REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Peskov: Putin așteaptă răspuns de la Zelenski la documentul trimis cu revendicările de pace

Peskov: Putin așteaptă răspuns de la Zelenski la documentul trimis cu revendicările de pace

Replica API 22 aprilie 2022 | 22:55 387

Kremlinul a afirmat, joi, că Moscova încă aşteaptă răspunsul Ucrainei la cea mai recentă propunere scrisă a Rusiei în cadrul negocierilor de pace dintre cele două părţi şi a întrebat de ce preşedintele ucrainean Volodimr Zelenski nu era la curent cu documentul respectiv, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Dmitri Peskov

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, miercuri, că nu a văzut sau auzit nimic referitor la documentul pe care Kremlinul a precizat că l-a înmânat părţii ucrainene în care îşi exprimă revendicările în cadrul negocierilor de pace.

”Repet încă o dată, aşa cum am spus ieri, formulările noastre, de fapt cea mai recentă versiune a lor, au fost înmânate oponenţilor noştri, delegaţiei ucrainene de negociere”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citează stiripesurse.ro.

Peskov a mai afirmat că Rusia este la curent cu declaraţiile lui Zelenski, ”care ridică şi anumite întrebări despre motivul pentru care nimeni nu îl informează pe preşedintele Zelenski cu privire la versiunile ruseşti ale textului”.

Afirmaţiile celor două părţi par să evidenţieze atât prăpastia dintre poziţiile lor, cât şi starea precară a comunicării dintre ele, la opt săptămâni după ce Rusia şi-a trimis trupele şi tancurile în Ucraina şi la mai bine de trei săptămâni după ce cele două ţări au purtat ultima dată negocieri faţă în faţă, pe 29 martie.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat pe 12 aprilie că negocierile au ajuns într-un impas. Şeful delegaţiei ucrainene a dezvăluit marţi că este dificil de prezis când ar putea fi reluate negocierile din cauza asediului Rusiei asupra Mariupolului şi dorinţei Moscovei de a-şi consolida poziţia printr-o nouă ofensivă militară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212