REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Peste 60 de migranți au fost aduși în siguranţă în Portul Constanța! Printre ei, zeci de copii! VIDEO

Peste 60 de migranți au fost aduși în siguranţă în Portul Constanța! Printre ei, zeci de copii! VIDEO

Replica API 28 noiembrie 2017 | 22:12 874

Garda de Coastă a gestionat împreună cu Centrul Maritim de Coordonare Constanţa un caz de salvare de vieți omenești pe mare. În seara zilei de 27/28.11.2017, o ambarcațiunea cu 66 de persoane la bord a fost identificată, pe Marea Neagra, la o distanță de 35 kilometri față de teritoriul României, pe direcţia localității Eforie. Persoanele în cauză au solicitat ajutor unei nave comerciale care se afla în zonă, cât și autorităților Române.

Imediat Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni de salvare cu două nave ale Gărzii de Coastă și doua nave aparținând ARSVOM. Poliţiştii de frontieră vor desfășura cercetări sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Mai exact, pescadorul a fost adus în siguranță în port, în condiții de vreme nefavorabilă, iar persoanele au fost debarcate. După evaluarea preliminară a stării de sănătate a acestora şi acordarea de asistență medicală de specialitate, s-au derulat procedurile specifice în astfel de situaţii, constând în activităţi de triere şi identificare a celor în cauză. În total au fost identificate 66 de persoane, care au declarat că sunt cetăţeni din Irak, Pakistan şi Afganistan, din care 24 de copii, 11 femei şi 31 de bărbaţi, care intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră. Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Pentru gestionarea evenimentului, alături de Garda de Coastă au participat în sistem integrat și reprezentanți ai următoarelor instituții: Instituția Prefectului Județului Constanța, Inspectoratul de Poliției al Județului Constanța, Serviciul de Poliție Transporturi Maritime, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” Constanța, Inspectoratul General pentru Imigrări, Direcția de Sănătate Publică Constanța, Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Autoritatea Navală Română - M.R.C.C şi Consiliul Judeţean Constanţa.

Marţi, migranţii au înnoptat la Garda de Coastă.

C.C. L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum primim refugiati. Foarte bine? Urmeaza: atentate, violuri, injunghieri pe strada. Spor!
1
0
saracii la cum sunt maziliti in tarile lor unde au 0 drepturi ca cetateni mai bine risca uneori platind chiar cu propua viata sperand sa scape din iadul lor . Am cunoscut persoane nascute in siria, irak si se vedea disperarea si groaza cand povesteau prin ce treceau..sunt maziliti in fiecare zi, fiecare zi poate fi ultima pentru oricine din aceste tari.. Nu eram adeptul refugiatilor insa daca ai intelege motivele pentru care risca tot nu poti ramane indiferent.Totusi toti ar trebui sa fim OAMENI...
1
0
Foarte bine ca vin musulmanii sirieni si irakieni. Sunt mai civilizati decat romanii. Poporul roman trebuie sa dispara pt ca e format din hoti, cocalari, smardoi...sa fie inlocuit poporul roman de catre refugiati
5
1
w plina de saraciile de romani si v ati gasit voi sa dati in acesti oameni, nu au plecat de saracie ci de razboi, mai sunteti si crestini.... niste mijerii de animale sunteti voi
1
1
Retardatilor, daca aveti nevoie de forta de munca angajati-i pe romani si datile salarii decente. Voi ii tineti pe minim si aduceti imigranti care vor crea foarte multe tensiuni si care vor lucra pe salariul mediu pe economie. Romanii tre sa stie ca vor lucra pe un minim de 14 mil si aia vor lua 30 la care se adauga facilitatile date de stat. DAR totul nu se rezuma la bani. E un plan pus la punct de tradatorii tarii si dupa ce i-au alungat pe romini din tara ii vor inlocui cu imigranti. O sa ne aduca 1 milion , acum fac numai teste. Serviciile tradeaza toti managerii de multinationale la fel -
3
1
barbatii mai multi decat femeile si decat copiii. Asta nu e solutie viabila, prb treb rezolvata in tarile lor. Atatea puteri mondiale nu sunt in stare sa rezolve. Emiratele Arabe de ce nu se amesteca?
5
0
Oamenii astia trebuie protejati ! Tara are nevie de ei ...
1
5
Ai sa mori de4 inima rea.
0
2
de musulmani. omoratii pe toti!!!
7
8
Lasati musulmanii sa vina in tara avem nevoe de forta de munca
7
13
A inceput de ieri sa cada migranti cu nemiluita. De vina e psedeul ca a cresscut salariul si nivelul de trai
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218