REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Dum., 23 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6769
22.4° Constanța Duminică, 23 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6769
 

Peste 60 de sirieni ascunși în două TIR-uri, descoperiți în Vama Calafat. Video

Peste 60 de sirieni ascunși în două TIR-uri, descoperiți în Vama Calafat. Video

Andreea VLAICU 16 mai 2024 | 09:41 282

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au depistat în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, 62 cetăţeni sirieni ascunși într-un loc special amenajat în semiremorca unui ansamblu rutier, precum și în interiorul compartimentului de marfă al unui autocamion.

Peste 60 de sirieni ascunsi in doua TIR-uri, descoperiti in Vama Calafat. Video

La data de 14.05.2024, în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean lituanian, în vârstă de 33 de ani, aflat la volanul unui ansamblu rutier, înmatriculat în Lituania. Conform documentelor prezentate, șoferul transporta saci cu pământ pentru flori și scoarță decorativă, pe ruta Bulgaria-Ungaria.

În baza analizei de risc și a cooperării cu polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali bulgari, a fost efectuat în comun controlul fizic asupra mijlocului de transport.  Astfel, în interiorul semiremorcii a fost descoperit un loc special amenajat, realizat din panouri din lemn, prevăzut cu guri de aerisire, unde exista suspiciunea că sunt persoane ascunse.

Peste 60 de sirieni ascunsi in doua TIR-uri, descoperiti in Vama Calafat. Video

După deschiderea locașului de ascundere, au fost descoperite 33 de persoane, 31 de bărbați și două femei. În urma controlului corporal, al bagajelor și al mijlocului de transport, nu au fost descoperite documente care să ateste identitatea acestora.

În cadrul cercetărilor, persoanele au declarat verbal că sunt cetățeni de origine siriană, iar șoferul lituanian a declarat că a lăsat ansamblul rutier în localitatea Sofia, din Bulgaria, pentru a fi încărcat, de unde l-a preluat a doua zi, neparticipând la încărcarea mărfii.

Peste 60 de sirieni ascunsi in doua TIR-uri, descoperiti in Vama Calafat. Video

De asemenea, în data de 15.05.2024, în jurul orei 19.15, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean turc, în vârstă de 48 de ani, care conducea un autocamion, înmatriculat în Turcia. Șoferul transporta piese de mobilier pe ruta Turcia-Germania, având sigiliul vamal aplicat de Turcia.

Peste 60 de sirieni ascunsi in doua TIR-uri, descoperiti in Vama Calafat. Video

În urma analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autocamionului, constatând că sigiliul vamal a fost rupt și lipit. Colegii noștri au procedat la desigilarea compartimentului marfă, ocazie cu care au descoperit ascunse în interior 29 persoane, 27 de bărbați și două femei.

În cadrul cercetărilor, nu au fost descoperite documentele de identitate ale persoanelor în cauză, aceștia declarând verbal că sunt cetățeni sirieni și s-au urcat în autocamion într-o parcare din localitatea Sofia, din Bulgaria.

Peste 60 de sirieni ascunsi in doua TIR-uri, descoperiti in Vama Calafat. Video

Față de șoferul turc a fost instituită măsura de nepermitere a intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 5 ani.

Având în vedere aspectele constatate, toți cei 62 de cetățeni sirieni, șoferii și mijloacele de transport au fost preluate de reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
3356424623
5/49
19152031230
joker
173645332018