REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Peste 250 de pompieri, pregătiți să intervină, pe durata weekendului prelungit de Sfânta Maria

Peste 250 de pompieri, pregătiți să intervină, pe durata weekendului prelungit de Sfânta Maria

Replica API 12 august 2022 | 00:00 823

Peste 250 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța, cu peste 120 mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină, zilnic, pe durata weekendului prelungit de Sfânta Maria.

Ca măsură operațională suplimentară, având în vedere că, în această perioadă, pe litoral se va înregistra un număr mare de turiști, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „ Dobrogea“ al județului Constanța a fost operaționalizat punctul temporar de lucru din localitatea Agigea, cu un echipaj de stingere dotat cu modul de prim ajutor și descarcerare. Punctul temporar de stingere este operațional în perioada 12-15 august, în intervalul orar 08.00-20.00, scopul fiind eficientizarea timpului de răspuns în cazul producerii unor situații de urgență pe rutele care converg spre sudul litoralului cât și pe principale artere rutiere spre municipiul Constanța.

Astfel, în perioada 12-15 august, pompierii militari vor asigura măsuri de prevenire și stingerea incendiilor precum și de prim ajutor medical pe timpul evenimentelor din acest weekend prelungit. În Portul Turistic Tomis, la Festivalul Muzicii Românești – Kimaro, în permanență, în proximitatea evenimentului, se vor afla o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Pe timpul evenimentului Ziua porților deschise, în data de 13 august a.c., organizat de Ministerul Apărării Naționale, în Portul Militar Constanța, va fi prezent un echipaj ce încadrează ambulanța SMURD.

În data de 14 august, pe faleza Cazinoului, va fi prezent un echipaj ce încadrează ambulanța SMURD, pe durata ceremonialului de depunere a coroanelor de flori la Crucea Marinarilor, cu ocazia comemorării eroilor căzuți la datorie.

În data de 15 august, ehipajele ISU Dobrogea vor fi prezente pe toata perioada desfășurării ceremonialului dedicat Zilei Marinei Române cu două ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială CBRN.

Pe linie preventivă, inspectorii de specialitate din cadrul Inspecției de Prevenire intensifică, în perioada 12-15 august, controalele la unitățile turistice sau amenajări temporare la care este anunțată afluență mare de public. Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire se referă, printre altele, la dotarea cu mijloace de primă intervenție, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367