REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Petiție online pentru salvarea spitalelor CF de la DESFIINȚARE! Și cel din Constanța este în pericol!

Petiție online pentru salvarea spitalelor CF de la DESFIINȚARE! Și cel din Constanța este în pericol!

Replica API 18 mai 2018 | 00:26 1039

Constănțenii au luat inițiativa și au lansat o petiție online pentru a convinge autoritățile să nu desființeze spitalele clinice de căi ferate din țară, care aparțin de Ministerul Transporturilor. „Spune NU desființării spitalelor CFR din țară” este titlul petiției și le solicită românilor sprijinul pentru a salva unitățile sanitare de la o posibilă dispariție.

Inițiativa survine în contextul în care angajații Spitalului Clinic CF Constanța stau cu teama că unitatea sanitară va fi preluată de Consiliul Județean Constanța, iar ulterior desființată. De altfel, exemple au chiar în județ, cu unități sanitare cu vechime de la Agigea și Eforie, preluate de Consiliul Județean Constanța de la Ministerul Sănătății, iar ulterior transformate în secții exterioare ale Spitalului Județean Constanța. Mai mult, intenția preluării Spitalului CF Oradea a fost deja exprimată de Primăria Oradea, primarul Ilie Bolojan afirmând că a primit deja o adresă de la Ministerul Transporturilor o adresă prin care li se comunică dorința de a transfera unitatea spitalicească autorității locale spre administrare. Declaraţia primarului a fost făcută în cadrul unei şedinţe de consiliu Local, când aleşii locali orădeni au şi votat un acord de principiu privind preluarea spitalului. Acordul de principiu a fost dat prin votul celor 14 consilieri locali ai PNL prezenţi la şedinţă, în vreme ce reprezentanţii PSD au votat împotrivă, iar cei ai UDMR s-au abţinut de la vot, mai arată presa locală.

La fel se poate întâmpla și la Constanța, se tem angajații spitalului, mai ales că reprezentanții Consiliului Județean Constanța și-au exprimat deja dorința de a prelua imobilul de pe Bulevardul 1 Mai din municipiul Constanța. La vremea respectivă, președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu a afirmat pentru „Replica de Constanța” că era vorba doar despre o „idee” a sa, având în vedere și nevoia unui spațiu care să se preteze realizării unui Spital de pediatrie, atât de necesar în județul Constanța. În contextul împotrivirii angajaților și al discuțiilor create, reprezentanții CJC au căutat deja și alte soluții pentru spitalul de copii, luând în calcul fostul sediu al Spitalului CF, de pe strada Munții Tatra, din cartierul Palas.

Cei interesați pot găsi petiția online la https://www.petitieonline.com/spune_nu_desfiinrii_spitalelor_cfr_din_tar.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: https://www.replicaonline.ro/se-doreste-desfiintarea-spitalelor-cfr-din-tara-355410/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce tot spui tu acolo nene? Oprea isi gaseste , la fel si ceilalti medici isi gasesc imediat de lucru. Ii redistribuie pe toti la Judetean, cel mai mare spital din Cta. Problema e ce fac pacientii ? La spital se trateaza pacienti. La adica personalul medical isi gaseste de munca la privat sau la stat. E vorba de adresabilitatea celor care lucreaza in port sau nu au viza sa paraseasca portul.
1
1
Atata timp cat medicii precum Oprea in umplu buzunarele ca si cum ar fi spitalul sau pe nimeni nu intereseaza nimic.
2
2
asa se face economie !
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218