REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Peste 30 de școli vor avea catalog electronic, în Constanța

Peste 30 de școli vor avea catalog electronic, în Constanța

Replica API 3 septembrie 2022 | 00:00 5673

Catalogul electronic urmează să fie introdus în 742 de școli din țară, în acest an școlar. Acesta vine la pachet cu obligativitatea tipăririi, înregistrării și arhivării la sfârșitul anului școlar.

Catalogul electronic a fost introdus încă din anul școlar 2021-2022, fiind ușor accesibil, și punând la dispoziția părinților situația școlară la zi a copiilor. Acesta conține tot ceea ce conținea și catalogul mult știu de toată lumea, și anume notele elevilor și absențele acestora. Părinții văd cu ochi buni această digitalizare a sistemului educațional din România, unul dintre părinți constănțeni declarând: ”Mi se pare o idee bună, în contextul în care, fiind toată ziua la serviciu, mi-era greu să vorbesc cu diriginta, să vad notele din catalog, sau să le aflu la ședințele cu părinți.”, a decalat părintele mulțumit de implementarea catalogului digital.

În cadrul județului Constanța, 35 de unități școlare au trecut pe catalogul electronic. Situația la nivel național, este detaliată de către Ministerul Educației, printr-un comunicat: ”Ministerul Educației va continua pilotarea înregistrării situației școlare exclusiv în format electronic, încurajând unitățile de învățământ să folosească platformele existente pe piață și să renunțe la folosirea documentelor în format fizic, aspect ce se înscrie în politica de dezvoltare sustenabilă și protejare a mediului pe care ministerul o promovează la toate nivelurile. În anul școlar 2022 - 2023, 742 de unități de învățământ au decis să renunțe la catalogul clasic (fișier pdf), în format fizic. Generalizarea treptată a sistemelor de management digital al unităților de învățământ va permite și un acces transparent la date și implicit luarea unor decizii bazate pe date reale și actual.

Victor ROTARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De fapt sunt 34. Scoala 2 Cernavoda apare de doua ori.
0
0
viitorul este online, din ce in ce mai putin human contact, socializarea o sa fie inexistenta, fiintele umane or sa devina cat mai izolate
0
0
Cu notele prin cataloage care s au mai putut rasfoi s a mai aflat cite ceva despre performantele intelectuale a citorva politicieni .Deranja.Asa cum s au secretizat salariile ,asa se vor secretiza si notelle..transpiratii reci te vor cuprinde cind nu cunosti traseul educational al omului care ti poate cirmi destinul.Nu e vb doar de politicieni.
0
0
si notele vor fi cu leduri ?
0
0
va rog sa va interesati si cine plateste pentru aceste servicii
0
0
Catalogul electronic este primul pas catre scoala online definitiv si fara profesori. Face parte din viitoarea platforma online. Profesorii dispretuiti de elevi ar trebui sa se apuce de munca .
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272