REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Peste 500 de școli din Constanța NU au AUTORIZAȚIE de securitate la incendiu

Peste 500 de școli din Constanța NU au AUTORIZAȚIE de securitate la incendiu

Replica API 18 februarie 2020 | 00:00 358

La nivel național, au fost efectuate sute de controale pentru a verifica situația autorizațiilor de securitate la incendiu. În județul Constanța, foarte multe unități de învățământ necesită această autorizație și nu o au.

În judeţul Constanţa din totalul celor 613 de unităţi de învăţământ preuniveritar de stat, 102 nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu deși aceasta este necesară, 478 obiective nu necesită acest document administrativ, deoarece nu se încadrează în prevederile HGR 571/2016, pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării/autorizării de securitate la incendiu, sau au fost puse în funcțiune înainte de 1998 când nu exista obligativitatea solicitării și obținerii acestui document. În prezent, în județul Constanța sunt 24 de clădiri care au autorizație de securitate la incendiu.

Incendiile în şcoli pot provoca, prin amploarea lor, multe pagube umane şi materiale. Factori, precum timpul mare de descoperire a unui incendiu, momentul întârziat al alarmării persoanelor aflate în pericol, necunoaşterea clădirii şi o modului de comportare de către persoane, pot întârzia începutul evacuării sau pot conduce la alegerea unui drum mai lung până la ieşire în locul drumului scurt. Astfel, pentru a evita producerea unor astfel de situaţii, vă rugăm să respectaţi următoarele măsuri de prevenire: căile de evacuare şi salvare din unitãţile de învãţãmânt (coridoare, scări, ieşiri) trebuie să fie permanent utilizabile, iar lãţimea acestora nu trebuie îngustată prin amplasarea de automate pentru sucuri, dulapuri; uşile trebuie ţinute permanent închise. În caz de incendiu, pe timpul parcurgerii traseului de evacuare, se va urmări închiderea tuturor uşilor, fără însă a le bloca; funcţionarea sistemului de alarmare trebuie verificată în afara orelor de învăţământ; semnalul de alarmare trebuie sã fie cunoscut de cãtre profesori şi elevi; stingătoarele şi hidranţii trebuie să fie permanent accesibile şi în stare de funcţionare; clasele cu copii cu handicap locomotor trebuie amplasate pe cât posibil la parter; în cadrul orelor speciale, în baza programei de învăţământ, elevilor li se vor transmite cunoştinţele generale în domeniul apărării împotriva incendiilor; în fiecare sală de clasă se vor afişa instrucţiunile pe care elevii şi profesorii trebuie sã le cunoască şi să le urmeze în cazul declanşării alarmei de evacuare.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Concret , nici sediile celor de la ISU nu au autorizatie , despre ce vorbim ?
0
0
In niste firme de intermediere autorizare
2
0
Si daca ai autorizatie nu mai ia foc cosmelia???.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367