustificat de altfel, au expirat si au ajuns la gunoi.
6
0
Va dati seama ce caractere infecte si creiere reduse au farmacistele .Daca pe ele nu le duce capul cat de periculoase sunt si ca medicamentele expirate ib sa fie incinerate de catre o firma abilitata ce capabile sint si in onorarea retetelor pacientilor
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920