REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Petre Neacșu, mai ȘMECHER decât prevede LEGEA: și-a SUPRAETAJAT hotelul din Mamaia ILEGAL

Petre Neacșu, mai ȘMECHER decât prevede LEGEA: și-a SUPRAETAJAT hotelul din Mamaia ILEGAL

Replica API 27 martie 2021 | 22:11 7479

În ultimii ani, șmecheria a fost la mare cinste, în Constanța. Șmecherii au construit pe domeniul public, fără autorizație, sau și-a renovat ori supraetajat imobilele tot fără autorizație. Chiar și atunci când li s-au impus să intre în legalitate, aceștia au continuat să sfideze legea. Unul dintre cei care fac parte din categoria aceasta se numără și Petre Neacșu, patronul hotelului Marea Neagră din Mamaia. Aceștia și-a supraetajat imobilul fără autorizație, aspect constat de echipa de control din cadrul Primăriei Constanța. Lucrările au fost efectuate în urmă cu câțiva ani și, în ciuda faptul că i s-a impus, prin procesul verbal de contravenție, să intre în legalitate, Neacșu a rămas pe poziții. Așa că primăria se chinuie să obțină undă verde pentru demolarea lucrărilor... forțat.

În cadrul acțiunilor de control efectuate de inspectorii Direcției Corp Control la imobilul din Mamaia Complex Marea Neagră, în urmă cu vreo șase ani, s-a constatat încălcarea dispozițiilor art. 26 alin. 2 din Legea nr. 50/1991, privind executarea de lucrări fără autorizație de construire, constând în supraetajare imobil existent parter cu un etaj, recompartimentări interioare parte și modificări fațade la imobil P + 1E cu funcțiunea de cazare, fără autorizație.

Exponențial S.R.L, societatea în baza căreia funcționează hotelul Marea Neagră din Mamaia, a fost sancționată contravențional, dispunându-se obținerea autorizației de construire pentru lucrările realizate. Întrucât aceasta nu s-a conformat, primăria a solicitat instanței obligarea firmei la desființarea lucrărilor într-un anumit termen, în caz contrar abilitarea Primarului să desființeze pe cale administrativă. Din 2017 se judecă primăria cu Neacșu, însă dosarul a fost făcut ping pong pe la instanțe. În primă fază, a ajuns la Judecătorie, a fost declinată competența la Tribunal, acum dosarul a ajuns la Curtea de Apel.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum e cu vinerea la voi,parcă aveați o înțelegere la voi
0
0
Moarte machidonilor, au acaparat orasul!
0
0
Ce smecher domnule, un prost cu sonerie, un taran! O sa-i darame primaria sandramaua aia din lemn pe care el il considera el hotel! Dumnezeu nu doarme dom Petrica!!!!!
2
0
Da, se poate.Orice este posibil cu sprijinul ,incuviintarea si acordul tacit al functionarilor corupti din Primaria Constranta.Eu nu pot sa inlocuiesc o sipca din gardul casei mele ca politia locala imi bate la usa.La altii se poate.
10
1
Pe cale adm8nistrativa!
6
0
Pai omul na fost lasat probabil de escroci arhiteti ai lui mazare si fagabau no fi dat mita si normal ca a actionat asa cand vedea ca toti toarna betoane..pe langa el...dar totusi a fost cu simt doar un etaj...sa fim seriosi . ..
11
6
Bine Petre, Stie Petre , Joaca Petre
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272