REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Petrică Miu îi cere fostului director de la Liceul Virgil Madgearu 40.000 euro pentru că i-a stricat imaginea!

Petrică Miu îi cere fostului director de la Liceul Virgil Madgearu 40.000 euro pentru că i-a stricat imaginea!

Replica API 16 noiembrie 2019 | 00:00 1490

A sărăcit fostul inspector general şcolar?

A sărăcit fostul inspector general şcolar?

Camelia Marcu

Scandalul dintre Petrică Miu, proaspătul demisionar de la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Constanța, și fostul director de la Liceul Virgil Madgearu, de altfel, colegi la aceeași școală, pare departe să se fi încheiat. După ce și-au aruncat reciproc acuzații în presă în urmă cu doi ani, Petrică Miu vrea... "să-și repare imaginea" cu 40.000 de euro, bani pe care-i solicită în instanță de la Camelia Marcu.

În 2017, Camelia Isabela Marcu, fostul director al Licului Virgil Madgearu, acuza că se fac presiuni din partea inspectorului general de la acea vreme, Miu Petrică, pentru demiterea sa ca director numit în urma susţinerii probelor de concurs, în 27 noiembrie 2016, dată la care a fost notată cu 2 de către Miu, fiind membru în comisia de evaluarea. În aceeași comisie, s-a aflat atunci și actualul director de la Madgearu, Martinaș, care a notat-o cu nota 3. Marcu a reușit să obțină reevaluarea lucrării în alt județ, moment în care a obținut o notă mult mai mare. ”Diferenţa dintre nota 2 şi nota 8,50 acordată de ceilalţi participanţi în comisia de evaluare arată că domnul Miu Petrică trebuia să fie sancţionat. Conform legii, la o aşa diferenţă, un profesor, timp de cinci ani nu mai are dreptul să facă parte din vreo comisie sau chiar promovat în vreo funcţie! Eu cred că noi, directorii competenţi, alături de profesorii şi elevii buni, putem face presiuni asupra politicienilor şi schimba învăţământul pentru a avea elevi fericiţi şi bine pregătiţi profesional. Directorii şi profesorii buni trebuie să preia conducerea sistemului de învăţământ!”, declara în presă, la acea dată, Camlia Marcu. Într-un final, Marcu și-a pierdut statul de director al unității de învățământ, iar de aici a început scandalul și acuzațiile, și de o parte, și de alta. Miu s-a considerat nedreptățit, considerând că fostul director i-a pătat imaginea, fapt pentru care, în urmă cu câteva luni, mai exact în iunie, a decis să o dea în judecată pe Camelia Marcu.

Petrică Miu

Acțiunea ce are ca obiect răspundere delictuală a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei în iunie, însă nu a fost stabilit un prim termen de judecată. ”Îmi cere 40.000 de euro, considerând că l-am calomniat, că i-am pătat imagina, fiind foarte cunoscut în Constanța și respectat de instituțiile statului”, a declarat, pentru Replica, Camelia Marcu. ”Dumnealui m-a denigrat pe mine și a făcut predicție astrologică că se va vedea că nu voi știi să manageriez. A dat nota 2 la interviul susținut în 2016, iar Lidia Martinaș (actualul director al Liceului Virgil Madgearu) m-a notat cu 3. Ministrul de la acea vreme a prevăzut mizeria și a decis ca lucrarea să fie reevaulată în alt județ și, în final, am obținut o notă mai mare. Petrică Miu a mințit, spunând că nu el mi-a dat nota 2, ci doamna Codreanu. M-a denigrat atât de urât, iar eu am tăcut, încât toți colegii noștri l-au crezut. L-au crezut pe el, și nu pe mine, care s-a prezentat pe funcție numit și nu prin concurs. El nu a dat niciodată un concurs pentru funcția de inspector general”, a mai spus Marcu. ”Lucrează mizerabil, dezinformează, calomniază, iar rezultatele lui sunt 0”, a conchis Marcu. De asemenea, Miu mai solicită magistraților ca, hotărârea ce o vor pronunța în favoarea lui (?!) să fie publicată într-un ziar național, pe cheltuaială pârâtei. Petrică Miu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
el si copiii lui sa traiasca bine, studenti in bucuresti, sa aiba apartament cumparat de tata pe banii alora care muncesc. ce s-a gandit ticalosul, mai fac si eu un ban poate merge ca in america! cer bani ca am fost "hartuit" ca trebuie sa muncesc! ori daca nu i -a iesit cu functia de primar la cogealac,aici nu, hai sa-ncerc poate in romania se mai poate face bani si altfel. daca altii s-au imbogatit tot furand, mintind, el de ce nu?
4
1
II TREBUIESC BANI SA PLATEASCA CREDITUL CU CARE A CUMPARAT APARTAMENTUL DIN BUCURESTI ! DAR O INTREBARE PENTRU COMUNISTUL PETRICA MIU: NU ATI VANDUT INCA LOCUL DE CANDIDAT LA ALEGERILE LOCALE DIN 2020 DE LA COGEALAC ? ESTE PREGATIT BEREGOI SA PLATEASCA CA SA VA FACA PLACERILE ? SARACUL NICI NU STIE IN CE S-A BAGAT !
5
1
Miu. Hanu. Bercaru. Boranda. Portase. Toti sunt nulitati. Toti vor doar ciolanul. Toti prosti si mincinosi. Faptele tale Miule vor produce efecte grave. Pentru tine si proastele tale. Votam PSD sa vina iar Miu cu proastele lui.
7
2
Frustrati ca ati plecat. Taranul si multele lui. Sa castige procesul ca sa plateasca atunci cand va pierde celelalte procese.
8
2
si cand ti-a stricat imaginea? cand erai in concediu medical? in zile libere? cand chiuleai de la ore si martinas lidia te ponta prezent? cand erai in campanie electorala si nu la serviciu? cand ai demis-o din functie? cand ti-ai luat un an liber in speranta ca machedoniite vor alege primar la cogealac
14
3
miua in isj a introdus-o distrusul ala analfabet, stie ancutza..psdisti de rahat ce sunteti...
10
4
daca si petrica miu e machidon, atunci si ion iliescu e ...
7
1
Esti cel mai prost din curtea scolii. Ti-a fat Nutzi la muie. Ti-a dat Niko la muie. Esti un jegos de makidon.
7
6
Femeia panarama vorbeste ca o rama
6
10
Acest vierme comunist mocangiu sa vina la noi ca-i dam noi sponsorizari asa cum este obisnuit. Comunistul asta razbunator trebuie sa dispara din peisajul politic pentru ca aduce mari daune vietii politice judetene. Cat o sa-l mai tina in brate RAJA, ca si tatucu le are pe ale lui.
24
9
si muie cine a luat?
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920