REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PERICOL! STRIGĂT de AJUTOR din partea locuitorilor cartierelor Km 5 şi Poarta 6!

PERICOL! STRIGĂT de AJUTOR din partea locuitorilor cartierelor Km 5 şi Poarta 6!

Replica API 22 ianuarie 2020 | 00:00 403

De ani de zile, locuitorii cartierelor Km5 şi Poarta 6 îşi pun viaţa în pericol traversând căile ferate prin locuri neamenajate şi nesemnalizate corespunzător! Dar nu din grabă, ci pentru că n-au alternative. De altfel, s-a demarat procedura, în octombrie, anul trecut, de strângere de semnături pentru amplasarea unei pasarele pietonale în zonă, la inițiativa unui consilier local PNL, proiect încă neconcretizat.

Pasarela pietonală pentru care s-au strâns semnături in toamna anului 2019 se lasă aşteptată! De ani de zile, locuitorii cartierelor Km5 şi Poarta 6 îşi pun viaţa în pericol, traversând căile ferate prin locuri neamenajate şi nesemnalizate corespunzător, însă autoritățile locale par să închidă ochii. Căile ferate nu sunt îngrădite, lăsând astfel libera trecere a pietonilor, care se strecoară printre grămezi de gunoi, vegetaţie uscată şi pietre pentru a ajunge din Km 5 în Poarta 6 sau invers.

În toamna anului 2019, Organizaţia Municipală a PNL Constanţa a organizat o acţiune de strângere de semnături pentru construirea pasarelei pietonale care ar face legătura dintre cartierele constănţene Km 5 şi Poarta 6, însă a rămas fără răspuns din partea autorităţilor. Locuitori își strigă, în continuare, durerea, mai ales că accidentele feroviare în zonă sunt tot mai dese:”Zilele trecute, când era ceaţă groasă, eram la un pas să mă calce trenul. Norocul meu a fost că l-am auzit..” , a precizat, pentru Replica, un elev al Liceului Lucian Blaga. Nemulţumirile nu sunt de azi, de mâine, ci de foarte mulţi ani: “Locuiesc aici din anul 1980 și nimeni, până la acest moment, nu a luat nici un fel de măsură pentru siguranţa locuitorilor. A fost amenajat un poduleţ din lemn, dar a fost furat de ţigani, în locul lui însă au apărut traverse de beton armat, însa nici acestea nu sunt o soluţie sigură pentru noi, locuitorii. Iarna, când sunt temperaturile destul de scăzute, aceste traverse îngheaţă existând riscul de alunecare.”, a declarat un vârstnic. Singura trecere sigură ar fi pasarela situată in zona bisericii din cartierul Poarta 6. Dar locuitorii spun ca aceste treceri improvizate sunt cea mai scurtă cale de trecere dintr-un cartier în celălalt. În caz contrar, ar fi nevoiți să schimbe două mijloace de transport, pentru a ajunge la destinație. Până la construirea spectaculoasei pasarele, locuitorii spun că s-ar putea construi un pasaj subteran sau amenajarea unei treceri semnalizate. Câte accidente mai trebuie să se intample ca să se ia măsuri – se întreabă oamenii din zonă.

Laura Nicoleta NEACȘU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar sa provocati lumea , jurnalisti de au facut scoala la sat, la aprox 100m e o pasarela , care n-o foloseste nimeni
0
0
pe micsunele la bl 31 in spate sunt serpi de 2m,, mananca soareci.
1
0
Exista o pasarela ceva mai departe de locul respectiv , daca stai si privesti ceva timp veti observa ca din 100 de persoane 95 traverseaza pe sub ea....pe calea ferata ! Menstunez ca pasarela este in stare buna , deci ...
1
0
Zona nu face parte din orasul Constanta? Poate apartine de Navodari sau Mangalia si nu stim. NU de alta, dar sa nu-l condamnam gratuit pe Decebal. Zic.
3
0
Este o rusine pt primaria constantei Abia asteptam ziua de vot sa putem sanctiona smecheria si aroganta celor care conduc constanta in ceea ce priveste toate problemele cetatenilor din toate cartierele
10
2
Terenul pe care ar putea sa fie amplasata pasarele este blocat de notificarile fostilor proprietari.
5
0
Eu nu stiu de ce va mai mirati atita. Oare nu ati sesizat ca ce se promite nu se face?
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218