REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

PERICOLUL DIN FARFURIE. Peste 250 de persoane internate la Spitalul de Infecțioase Constanța

PERICOLUL DIN FARFURIE. Peste 250 de persoane internate la Spitalul de Infecțioase Constanța

Replica API 24 iulie 2019 | 21:54 396

În ultimele două săptămâni, peste 250 de persoane au ajuns la camera de gardă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța după ce au consumat diverse tipuri de alimente alterate.

Cadrele medicale susțin că în majoritatea cazurilor a fost vorba despre toxiinfecții alimentare și a fost nevoie de internare. Medicii fac apel la turiști, dar și la constănțeni să fie atenți la alimentele pe care le consumă și asta pentru că multe dintre ele sunt mai periculoase în timpul verii, crescând astfel riscul apariției toxiinfecțiilor alimentare. Este vorba despre brânzeturi, creme de patiserie, ouă sau carne de pui preparată insuficient termic.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este o unitate medicală modernă, dispune de 220 de paturi, cu secție de Terapie Intensivă, laborator propriu și farmacie.

Dr. Stela Halichidis- managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase:

„Spitalul de Boli Infecțioase Constanța este un spital de referință pentru județul nostru, aici se tratează toate bolile infecțioase din zonă, chiar și din Tulcea. Avem laborator propriu specializat pentru bolile transmisibile, de curând avem si compartiment propriu de Terapie Intensivă cu linie de gardă care funcționează la capacitate maximă. Noi primim toți pacienții, indiferent cum vin și de unde vin, tratăm inclusiv turiștii. Toți pacienții care vin trebuie să aibă la ei documentele necesare: act de identitate, card de asigurat și/sau bilet de trimitere”.

În caz de nevoie puteți afla mai multe informații la numărul de telefon 0241.484.529 sau pe https://infectioaseconstanta.ro/ despre-noi/.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand vrei sa mananci mai mult decat sa te dai mare ca faci asta la restaurant,sa-ti faci selfie si sa trimitic ,,prietenilor'' poze cu locatii unde umbli tu,atunci alegi cu grija ce bagi la jgheab. Nimeni nu te condamna daca-ti iei mancare de la ,,plimba tava'' gen ,,Gospodina'',doar ca tu vrei sa nu te creada lumea scartar. Atunci bine,ingrasa ticalosii care te intoxica,fa-le gusile,burtile jegoase si mai mari si pe copii lor mandri ca au Audi si se plimba in locuri unde nu se intoxica. Mai da si spaga la ospatar,ca sefu' nu-I da salariu decent,ca doar cum sa se imbogateasca ?
0
0
la spital se duce cine vrea sa se sinucida !
1
0
Organele de control DSV ,OPC ce fac ? iau cumva doar spaga !
0
0
Oameni pregatiti, vorbesc frumos, nu tipa, nu facistericale ca la celalt spital. Curatenie, disciplina, asistentele se dezinfecteaza pe maini si pun manusi, curat pe sectii, oameni civilizati si profesionisti.
1
1
controlau, vegheau veterinarii...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102