REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° ConstanÈ›a Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° ConstanÈ›a Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Peste 870 de lucrători din cadrul MAI vor gestiona minivacanța de Rusalii

Peste 870 de lucrători din cadrul MAI vor gestiona minivacanța de Rusalii

A.F. 1 iunie 2023 | 00:00 841

Peste 870 de lucrători din cadrul structurilor MAI judeÈ›ene vor asigura măsurile de siguranță È™i ordine publică, în perioada 1 – 5 iunie, cu precădere în zona litorală, având în vedere numărul crescut de turiÈ™ti aÈ™teptaÈ›i în staÈ›iunile de la malul Mării Negre.

Peste 870 de lucratori din cadrul MAI vor gestiona minivacanta de Rusalii

Astfel, reprezentanÈ›ii IPJ ConstanÈ›a au comunicat că, în perioada următoare, peste 200 de poliÈ›iÈ™ti, în principal din cadrul structurilor de Ordine Publică, Rutieră, InvestigaÈ›ii Criminale, precum È™i luptători din cadrul Serviciului pentru AcÈ›iuni Speciale, folosind aproximativ 100 de autospeciale È™i 10 aparate radar, vor acÈ›iona, zilnic, în judeÈ›ul ConstanÈ›a.

În funcÈ›ie de evoluÈ›ia situaÈ›iei operative, dispozitivele de siguranţă publică vor fi adaptate pe raza localităților urbane, rurale È™i în staÈ›iunile de pe litoralul Mării Negre, cu accent pe misiunile de patrulare în zonele aglomerate.

De asemenea, peste 200 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru SituaÈ›ii de Urgență „Dobrogea” al judeÈ›ului ConstanÈ›a sunt pregătiÈ›i să intervină, zilnic, pe durata minivacanÈ›ei de Rusalii, în cazul producerii unor situaÈ›ii de urgență.

Pentru gestionarea eficientă a situaÈ›iilor de urgență, vor fi operaÈ›ionalizate cinci puncte temporare de lucru, în localitățile Agigea, Ciocârlia, Valea Dacilor, Vama Veche È™i Valu lui Traian. Acestea vor funcÈ›iona începând cu data de 1 iunie, ora 08:00, până în data de 6 iunie, ora 08:00, încadrate cu autospeciale de stingere È™i descarcerare.

Pe lângă celelalte misiuni specifice, în perioada minivacanÈ›ei, jandarmii IJJ ConstanÈ›a vor veghea È™i la desfășurarea în condiÅ£ii de siguranță a unor manifestări sportive, cultural-artistice È™i de divertisment, desfășurate pe raza judeÈ›ului ConstanÈ›a. Astfel, jandarmii vor fi prezenÅ£i la manifestările organizate de „Ziua InternaÅ£ională a Copilului”, sărbătorită pe 1 iunie, în PiaÈ›a Republicii din municipiul Mangalia, în Parcul 1 Mai din Medgidia, în PiaÈ›eta Centrului Civic din Cernavodă È™i în PiaÅ£a Ovidiu din municipiul ConstanÈ›a.

Totodată, reprezentanÈ›ii IJJ ConstanÈ›a recomandă să se respecte prevederile Legii nr. 54 din 2012, privind desfășurarea activităților de picnic, respectiv să se desfășoare astfel de activități doar în zonele special amenajate. În total, pe perioada minivacanÈ›ei de Rusalii, vor acÈ›iona, în medie, 150 de jandarmi, zilnic.

Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis” ConstanÈ›a va avea 120 jandarmi la datorie, zilnic. Pe linia menÈ›inerii ordinii publice, alături de colegii lor din IPJ ConstanÈ›a, se vor asigura că turiÈ™tii din staÈ›iunile Năvodari, Mamaia, CostineÈ™ti, Vama Veche, dar È™i din municipiul ConstanÈ›a, vor fi în siguranță.

De asemenea, pe perioada minivacanÈ›ei de Rusalii, jandarmii vor fi prezenÈ›i È™i alături de lucrătorii AdministraÅ£iei RezervaÅ£iei Biosferei Delta Dunării pe plajele protejate, dar È™i în zona punctelor de trecere a frontierei de stat.

Aproximativ 200 de poliÈ›iÈ™ti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă vor desfășura, zilnic, activități specifice în punctele de trecere, precum È™i de supraveghere a frontierei de stat. AceÈ™tia vor folosi mijloacele de mobilitate navală È™i terestră din dotare, dar È™i mijloacele tehnice speciale de supraveghere a frontierei.

ReprezentanÈ›ii Gărzii de Coastă le recomandă persoanelor care urmează să tranziteze frontiera de stat, să utilizeze toate punctele de trecere a frontierei deschise circulaÈ›iei È™i să se informeze despre timpul de aÈ™teptare în punctele de trecere, pe site-ul PoliÈ›iei de Frontieră Române, la secÈ›iunea „Trafic Online”. În funcÈ›ie de valorile de trafic înregistrate, numărul de poliÈ›iÈ™ti de frontieră poate fi suplimentat.

SpecialiÈ™tii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare È™i Consiliere Antidrog ConstanÈ›a vor desfășura, la nivelul judeÈ›ului, activități de prevenire È™i informare cu privire la efectele negative È™i riscurile asociate consumului de droguri. Astfel, vor fi realizate, în municipiul ConstanÈ›a, activități de prevenire a consumului de droguri în comunitate, dedicate Zilei Mondiale fără Tutun, Zilei InternaÈ›ionale a Copilului È™i Sărbătorii Rusaliilor Ortodoxe.

Aceste acÈ›iuni preventive vor fi centrate, în principal, în spaÈ›iile recreaÈ›ionale aglomerate, respectiv staÈ›iunile de pe litoral, evenimentele cu public numeros - festivaluri, concerte, spectacole, în cadrul cărora vor fi organizate puncte de informare È™i ateliere antidrog.

Nu în ultimul rând, specialiÈ™tii din cadrul AgenÈ›iei NaÈ›ionale împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional ConstanÈ›a vor desfăşura acÈ›iuni de prevenire a traficului de persoane în zona litoralului Mării Negre, în cadrul festivalurilor È™i a evenimentelor cu public desfășurate în această perioadă.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468