REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Petre Daea despre războiul mondial al pâinii: "România nu va avea probleme"

Petre Daea despre războiul mondial al pâinii: "România nu va avea probleme"

Replica API 6 iunie 2022 | 08:53 839

Cât de aproape de România este războiul mondial al pâinii anunţat în Occident? Fostul Ministru al Agriculturii, Petre Daea, scrie antena3.ro

Petre Daea este optimist cu privire la situaţia României în acest aşa zis război mondial al pâinii. El a explicat condiţiile îngrijorării internaţionale, dar şi estimările pentru producţia românescă de grâu.

"În condiţiile în care ne aflăm şi focul acesta deschis în Marea Neagră, creeaza o serie întreagă de probleme între care şi aprovizionarea cu grâu.

Ştim foarte bine că peste tot se foloseşte, dar nu peste tot se produce. Iar Rusia şi Ucraina, care se află în conflict, sunt ţări exportatoare, se află în plutonul fruntaş al ţărilor producătoare de grâu care aprovizionează planeta, pe acele ţări care nu pot să producă şi sunt dependente de import.", a explicat Daea.

El a mai spus că în ţările din bazinul Mării negre, printre care se află şi România, "îngrijorarea creşte exponenţial în condiţiile în care focul nu se stinge, iar blocajul este la ordinea zilei".

Pentru România nu sunt probleme deosebite, a precizat fostul ministru al Agriculturii. Culturile de cereale sunt în stare de vegetaţie, recolta începe să se adune peste o lună de zile la grâu, până atunci începem recoltarea orzului.

"Producţie există, stocuri există, România nu va avea o asemenea problemă, însă să fim tot timpul cu ochii pe ce trebuie şi în primul rând pe terenurile României, să le cultivăm.", a spus Petre Daea.

El a mai estimat că deşi nu suntem într-o situaţie delicată, "tulburările vor continua atâta timp cât focul acesta nu se stinge şi nu intră în normalitate fluxurile comerciale".

Petre Daea a estimat totodată că guvernanţii au luat deja măsurile corecte, asigurând fermierilor bani ca să poată cultiva terenul şi să întreţină culturile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba agricultorule,miroase parchetul fomistule.ba ecuristule,vezi in port cum exportam grine si importam totul,bouare.Daea deabia leaga doua vorbe,daca-i dai ceva sa citeasca nu intelege nimic,este un taran nespalat!
1
0
Bai slug a ord inara, bai do bitocule, bai avortonule, daea a fost cel mai bun min al agriculturii pe care l-a avut tara asta mi-as pla in ma-ta si in tot neamul tau. Sper ca tu si familia ta sa aveti probleme cu paine, sa mai eliberati locuri ca si asa suntem prea multi
1
0
ba daea,tie nu ti.a zis nimeni ca esti un ymbecil cu inteligenta unui activist pcr,adica nula?daca dai grine pe nimic,de unde sa mai ai bani de tractoare,utilaje,ingrasaminte,irigatii,paza,stocare,ba berbecule???
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212