REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.2° Constanța Vin., 12 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6697
17.2° Constanța Vineri, 12 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6697
 

Petre Daea intervine direct la Comisia Europeană, după ce fermerii români au acuzat că sunt falimentați de Ucraina

Petre Daea intervine direct la Comisia Europeană, după ce fermerii români au acuzat că sunt falimentați de Ucraina

Ana Maria LIPAN 20 martie 2023 | 00:00 686

Ministrul Agriculturii Petre Daea se va întâlni luni, la Bruxelles, cu comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală, Janusz Wojciechowski, în cadrul căreia va fi abordată tema identificării celor mai bune soluții privind sprijinul fermierilor afectați, ca urmare a conflictului din Ucraina, scrie stiripesurse.ro.

Petre Daea intervine direct la Comisia Europeana, dupa ce fermerii romani au acuzat ca sunt falimentati de Ucraina

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, Petre Daea va participa luni la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, care va avea loc la Bruxelles. Pe agenda discuțiilor se vor regăsi subiecte de interes pentru fermierii români, precum: situația piețelor agricole, aspecte legate de comerț în domeniul agriculturii, pescuit și acvacultură, regulamentul privind refacerea naturii, revizuirea inițiativei UE privind polenizatorii, raportul elaborat de grupul de reflecție european privind sectorul cărnii de porc. Fermierii români s-au plâns că sunt falimentați de ucraineni.

Consiliul va invita oficialii europeni la o dezbatere despre situația actuală a piețelor agricole internaționale ce se va axa pe relațiile cu principalii parteneri comerciali, pe actualele negocieri și provocări legate de comerț, inclusiv în contextul situației actuale din Ucraina.

Președinția suedeză va furniza informații cu privire la implicațiile pentru agricultură și silvicultură în UE referitoare la propunerea de regulament privind refacerea naturii. Comisia va informa miniștrii cu privire la raportul elaborat de Grupul de reflecție european privind sectorul cărnii de porc și, totodată, va furniza informații cu privire la comunicarea sa recent publicată privind protecția speciilor polenizatoare.

Tot luni, ministrul va avea o întrevedere cu comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală, Janusz Wojciechowski, în cadrul căreia va fi abordată tema identificării celor mai bune soluții privind sprijinul fermierilor afectați, ca urmare a conflictului din Ucraina.

Europarlamentarul Dacian Cioloș i-a cerut vineri comisarului european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, reevaluarea ajutoarelor compensatorii pentru fermierii români pentru a face față impactului războiului din Ucraina.

„Datele pe baza cărora a fost calculată valoarea ajutorului acordat fermierilor români nu arată imaginea reală a situației de pe teren. Prin urmare, sugerez nu doar reluarea dialogului cu autoritățile române pe această temă, ci și evaluarea situației cu date actualizate, inclusiv misiuni de informare la fața locului, deoarece unele dintre datele furnizate par să fie depășite. Trebuie efectuată o analiză economică cuprinzătoare pentru a înțelege amploarea impactului pentru fermierii români în cele mai multe zone afectate”, a spus Cioloș.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un ministru jalnic,comunist sadea care nu poate sa vorbeasca dar sa se mai si bata in ue pentru drepturile agricultorilor romani! Are toate lipsurile unui m*****n
1
1
RESPECT TOTAL...UN ADEVARAT MINISTRU
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
311315232542
5/49
1352812212
joker
15313213715