REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.1° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Petiție pentru mutarea cartierului social Henri Coandă din Tomis Nord

Petiție pentru mutarea cartierului social Henri Coandă din Tomis Nord

Virgil STOIAN 15 noiembrie 2022 | 00:00 9201

Locuitorii zonei de lângă cartierul social Henri Coandă susţin că au ajuns la capătul puterilor. Aceştia au formulat o petiție la Primăria Constanţa în care și-au spus nemulțumirile dar au și încercat să furnizeze soluții pentru rezolvarea, măcar în parte, a problemelor pe care le fac cei din cartierul social. Oamenii susţin că, pe lângă gălăgia de nedescris, la ordinea zilei sunt furturile din maşini, vandalizarea autovehiculelor, mizeria şi locuinţele sparte. Petiția a fost înregistrată la Primăria Constanța dar și pe platforma online, locatarii așteptând răspunsul municipalității.

cartierul Henri Coandă

Problemele de care se plâng locuitorii sunt felurite, dar în special mizeria făcută de cei din Henri Coandă, gălăgia excesivă, atât ziua cât și noaptea dar și vandalizarea mașinilor și creșterea numărului de spargeri ale autoturismelor. Locatarii solicită măsuri din partea Primăriei, menite să conducă la rezolvarea problemelor învederate și la aducerea la normalitate a gradului de curățenie, nivel zgomot, nivel risc si stabilitate în cartier.

cartierul Henri Coandă

Câteva dintre problemele semnalate sunt: o mare parte din ambalajele produselor achiziționate de la chioșcul din zonă sau consumate în drum spre sau dinspre cartierul Henri Coandă sunt aruncate în această zonă (ambalaje carton, plastic, recipiente plastic sau aluminiu-sticle plastic de diferite dimensiuni); zgomotul stradal este cu mult peste cel normal și peste gradul altor zone, din cauza comportamentului locatarilor cartierului Henri Coandă, manifestat atât ziua, cât și noaptea; în zona de parcări închiriate, anumite persoane din cartierul Henri Coandă – în special copiii – se urcă pe mașini, le zgârie, sparg sticle în jurul lor și provoacă și alte probleme autoturismelor parcate, vandalizari, în mod voit. Mai mult decât atât, prețurile apartamentelor au scăzut cu 25-30 la sută, în această zonă.

Petiția depusă de locuitori către Primăria Constanța

Soluții propuse de petiționari

Cei care au făcut petiția au propus și niște soluții pentru rezolvarea problemelor: o implicare mai consistentă a Poliției locale, montarea unor plăcuțe avertizoare gen „Păstrați curățenia“, „Păstrați liniștea“, atenționarea cu acordarea unor amenzi conform legilor; adoptarea și aplicarea unor metode educare-reeducare a cetățenilor zonei respective, de comportament, in exteriorul campusului; aplicarea de amenzi și adoptarea unor hotărâri potrivit cu care încălcarea repetată a normelor de liniște și curățenie să conducă inclusiv la pierderea locului în cartierul Henri Coandă sau obligarea persoanelor care au primit un astfel de loc să fie implicate la curățenia din zonă. Cea mai simplă metodă de rezolvarea a problemelor, potrivit petiționarilor, este relocarea cetățenilor din Henri Coandă în altă locație.

În concluzie nemulțumirile celor din zonă cresc, iar aceștia așteaptă o rezolvarea de la municipalitate, situația fiind una destul de gravă, în opinia locuitorilor din zonă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt dezacord cu domnul VASILE eu sunt r*mâncă și credeti-mă că m-am saturat de tot haosul din acest cartier dar măcar sa rămână numai persoanele civilizate și care au un comportament decent
0
0
Voi vreți sa mutați cartierul ?dar cu cetățenii Onești și oameni la locul lor ce face ți?
1
0
Sunt perfect de acord cu aceasta mutare! Și sa adăugăm și problemele pe care le fac acești copii în scoala nr 36, un caz recent este nepotul meu care a fost agresat fizic,întors acasă cu haine rupte,vânătăi și alte amenințări, asa ca am fost nevoiți sa îl mutam de la acea scoala!! Dacă nu se va lua atitudine se vor intampla situații mult mai urate!!
3
0
Fără amenzi.Propun cei care se găsesc vinovați să fie puși să facă curățenie în oraș,și bineînțeles urmăriți să facă lucru bun.Amenda nu o plătește nimeni că nu au bani.
0
0
Solutia e sanctionarea nominala a celor necivilizati, iar la trei sanctiuni afara din campus. Nu au buletinul la ei? La sectie si amprentare, ca sa se adune la cazier.
8
2
La sapun cu ciorile!
15
2
Sunt de acord cu petiția a-și dori mutarea lor în altă zonă a orașului, nu se mai poate trăi cu ei ,sunt foarte gălăgioși, este foarte multă mizerie,avem nevoie de liniște.
18
1
Adica problema ta sa fie a altora ? Mars in plm de p*****a sinistra
5
8
Sunt de acord cu petiția și dorim mutarea acestora în altă zonă a orașului, din cauza a cea ce se întâmplă în zonă nu putem vinde locuința..
15
4
Romanii care fura in UE comenteaza aici :)) fimi-ar scarba de voi. As fi vrut sa fie cu nume si poza sa stiu cum arata toti ratatii care comenteaza aici. Efectiv sunteti mai rau decat ei .. distrusilor.
3
24
ce petitie, mah? cu furci si topoare, ca la Bobilna.
17
2
Unde putem semna petitia?
17
0
@Anca Iti este rusine de parerile bazate pe raul provocat zilnic de catre t****i asupra noastra ca societate dar nu iti este rusine de limbajul tau de mahalagioaica. Imi pare rau pentru tine, ori este t*****a ori esti p*****a de bubui de nu iti dai seama cui ii iei apararea. In final...moarte ciorilor, blestematele mereu se rahateaza pe masini si isi fac cuiburi in cei mai iubiti copaci :)
12
2
Sunt de acord cu petitia... MUTAREEE
11
1
Stati linistiti ca pe astia nu ii misca nimeni de acolo, doar cu foc sau o bomba !Cu zburatoarele astea asa se lucreaza ! Foc FOC FOc si pleaca singure !
8
2
Familia lu mazare.de s ar duce toti la el
9
2
Adunatura de rasisti bolnavi. Sper sa fiti tratati la fel cand va duceti in Italia Spania Franta. Cat tupeu aveti jegurilor. Sunt roman si ma pis pe toti care au dat comenturi. Efectiv mi-e rusine ca traiesc printre idioti salbatici ca voi .. multa mui.e
5
26
Ca jurist singura soluție este .....demolarea acestui campus ..deportarea tuturor trântorilor ..totuși sâ li se dea șansa de a alege între India și Siberia etc.
25
0
este o solutie foarte buna mutarea acestor cetateni in alt cartier. cel mai potrivit cartier pentru dansii ar fi Tomis Plus,cartierul rezidential al arogantilor si habotnicilor , s-ar integra perfect acolo.
19
1
trebuie dusi la marginea orasului, chiar la iesire din oras si monitorizati, obligati la munca si taiate ajutoarele
22
1
toate C I O R I L E si UNGURII din tara asta!
8
2
arbeit macht frei !!!!!
21
5
Asa eate cand votezi PSD-ul pentrubun pui si un kg de prez
16
2
Si acum, intrebati-i pe aia din Covasna (pe ungurimea putinista min0ritara lui Viktor Orban) daca sunt de acord cu aceste cerinte, in schimbul "autonomiei Covasnei". Ii primesc si pe t.i.g.a.n.i langa ei? Sa vedem atunci cum stau lucrurile, mai "caraie" vreunul? Pare o solutie viabila. Hahaha! Adevarul doare, nu-i asa? Asa negociaza un adevarat lider. Deci, votati-ma in 2024! Candidez la prezidentiale, sa moara Guess Who daca va mint!
27
1
Daca autoritatile nu rezolva aceasta problema o vom rezolva singuri si atunci veti vedea ce se intampla.
20
2
Am gasit solutia! Toti "asistatii astia sociali" adica toata e.t.n.i.a rr.o.m.a (adica toti ti.ga.nii) sa fie MUTATI in COVASNA! Sa ii primim in ROMANIA doar CU PASAPORT! Atunci am sa fiu de acord sa oferim AUTONOMIE COVASNEI. Corect? Corect! Iar la prima incalcare minora a unei legi din Romania, sa fie declarate "persona non grata" si ii trimitem fortat in COVASNA. CORECT? CORECT! Pe unde vor mai iesi "problematicii din Covasna? Vor sta in banca lor, acolo in Covasna "autonoma", ca sunt incercuiti si isi vor duce linistiti traiul. Am dreptate sau nu am dreptate, ba, fratilor? Impacam si capra si varza, le dam "autonomie", scapam si de astia de pe strazi. S-a facut dreptate sau nu s-a facut? "Vreti sa fiu presedintele vostru? Candidez in 2024!!!
32
2
"Locuitorii zonei nu mai suporta" ca le scade valoarea imobiliara,adica totul e despre bani.De parca stateau la Menton...sunteti in camp la marginea orasului nu va convine mutati-va in centru sau la Bucuresti
8
19
Sa integrez niste c***i de astea cu grenada!
10
3
Sa-i s**i la pouli pe toti rasistii! Parerile pupincuristilor idioti ca tine nu conteaza! Sper sa te ''viziteze'' cat de curand un card de c i o r i care sa te fure si sa-ti vandalizeze masina! Sa vedem daca dupa o sa-i mai pupi in c*r?!
16
9
romania, este SINGURA TARA DIN LUME, in care TIGANII SUNT ASISTATI SOCIALI si traiesc DOAR PE SPATELE FRAIERILOR CARE MUNCESC SI LE PLATESC TOTUL !!! NU SE VA REZOLVA NIMIC, NICIODATA !!! Romanii sunt mult prea NAIVI si LASI ca sa se REVOLTE vreodata !!!
27
2
E FOARTE BINE ALEASA ZONA. Acolo vor ramane si se vor integra. Parerile rasistilor infecti nu conteaza..
5
30
Mutati toti cu toate sandarmalele lor, daca nu au loc unde, sa-i ducem fix in casa lui Mazare, ca el cu PSD Constanta ni i-a bagat pe gat. El cu j.d.nii lui au stricat orasul asta, a ajuns un oras nenorocit. Aara cu ei din zona Graniceri-TOMIS NORD
20
2
Esti doar un frustrat pe internet. p***t, incult si sarac mintal. Nu e nimic ... aici pe site poti revarsa frustrarile. Ma pis pe tine si pe familia ta .. daca ai
2
18
Cred ca autoritatile dorm si asta nu este bine . Nu este bine pentru ca cetateni din acele cartiere nu au nici o vina . Cel putin patru daca nu chiar cinci cartiere sunt afectate . Ar trebui facut ceva ca delicventa sa inceteze , ori este posibil sa izbucneasca un conflict de proportii . Sunt ca un cancer , si asta pentru ca administratia orasului de la acea vreme nu a gandit ca va fi o problema . Pe bune ca trebuie facut ceva si repede .
20
1
Ceaveti cu noi romani rasiali sifoane mari suntet ati furat tara nu mai este nimic ce se fure dupa tine vreti sa faceti demolare la hari coanda nu o sa faceti noi votam cu chirac si nu ne muta am auzit de la domnul ovazian ca are baze la noi la vot dati voi la carute avem cai vrem sa muncim cistit
2
20
ii asteptam pe domnu pulitisti in cartier sa le dam o discutam amiabila cu sabiile
2
14
Sa-i mutati pe Mihai Eminescu?Sau mai bine in Faleza Nord si Tomis Plus +++ cum genial spunea cineva mai jos?Acolo e loc pentru ei sa inteleaga si "rasistii" sau "b"elitele inventate dupa 89 ca cinghene fac parte din poporul lor.In USA a fost nevoie de un razboi sa uneasca firea umana si sa inteleaga ca nu culoarea face diferenta ci umanitatea si spiritul,sper sa nu fie cazul si la noi.Daca in loc sa-i integrati le-ati "papat banii" prin Primaria CT prin Prefectura CT prin organizatiile judetene si municipale si ONG-uri sorosiste care s-au comportat in stil GOMORRAH inventand "oameni de e t n i e si buna-credinta" nimic altceva decat niste impostori (non-r**i) ...Le-ati mancat dreptul de a se integra si nu le-ati oferit nimic.Europa stie asta si USA la fel...sunteti o rasa mai infecta daca am sta sa judecam la rece si daca am fi rasisti nu?DAR NU E NORMAL! Ei,au fost sclavi ca si negri in U.S. doar ca stapanii nu erau land-lords ci preoti asa ca... sa nu uitam ce a facut BISERICA ORTODOXA cu E.T.N.I.A cand a tinut in sclavie si r**i si arabi,sirieni,iranieni,marocani si ce mai erau pe aici de culoare si se putea numi in termen general t i g a n.L-ati uitat pe DUMNEZEU neam de javre si va meritati soarta,si fara apa calda si cu niste conducatori de kkt invadati de coruptie si acum mai sunteti si rasisti cu cine nu trebuie...pe nazistii din Ukraine nu-i vede nimeni,hai sa ne luam de astia ai nostri ca sunt mai negri...rumunii... F U C K O F F
4
20
Aruncatorul de flacari si cateva bobite cu naplam sa vedeti ce curatenie se face
17
2
Astia au o sanatate de fier si energie maxima pentru ca sunt nemunciti! Dusi la tara, sa munceasca in agricultura, zi lumina! Nu au ce cauta in oras!
27
3
Dusi la marginea orasului, si arsi intr-o groapa comuna, copii, tineri, batrani, toti sa moara, sunt niste rebuturi, produc doar hotie, mizerie si menelisti. Sa moara toti in pwla mea de t****i borati.
22
3
Ar fi pacat... Asa atmosfera nu gasesti decat la carnavalul de la Rio
5
8
Sa vedem daca partidul putinist AUR semneaza aceasta petitie sau nu semneaza. Pentru ca ei s-au ridicat prin NOUA DREAPTA si alti legionari (fascisti antisemiti). Sa vedem, milionul ala de "semnaturi" pentru demiterea lui Iohannis, mai semneaza acum petitie pentru a muta acesti INTERLOPI in afara orasului, undeva la periferie, mai prin camp, unde le este locul, sa-si creasca linistiti cei 6 cai frumosi? Nu am exagerat cu nimic. Recititi definitia interlopilor si stabiliti apartenenta acestor "asistati sociali din Coanda" la definitie. Hai, AUR! Fa-ti datoria! Nimic, nimic? Pentru ca si George Simion provine tot dintr-o familie de "asistati sociali" precum acestia cu 6 cai frumosi din Coanda. Daca imi intelegeti ironia, caci tatal sau, Constantin Simion are dosarele penale pentu ultras, dupa ce a batut 6 politisti. Iar fii-su declara ca vrea sa faca 6 copiii cu Irina Munteanu. Hahaha! Traume ale copilariei, umbrele trecutului, Georgica? Tatal sau e cel mai cunoscut betiv scandalagiu din sat. Intrebari? Constantine, Constantine, ce cacat in ploaie ai lasat dupa tine... Constantine, Constantine! Asa tata, asa fiu!
18
4
Astfel, lasam problemele sa-si faca probleme intre ele, iar apoi scapam cu totii de problema cea mare. Problema rezolvata? Alte intrebari? V-ati pus problema?
13
2
Propun sa fie mutati toti in COVASNA, langa ceilalti minoritari. Iar cine nu respecta legea si se "crede la el acasa" desi le-am oferit doar "azil" in Romania, atunci sa raspunda conform legilor Romaniei. De acord? Repet, sa fie mutati toti in COVASNA, langa unguri! Sa vedem daca lacheii lui Viktor Orban sunt rasisti sau oameni.
28
2
Mutati-i in Donbas, sa vedem daca sunt mercenarii rusi Wagner nazisti sau nu!
17
3
Da trebuie ,Primăria să îi mute .
12
1
Este foarte bine aleasa acea locatie. Acei oameni au nevoie de ajutor. Sper sa ramana acolo si sa se integreze in societate. O zi buna
2
20
De acord cu ideea de ai duce pe toti intr-un loc , intr-un judet , unde sa sa fure intre ei, sa se bata intre ei. Iar autoritatile sa fie mai ferme cu ei, ca daca ar face un roman asa ceva e hartuit cu amenzi si cu puscaria.
15
2
sa ii mutati la mai multe margini ale orasului, nu pe toti in acelasi loc...
5
8
Sunt de acord cu mutarea lor, la marginea orașului, departe de civilizatie
21
2
Mutati-i in fundul tarii, sa nu-i mai vedem si sa nu-i mai auzim. O masa de paraziti, hoti, criminali si talhari.
21
2
Se pare ca Antonescu nu a gresit cand le-a facut tiganilor din Romania o zona numai pentru ei,la Bug,nu stiu daca asha se poate face si acum dar ar fi bine,nu naplan,nu moarte tiganilor sau alte jigniri ci sa fie adunati toti r***i din tara si dusi intrun judet numai al lor unde sa se bata si sa se fure intre ei,acolo nici de politie sau judecatori nu va fi nevoie caci se vor judeca ei cu staborul lor dupa legile si traditiile tiganesti.
20
2
BENZINA SI FOC
20
2
Petitiile trebuiesc depuse la cel care se ocupa de HC, adica la dede pherodin , el statea la alegeri printre ei. Ce asa va fac, voi i-ati votat, deimpreuna cu conatoonali din HC.Poate va rezolva, zic.
11
2
datile pachete u.e. , datile ...bonuri de hrana si ...curent suventionat , ei sunt cei ce vau ...votat si vor vota!e viitorul electoral al politicii romanesti ,copii cati mai multi cu indemnizatii ...marite!
6
7
Faceți petiție către Radu Mazăre sa va rezolve problemele, el și compania i-au adus acolo. Face-ti petiție să iasă obligatoriu la munca în orașul Constanța ,nu sa stea pe banii statului. Faceți petiție ptr gaze,lumina preturi,carburanți, nu pentru rablele alea din campus. Sa-i mute la ieșire din cta,spre valul traian. Toți de acolo care au 18 ani obligatoriu, sa ai dreptul sa stai la campus...sa ai servici...în oraș este nevoie de fortza munca..ptr terminarea lucrărilor...și atunci numai au timp ptr altele...
16
2
Mutati cartierul de c i o r i la Polul Nord!
26
2
Pai chitcanul e neam cu ei , pierdeti vremea cu petitii.
7
9
De ce nu faceti petitie sa dati guvernul jos sau presedintele de ce nu facetii petitie la ukrainieni care va ia mankarea de la gura si sanatatea de ce nu fa faceti petitie pentru preturile care sau scumpit normal ca nu puteti face petie pentru aste dor pentru spita de jos putetiii ca acolo sus va da la M...ie...
10
34
Sa ii mutam in Tomis Plus
29
5
Sunt r**i din rominia vorbitori de limba romani
8
13
Săi trimiteți la muncă nu la stat moca pe spinarea noastră nu stricatile tarabele
34
4
Au început să ne conducă Mafioți țigăniei
21
3
Să-i facem astronauți, sa colonizeze Luna:))
26
2
Napalm direct, asa se dezinfecteaza.
25
2
Sa ne ștergem cu petiția voastră la c*r , va meritați soarta , majoritatea ati votat cu doua mâini știți voi pe cine ..nu dau nume !
21
10
Astia traiesc degeaba pe pamant. Gazati precum au fost jidanii.
21
7
Ce scrie pe buletinele lor ?Romania cumva? in caz ca da ar trebui bagati la puscarie toti cei din Partida Romilor si cei din primarie din 2007 si pana-n prezent pentru nerespectarea Strategei de Integrare si Incluziune venita de la E.U.,pe scurt in loc sa faca ceva pentru e***e si sa-i integreze au impartit banii intre organizatii care si-au adus beneficiu personal ...MAFIA DIN GUVERN...MASONERIA...ca doar sunt masoni respectivii beneficiari.
15
9
TIGANII SPARG MASINI SI LOCUINTE NON-STOP si prostii vor sa le monteze " placute " cu PASTRATI CURATENIA, PASTRATI LINISTEA !!!! De ce nu le montati si placute cu FURATUL, DAUNEAZA GRAV LIBERATII ( semnat, MAZARE ) sau CINE SPARGE AZI O CASA, CU MAZARE VA STA LA MASA ( POARTA ALBA ) sau CINE ASTAZI VIOLEAZA, O SA IA PU.LI IN GA.OAZA ? ? ?
45
5
Sa spuna public chitac, cati dintre TIGANII din henry COARDA au loc de munca si cati dintre ei platesc UTILITATILE, IMPOZITELE, TAXELE !!!! Daca se dovedeste ca acesti PARAZITI traiesc pe banii constantenilor, JUSTITIA SA APLICE LEGEA si chitac, dimpreuna cu toti acolitii care SPONSORIZEAZA ILEGAL TIGANII, din banii fraierilor din Constanta, sa ajunga dupa gratii !!!
43
8
Virgile nu te-a mai violat nici o c****a ? Toate ciorile din cartier violatil pe grasut
18
9
MAFIA MAZARE-CHITAC a DISTRUS Constanta !!! chitac NU ESTE PENELIST !!! NU A FOST NICIODATA !!! CIOLANIS la impus drept candidat din partea PNL !!! chitac este membru marcat al MAFIEI MAZARE, cea care a DISTRUS Constanta !!! Propun EXTIRPAREA CIORILOR din henry COARDA sau mutarea acestora la POARTA ALBA, sa fie aproape de TARTORUL MAZARE !!!
23
6
Locuitorii acestei zone au fost pedepsiti ca tot timpul partidele de dreapta aveau rezultate peste media celorlalte zone. Ca drept multumire cei din partidele de dreapta nu fac nimic sa remedieze acest lucru. Ar trebui facuta si o petitie online in aceasta cauza sigur numarul semnaturilor va fi foarte mare.
20
6
Mazare a facut ghetoul ca sa-i mute din casele din peninsula retrocedate catre "mostenitorii" savulescu si borcea. Numai in dosarul ala prejudiciu e de peste 100 milioane de euro. Acum nu mai are nimeni niciun interes sa faca nimic. Constantenii care locuiesc in zona au ramas cu napasta pe capul lor, si daca vor sa vanda, nu vrea nimeni sa cumpere langa HC, sau ofera un pret derizoriu. Cat despre "rezidentii" din HC, in marea lor majoritate c.i.o.r.i. spurcate, nu mai pleaca de acolo. Toata ziua se plimba gratuit cu 101 la mall la city sau dau cu cioarda prin piata la tomis 3.
52
1
Plin de t****i cersetori daca au ocazia noaptea fac crime fara nici o remuscare animale de oameni. Sicaneaza copii si femeile isi bat joc in continuu si stai asiatati sociali pe viata… AJUNGE
49
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468