REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Peste 1600 de autoturisme parcate ilegal au fost ridicate în prima jumătate a anului! Video

Peste 1600 de autoturisme parcate ilegal au fost ridicate în prima jumătate a anului! Video

Replica API 7 iulie 2022 | 00:00 2284

Pe parcursul primei jumătăți a anului, mai exact în perioada 01 ianuarie – 30 iunie 2022, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat în municipiul Constanța fiind ridicate un număr de 1656 autovehicule staționate neregulamentar. Ghinioniștii cărora le-au fost ridicate autoturismele trebuie să știe că programul de lucru pentru recuperarea acestora este de 24 de ore de luni și până duminică.

În lipsa locurilor de parcare, constănţenii îşi parchează autovehiculele pe unde apucă doar, doar or scăpa de stresul de a mai căuta un loc liber. Aceştia nu mai iau în considerare că pietonilor nu le rămâne loc să circule, cei din urmă fiind nevoiți să se strecoare printre autoturisme pentru a ajunge la destinație. Uneori, pietonii preferă sa le ocolească mergând direct pe partea carosabilă.

Cei care aleg să parcheze neregulamentar se pot trezi fără mașini, acestea fiind ridicate și depositate în spațiile special amenajate. În prima jumătate a anului 2022, mai exact în perioada 01 ianuarie – 30 iunie 2022, au fost ridicate un număr de 1656 de autovehicule staționate neregulamentar de pe raza municipiului Constanța. Programul de lucru pentru recuperare autovehiculelor ridicate este 24 de ore de luni până duminică.

Tariful de ridicare a mașinii este de 450 de lei

Vehiculul ridicat se restituie după ce se face dovada achitării tarifului aferent operaţiunii/operaţiunilor efectuate, în baza documentelor care atestă proprietatea ori deţinerea legală a acestuia. Tariful de ridicare a maşinii este de 450 de lei, tariful pentru transport este de 120 de lei, iar tariful pentru depozitarea maşinii este de 60 de lei pe zi.

Situaţii în care poate fi dispusă măsura ridicării maşinilor

Iată câteva situaţii în care poate fi dispusă măsura ridicării maşinilor: dacă acestea sunt parcate pe carosabil unde staţionarea este interzisă prin lege, pe trotuare fără respectarea prevederilor legale, pe spaţii verzi, în parcuri, în locurile unde sunt montate pavele, în parcările amenajate, fără a avea achitată contravaloarea taxei privind parcarea sau pe locurile de parcare amenajate şi semnalizate corespunzător, destinate persoanelor cu handicap. Maşinile sunt depozitate în parcul auto al SC Confort Urban, parc situat pe strada Caraiman, nr. 1, Constanţa.

Ce se întâmplă cu mașinile neridicate în termen de 6 luni?

În situația în care proprietarii autovehiculelor ridicate nu se prezintă pentru restituire în termen de 6 luni, se aplică prevederile Legii 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, urmând ca aceste autovehicule să fie valorificate în conformitate cu prevederile legale în vigoare, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sunt 200 000 masini in cta,handicapatelor!!!!!
0
0
ati facut parcari ?
1
1
O sa va rasplatim la vot pentru masurile luate. Veti ajunge langa PNTCD, acolo unde meritati
1
0
Traiasca primarele care a facut numai nefacute pentru cetatenii urbei. O sa instituie si taxa pe mersul pe jos si pe aerul respirat cit de curind.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218