REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Peste 80 de medici şi personal medical de la OncoHelp au donat 35 de litri de sânge în acest an

Peste 80 de medici şi personal medical de la OncoHelp au donat 35 de litri de sânge în acest an

A.F. 26 ianuarie 2023 | 00:00 250

Optzeci de medici, asistente şi infirmiere din cadrul Asociaţiei OncoHelp din Timişoara au donat peste 35 de litri de sânge, în cadrul unei campanii care s-a derulat de la începutul anului la Spitalul universitar OncoHelp, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Timişoara.

Peste 80 de medici si personal medical de la OncoHelp au donat 35 de litri de sange in acest an

"Majoritatea pacienţilor oncologici au nevoie într-un anumit moment al tratamentului de transfuzii de sânge pentru restabilirea volumului şi a compoziţiei sanguine necesare continuării tratamentului specific. Din păcate, numărul celor care se îndreaptă spre centrele de recoltare este din ce în ce mai mic, statisticile arătând că doar 2% din populaţia ţării donează sânge. De aceea, am decis ca în fiecare an să organizăm cel puţin o campanie internă prin care să contribuim la asigurarea necesarului de sânge a celor aflaţi în suferinţă. Peste 80 de colegi din cadrul asociaţiei au decis să sprijine acest proiect şi s-au prezentat pentru a dona", a declarat, marţi, dr. Valeriu Boruga, managerul Asociaţiei OncoHelp - Centrul de Oncologie OncoHelp, scrie Agerpres.

Anca Buldur, asistent-şef al Secţiei de Oncologie a Asociaţiei, a precizat că o dată se pot dona 450 de ml de sânge, cantitate care pare mică, dar care contează pentru salvarea unei vieţi.

"Ai spune că pare puţin. O pungă. Dar fiecare picătură din acea pungă contribuie la salvarea unei vieţi. Noi luptăm în fiecare zi, în fiecare minut să salvăm vieţi. Şi, nu de puţine ori, nu am putea să administrăm un tratament prin care luptăm împotriva cancerului, dacă nu realizăm acea transfuzie, dacă nu creştem pacientului nostru nivelul hemoglobinei", spune Anca Buldur.

Centrul de Oncologie OncoHelp este un spital universitar dotat cu 165 de paturi, dintre care 131 pentru spitalizare continuă, 29 de paturi pentru spitalizare de zi şi cinci paturi ATI SPA (supraveghere post-anestezie). În cadrul centrului sunt oferite gratuit servicii medicale de oncologie, radioterapie, hematologie, endoscopie digestivă superioară şi inferioară, imagistică medicală (computer tomograf, ecografie medicală şi mamografie). În cadrul unităţii sanitare funcţionează singurul centru de îngrijiri paliative dintr-un spital universitar din vestul ţării. Tot aici, pacienţii beneficiază de cazare şi masă gratuite pe perioada tratamentelor de radioterapie într-o clădire cu 48 paturi, care asigură condiţii hoteliere moderne.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272