REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PERICOL PENTRU CONSUMATORI! Ce au găsit inspectorii OPC la Cherhanaua din Vama Veche este HALUCINANT

PERICOL PENTRU CONSUMATORI! Ce au găsit inspectorii OPC la Cherhanaua din Vama Veche este HALUCINANT

Replica API 30 mai 2017 | 00:29 488

Inspectorii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului la Cherhanaua din Vama Veche este de-a dreptul halucinant. În urma controlului de marți, 30 mai, inspectorii au găsit sute de kilograme de pește depozitat în condiții care nu erau optime pentru comercializarea sa.

Pe timpul verifcarilor au fost constatate următoarele :

- preparate culinare, respectiv icre de crap preparate, 35,8 kg. păstrate în frigider fără să fie etichetate cu data preparării așa încât să se poată stabili prospețimea acestora. Spațiul frigorific respectiv nu avea grafic de înregistrare a temperaturii, neputându-se stabili condițiile de temperatură la care a fost păstrat preparatul culinar;

- 24,8 kg pește refrigerat diferite specii și 551 kg peste congelat diferite specii, nu erau însoțite de etichete cu elemente de identificare și caracterizare din care să reiasă încadrarea în data durabilității minimale, produsele fiind potențial periculoase. Peștele refrigerat era păstrat în zona bucătăriei în recipiente de plastic cu urme de gheață.

- 13 kg icre de crap crude și sărate nu erau însoțite de etichete cu elemente de identificare și caracterizare din care să reiasă încadrarea în data durabilităii minimale, fiind produs potențial periculos ;

- 299 kg pește diferite specii avea eticheta cu elemente de identificare și caracterizare în limba bulgară, nefiind traduse informațiile și în limba română.

- În blocul alimentar se utiliza un mijloc de măsurare (cantar) fără să se poată prezenţa buletinul de verificare metrologică a acestuia ;

- Conform documentelor prezentate la dată şi ora controlului s-a constatat că ultima operaţiune de dezinsecţie, dezinfecţie a fost efectuată în dată de 01.08.2014.

Ca urmare a deficienţelor constatate pe timpul acţiunii de control s-a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 18.000 lei şi s-a dispus măsură de interzicere a utilizării în circuitul de servire al consumatorilor a cantităţii de 35,8 kg icre preparate şi s-a interzis definitiv de la utilizare în prestarea de servicii a cantităţii de 575,8 kg peste congelat şi refrigerat şi 13 kg icre crap crude sărate.

S-au oprit temporar de la utilizare în prestarea de servicii de alimentaţie publică 299 kg peste de origine Bulgaria.

Citește și

http://www.replicaonline.ro/scandal-la-cherhanaua-din-vama-veche-inspectorii-opc-au-gasit-dezastru-319920/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Controalele opc sunt o mare vrajeala. Cheama presa la comanda, ptr poze, si praf in ochi ptr fraierii care pun botul. Asta vor, imagine, restul e cancan...
0
0
18.000 ron inseamna banii de seminte
0
1
Da' ce bai,au gasit consumatori morti si stivuiti in cherhana?pai si berea pisoarca,acum,cu ce delicatese puturoase va mai fi molfaita!?
1
0
bravo OPC, ar fi bine sa ii vizitati pe toti, nu doar pe unii
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108