REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Peste 100.000 de turiști au fost prezenți pe litoral în minivacanța de 1 Mai

Peste 100.000 de turiști au fost prezenți pe litoral în minivacanța de 1 Mai

V.C 2 mai 2023 | 08:31 1044

În minivacanța de 1 mai, mai bine de 100.000 de turiști au fost prezenți pe litoralul românesc, dornici de distracție și festivaluri pe alese.

Peste 100.000 de turisti au fost prezenti pe litoral in minivacanta de 1 Mai

Corina Martin, Secretar General Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) și Președinte de onoare RESTO Constanța : "Peste 400 de evenimente organizate pe litoral, de la cele muzicale de renume internațional, la culinare și sportive, un grad de ocupare de 90% din capacitățile de cazare de pe litoral deschise deja, zeci de mii de oameni la evenimente - pe plaje, în cluburi, pe terase si în restaurantele din Constanța, Mamaia, Mamaia Nord, Eforie, Costinești și Vama Veche!

Am parcurs, împreună, un weekend incendiar de deschidere, în forță, a Sezonului 2023 pe Litoralul românesc!

În zona Cluburilor din Mamaia, a fost un weekend  mai plin decât orice alt weekend din toată vara trecută, iar în privința numărului de turiști străini, peste 10.000 de vest europeni prezenți la SUNWAVES, ediția Nr 30, pe lângă miile de turiști români, au plasat, și de această dată, Mamaia pe Harta destinațiilor consacrate pentru Festivalurile de muzică electronică !

Peste 100.000 de turisti au fost prezenti pe litoral in minivacanta de 1 Mai

La Costinești am avut, așa cum am si anunțat, o frumoasă surpriză, la "Festivalul Beach, Please”- stabilit ca Evenimentul care a atras cel mai mare număr de participanți din acest weekend - peste 80.000 participanți, în 4 zile de Festival și un adevărat fenomen, care determină restructurarea întregii stațiuni Costinești - deja s-au pus în vânzare biletele pentru Ediția 2024!

Câteva mii de turiști împătimiți de Vama Veche au ocupat plajele și cluburile preferate, iar familiile cu copii au preferat și Eforie și Venus, stațiuni recunoscute pentru farmecul profilat pe relaxare, facilitații All inclusive, dar și pentru tratament și repunere în formă.

Aș vrea să fac două remarci extrem de importante pentru noi, operatorii din industria turismului de pe Litoral si din România : Noi am făcut, singuri, întreaga campanie de promovare pentru acest Weekend pe Litoral - cât nu a făcut nici Guvernul, nici Ministerul, nici autoritățile locale!

Consider Inadmisibil, să nu avem măcar Salutul, dacă nu și implicarea și susținerea Ministerului de resort, și chiar a Primului Ministru - așa cum mi se pare normal și firesc, într-o țară cu un potențial turistic fantastic, în continuare ignorant!

Peste 100.000 de turisti au fost prezenti pe litoral in minivacanta de 1 Mai

Pe de altă parte, numărul foarte mare de turiști atrași de noi și eforturile fantastice pe care operatorii privați le-au făcut, pentru a atrage acești turiști - au fost, din păcate, dublate de un număr enorm de mare de acțiuni de control, din partea tuturor instituțiilor cu atribuții de control - ANPC, DSV, DSP, Politie locala, ANAF, ISU etc.

Nu considerăm normală o asemenea atitudine, care aduce acțiuni de control în timpul celui mai greu weekend pentru operatori! Controalele trebuiau să se desfășoare înainte de startul acestui weekend, să vizeze dacă cei care au anunțat Evenimente au avizele si autorizațiile, dar și condițiile necesare pentru a derula acele evenimente - și nu în timpul unei afluențe atât de mare de turiști și vizitatori, când nu există, practic, timpul și disponibilitatea necesare pentru a da explicații și documente echipelor de control.

De cealaltă parte, felicit și mulțumesc efectivelor și conducerii structurilor MAI, Poliție, Jandarmerie etc, care ne-au sprijinit în asigurarea siguranței și ordinii publice!

Cele puțin peste 100 de cazuri de persoane depistate cu substanțe interzise la evenimente - au fost incidente izolate și nu reprezintă, nici pe departe, imaginea generala a unui public atât de numeros și de dornic de petrecere și distracție, acasă, în România! 100.000 de turiști  s-au bucurat, în aceste zile, de Experiența de Litoral, România!

Împreună cu efectivele Jandarmeriei si Politiei, am arătat că România și Litoralul românesc sunt destinații sigure !  

Tuturor colegilor din Industria Ospitalității de pe Litoral și din toate Destinațiile din România, le mulțumesc și le transmit urarea de SEZON BUN!!!", a transmis aceasta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
100000 de posibilitati a avut Rafte sa vanda drwogurile facute de el ! E designer omul ! Fwtii m mwatii de bosketar ca iti rup si piciorul ala bun cand te prind ! Nu te baga politita la puscarie te bag eu in alta parte cu verdeata
0
0
Majoritatea sunt golani nu turisti, betivi si drogati.Asemenea specimene vor samsarii litorului carora le dau produse stricate si fac bani cu sacul. Asea este Corina Martin, Mohamed teparu si altii.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468