REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Vin., 29 Sept. 2023
Anul XX Nr. 6501
19.5° Constanța Vineri, 29 Septembrie 2023 Anul XX Nr. 6501

Persoanele juridice fără scop patrimonial care au primit sponsorizări vor întocmi o declaraţie cu sumele primite

Persoanele juridice fără scop patrimonial care au primit sponsorizări vor întocmi o declaraţie cu sumele primite

A.F. 20 septembrie 2023 | 00:00 102

Persoanele juridice fără scop patrimonial care au primit sponsorizări sau sume redirecţionate, conform legii, din impozitul pe profit sau impozitul pe venitul microîntreprinderilor, respectiv din impozitul pe venitul datorat de persoanele fizice vor întocmi o declaraţie care însoţeşte declaraţiile financiare în care evidenţiază sumele primite, respectiv utilizate, conform Proiectului de lege privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung.

Persoanele juridice fara scop patrimonial care au primit sponsorizari vor intocmi o declaratie cu sumele primite

"Totodată, se propune completarea legii contabilităţii prin introducerea obligativităţii auditării în cazul persoanelor juridice fără scop patrimonial care, în exerciţiul financiar de raportare, au primit sume, în valoare cumulată care urmează a fi stabilită prin ordin al ministrului finanţelor, reprezentând subvenţii, sponsorizări, sume redirecţionate, conform legii, din impozitul pe profit sau impozitul pe venitul microîntreprinderilor, respectiv din impozitul pe venitul datorat de persoanele fizice, precum şi alte forme similare de finanţare.

În cazul acestor persoane, situaţiile financiare anuale urmează să fie însoţite de o declaraţie care evidenţiază sumele astfel primite, respectiv utilizate. Situaţiile financiare anuale, împreună cu declaraţia menţionată, sunt supuse unui audit extern efectuat de un auditor financiar, în condiţiile legii. Prin introducerea acestei obligativităţi se creează condiţii pentru creşterea încrederii în calitatea raportărilor financiare întocmite de entităţile vizate de completarea propusă a fi adusă la legea contabilităţii", se spune în expunerea de motive a documentului menţionat.

De asemenea, în document se menţionează că sunt create condiţiile pentru o analiză exhaustivă atât a surselor de finanţare primite de entităţile respective, cât şi a sumelor utilizate.

Conform sursei citate, în perioada 2019-2022 sumele declarate de către operatorii economici cu titlu de sponsorizare se ridică la valoarea de 8,8 miliarde lei, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
14113451724
5/49
1610388237
joker
11339203516